Lamborghini kuruluş yılına özel Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition olarak adlandırılan sınırlı sayıda bisiklet ürettirdi. Bu bisikletin üreticisi ise Lamborghini ile daha önce ortaklık kurmuş olan Cervelo Cycles’dır.

Sokak bisikleti Cervelo R5, otomobil üreticisi Lamborghini 1963’teki kuruluşunu kutlamak amacıyla ve 2018’de Nurburgring Nordschleife’de üretim arabaları için rekor kıran Aventador SVJ’ye saygı duruşunda bulunarak sadece 63 adetlik sınırlı sayıda sunuluyor.

İtalyan Şirket Tarafından 2018’de Üretilmiş Bisikletler

Lamborghini’nin 2018’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı şey bir bisiklettir. Automobili Lamborghini’nin Centro Stile ve Cervélo Cycles işbirliğinden doğan P5X, Raging Bull’a yakışır bir triathalon bisikletti.

P5X Lamborghini’nin artık imza niteliğindeki Y şeklindeki motifiyle, hepsi sarı ve siyah renkte tamamlandı. Üstyapı da uygun şekilde açılıdır ve rüzgar tünelinde 180 saatten fazla test yapılmıştır. Üst düzey bileşenlere sahiptir ancak bu durumda motivasyon Sant’Agata’nın on veya on iki silindirli motorlarından değil, sürücüden gelir.

Lamborghini’nin Pazarlama Direktörü Katia Bassi, “Lamborghini Accademia sürücülerimiz bir süredir Cervélo’da eğitim alıyorlar, bu nedenle bu bisikletlerin ne kadar özel ve ne kadar hızlı olduğunu zaten biliyoruz,” dedi. “Seçkin performansları, olağanüstü tasarımı ve yenilikçiliği ile bu ortak proje her iki marka için de doğal bir uyumdu.” dedi.

 

Sadece 25 örnek üretilecek ve bu da onu nadir Lambo ölçeğinde Centenario ve Sento Elemento gibi sınırlı çalışan hiper otomobillerle yaklaşık aynı seviyeye çıkaracak.

Başta bu bisikletlerin ne kadara satılacağı yönünde çıkan haberler korkutmuştu ancak standart bir P5X’in yaklaşık 15.000 $ ‘dan satılmıştı.

Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition

Otomobil üreticisi, “Lamborghini Aventador SVJ’nin yol aracı segmentinde performans ölçütünü yükselttiği gibi, Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition da İtalyan Dolomite Alpleri’nin en dik yokuş yukarı ve yokuşlarını aşmak için yaratıldı” dedi. “Özü, Aventador SVJ’den ilham alıyor: her açıdan hızlı, ancak kolay kullanım ve davranışıyla öne çıkıyor.” dedi.

Raging Bull’a göre Cervelo R5, yalnızca İtalyan yapımı bileşenlerle aksesuarlara sahip. Özellikleri arasında Vittoria Corsa Pro lastiklere sarılmış Campagnolo Bora One jantlar, Campagnolo Super Record EPS mekanik montaj, Deda Elementi gövde ve Fizik Aliante sele sayılabilir.

Yeni bisiklet Cervelo R5 halihazırda satışta ve resmi Cervelo bayilerinden satın alınabilir. Resmi perakende satış fiyatı ise 18.000 $ ‘dır.

Fotoğraf Galerisi

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here