Dubai'de terkedilmiş lüks arabalar

Çoğu bir ev maliyetinden daha fazla olan lüks araçlardan birine sahip olduğunu düşünün. Mesela bir Ferrari Enzo’nuz var ancak o lüks aracı Dubai sokaklarında terk ediyorsunuz ve havaalanında bir bankta her şeyi geride bırakarak uçağınızı bekliyorsunuz. Muhtemelen ilk tepkiniz “Ben asla yapmazdım” olacaktır ancak Dubai’de sadece 1 yılda binlerce lüks araç terk ediliyor. Çünkü bu onlar için çoktan tek ve son seçenek haline gelmiş oluyor.

2000’lerin başında, iş adamları ve kadınları Dubai’ye akın etmeye başladı. Dubai iş ve lüks yaşam için gelişen bir cennetin merkeziydi. Bu yaşam tarzının işe yaradığı bir noktaya kadar, insanlar iyi para kazanıyorlardı ve Dubai gibi lüks bir yaşam tarzını karşılayabiliyorlardı. Hızlı arabalar, büyük evler ve hatta daha büyük banka hesapları bu harika cennette yaşamanın bir parçasıydı. Ancak, 2009’da piyasa çöktüğünde, tüm dünyadaki ekonomik manzara değişti. Zengin insanlar bir zaman sonra iflas etmeye zorlandı ve zorlu borç yasalarından kaçan gurbetçiler ve yerel halk arkalarında lüks araçlarını bıraktılar.

Sanılanın aksine binlerce keşfedilen terk edilmiş lüks arabaların olayı, kaçak göçmenlerin özel bir taktiği değil. Ekonomik krizden sonra Porsche, Ferrari ve Mercedes Benz gibi lüks otomobiller Dubai sokaklarında terk edildi. Sahipleri finansal krizin etkisiyle iflastan kaçarken lüks arabalar havaalanı otoparklarında bırakıldı.

Son raporlar, borçlu olunan para nedeniyle hapis cezalarından kaçınmak için ülkeden kaçan panik içindeki gurbetçilerin Dubai ve Abu Dabi havaalanlarında toz topladığını vurguladı.

Dubai’de bir İngiliz göçmen tarafından terk edildiği iddia edilen, değeri 1 milyon £ ‘dan fazla olan sınırlı sayıda üretilen Ferrari Enzo’nun görüntüleri geniş çapta dolaşıma girdi. Göçmenin Supercar için borçlarını ödeyemediğine inanılıyordu ve olası hapishane cezasını almamak için şehirden kaçtı.

Dubai Borç Yasaları

Orta Doğu’da uygulanan şeriat yasasına göre, borcun ödenmemesi ceza gerektiren bir suçtur. Birleşik Arap Emirlikleri’nde iflas yasaları bulunmadığından, kazara bile olsa borca girenlere koruma sağlanamıyor. Bu, BAE genelindeki havalimanı otoparklarında toz toplayan tüm bu süslü arabaların, hapishaneye gitmek yerine ülkeden kaçmayı seçen mal sahipleri tarafından terk edildiği anlamına geliyor.

Yabancıların, sadece bir kredi kartı ödemesini kaçırdıkları veya bir çeki geri ödememeleri nedeniyle kara listeye alındıktan sonra ülkeden ayrılmalarının engellendiği durumlar olmuştur.

Bir İngiliz göçmen şunları söyledi: “Borçlarından kaçarken pahalı arabaları geride bırakmanın sorumsuz eylemi sadece gurbetçilerin suçu değil, aynı zamanda yerel halk da bu cezaları çekmemek için kaçıyordu.”

“Birçoğu, akranlarına ayak uydurmak için gösterişli arabaları finanse ederek büyük krediler aldılar. Ancak işler yavaşladığında geri ödeme yapmakta zorlandılar ve borca battılar. Yabancılar ve yerliler aynı şekilde yakalandı.”

Terk edilmiş arabaların başlıca dezavantajı, havaalanı otoparklarında çok ihtiyaç duyulan alanları kaplamalarıdır. Artı tarafta, bu lüks arabaların çoğu polis tarafından indirimli fiyatlarla açık artırmaya çıkarılıyor.

Bir aracın terk edildiğinden şüphelenildiğinde, yerel hükümet müfettişleri bir uyarı notu yayınlıyor. Sahibi 15 gün içinde cevap vermezse, araba küçük bir ücret karşılığında geri alınabileceği bir polis hurdalığına götürülür. Ancak el konulan araçların çoğu hiçbir zaman geri kazanılmıyor ve her yıl yüzlerce araba açık artırmaya çıkarılıyor.

İşte Terk Edilen Lüks Araçlardan Bazıları

1  Mercedes CLS 63 AMG

Mercedes CLS 63 AMG

2 Kırmızı Ferrari

Kırmızı Ferrari

3 Porsche Cayman

Porsche Cayman

4  Kırmızı BMW M6

Kırmızı BMW M6

5 Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

6 Bentley Arnage Ve Porsche Panamera

Bentley Arnage Ve Porsche Panamera

7 Range Rover AWD Sport

Range Rover AWD Sport

8 Rolls-Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Shadow

9 Delorean MC 12

Delorean MC 12

10 BMW Z3

BMW Z3

11 Acura NSX

Acura NSX

12 Sadece 350 tane üretilen Ferrari Enzo’nun 1’i

Sadece 350 Ferrari Enzo'nun 1'I

13 Jaguar XK8

Jaguar XK8

14 Mavi Lambo

Mavi Lambo

15 Mercedes CL550

Mercedes CL550

16 Caddy

Caddy

17 Nissan Skyline R34 GTR

Nissan Skyline R34 GTR

18 Gümüş Mercedes Benz AMG

Gümüş Mercedes Benz AMG

19 Jaguar XJ 220

Jaguar XJ 220

20 Beyaz Porsche Boxster

Beyaz Porsche Boxster

Lamborghini kuruluş yılına özel sınırlı sayıda üretilen bisiklet yazımızı okumak için tıklayınız

İkinci el Jaguar otomobil ilanları için tıklayınız

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here