Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR Karşılaştırması

0
7445

Supersport olarak adlandırılan bu iki motosiklet adrenaline doymayan kullanıcılar adına tasarlanmıştır diyebiliriz. Honda CBR 600RR 2017 yılında üretimi sonlanırken, Yamaha YZF R6 2018 yılında sonlanmıştır. Üretimleri bitmesine rağmen, 2. El satış söz konusu olduğunda en çok tartışılan modellerdir. Şimdi bu iki Supersport motosiklete yakından bakalım.

Yamaha YZF R6 Genel Bakış

Yamaha YZF R6 Mavi Ön görünüm

Honda ve Yamaha arasında kalan birçok kullanıcının genelde tercihi Yamaha oluyor. Bunun sebeplerinden birisi de Yamaha’nın motosikletleri tasarım ve performans konusunda Honda’dan bir adım önde olmasıdır. YZF R6 modeli ise hem performans açısından hem de tasarım açısından çok beğeniliyor ve tercih ediliyor. Özellikle son tasarımıyla birlikte Honda CBR 600RR’a göre çok daha kaslı ve güçlü gözüküyor. Ek özellikler ve teknoloji konusunda da R6 modeli bir adım önde duruyor.

Motor ve Performans

Yamaha YZF R6 Sürüş

YZF R6 4 silindirli ve sıvı soğutmalı bir motor bloğuna sahiptir. Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR, 599cc’lik motor hacmine sahip. 14.500 devirde toplam 118 beygir gücü üretebiliyor. Ek olarak 10,500 devirde 61 nm tork üretiyor. Yakıt tüketimi ise kullanıma bağlı olarak ortalama 100km/6-9 litre arası değişiyor.

Bu verilere bakacak olursak, R6 gerçekten tam bir performans canavarı. R6 ile adeta bir pistte yarışıyormuş gibi hissedeceksiniz.

Tasarım ve Özellikler

R6 eski kasası makyajlanarak, 2018 yılında kullanıcısıyla buluşmuştu. Son üretilen kasada çok ciddi tasarımsal farklılıklar göze çarpıyor. Daha çok supersport bir görüntü çizilmişe benziyor. Yamaha’nın R6 modeli, hali hazırda var olan R1 modeline son derece benziyor.

  • Keskin şahin gözüne benzer LED farları motosiklete farklı bir hava katmış. Burun kısmında ise içe girintili hava kanalı tasarım açısından pek hoş durmuyor.
  • Her iki motosikletin de kadranları kullanıcılar tarafından beğenilmiyor. Ortada büyük bir devir saati konumlandırılmış. Sağ üstte ise ikaz lambaları bulunuyor. Alt kısımda ise ufak bir dijital ekranda çeşitli bilgilere ulaşılabiliyor.
  • Tamamen ayarlanabilir süspansiyon sistemi sayesinde motosikletin konforunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Eğer gerçekten hız canavarıysanız, süspansiyonu en sert pozisyona getirerek çok ciddi performans alabilirsiniz. Fakat arada şehir içinde ve yavaş hızlarda kullanacaksanız, biraz daha yumuşak bir ayara getirdiğinizde konfor açısından da memnun edecektir.
  • Motosiklette dezavantaj olarak sayılabilecek bir diğer özellik ise, ABS fren sisteminin bulunmaması. Bunun gibi yarış motosikletlerinde bulunması gereken en önemli özellik ABS olmalıdır. Böylelikle kullanıcılar daha güvenli bir yolculuk geçirme imkanı yakalıyor.

Honda CBR 600RR Genel Bakış

Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR

Honda tasarımsal olarak Yamaha kadar başarılı olmasa da kalitesi ile kullanıcıları kendisine çekmeyi başarabilen bir markadır. CBR motosiklet serisi ise artık klasikleşmiş efsaneler arasında yer alıyor. Yenilenen kasasıyla birlikte amortisörlerinde ciddi performans iyileştirmeleri yapılmıştır. Bu sayede CBR 600RR çok daha aerodinamik bir model haline gelmiştir.

Motor ve Performans

Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR her ikisi de 4 silindirli 599cc’lik motor bloğuna sahiptir. CBR 60RR 13.500 devirde 88kw güç üretir. Bu güce ek olarak, 11.250 devirde 66 Nm tork üretmektedir. En yüksek hızı 260 km/h olan bu CBR, size ilk kalkışta yavaş gibi gelebilir çünkü düşük devirlerde tam gücünü verememektedir. Ancak yüksek devirlere çıktığında ise adeta bir canavara dönüşüyor. Yakıt tüketimi ise ortalama 100km/6-8 litredir.

Tasarım ve Özellikler

Kısmen sert bir seleye sahip olan CBR 600RR size supersport hissiyatını yaşatıyor. Büyük yakıt deposu sayesinde yüksek hızlarda üzerine kapanabiliyorsunuz. Ön kısmında ise kısmen modern olmayan farlar bizi karşılıyor. Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR’ı kıyasladığımızda asıl fark tasarımda ortaya çıkıyor. CBR 600RR farları eskiden kalma bir motosiklete benziyor.

  • CBR 600RR’da ABS sistemli frenler bulunmuyor. Bu eksikliği kullanıcılar çok ciddi bir dezavantaj olarak görüyor. Ek olarak frenlerin ön ve arkası sistemli çalışmıyor. Her ikisini de ayrı kullanmak gerekiyor.
  • Gösterge kısmında ise 2017 model motosiklete göre eski bir kadran ile geliyor. Ortada büyük bir devir saati bulunan göstergenin solunda gerekli ikaz lambaları bulunuyor. Sağ tarafında ise kilometre saati ve yakıt gibi bilgiler yer alıyor.
  • Gerçekten kaliteli birer amortisörlere sahip olan CBR 600RR virajlarda ve bozuk yollarda harika performans gösteriyor.

Yamaha YZF R6 ve Honda CBR 600RR Fiyatları

Yamaha’nın YZF R6 modeli ikinci el fiyatı Nisan 2022 itibariyle 300.000 ile 350.000 TL arasında bulunabiliyor.

Yamaha Motosiklet İlanları

Honda CBR 600RR modeli ikinci el fiyatı Nisan 2022 itibariyle 200.000 ile 250.000 TL arasında bulunabiliyor.

Honda CBR 600rr İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here