En Havalı Takma İsimli Otomobiller!

0
3058
araba lakapları

Herkesin otomobili kendisi için oldukça değerli. Ama bazıları var ki değer vermekten de öte. İşte bu kişiler gibi otomobillerine çok düşkün olan kişiler, bir takma isim seçiyorlar. Elbette ki otomobilleri için. Ama bazı otomobiller de var ki çok eski yıllardan beri bir takma isme sahipler. Gelin o araba lakapları neler birlikte bakalım…

Araba Lakapları

araba lakapları

Pontiac GTO: Goat (Keçi)

Bizler bir otomobil için keçi lakabını duyunca aklımıza Renault Toros geliyor geliyor olabilir. Ancak ABD’lilerin ve dünyanın geri kalanının aklında Pontiac GTO canlanıyor. Bunun sebebi ise, insanların GTO harflerini Goat kelimesine benzettikleri için böyle bir takma isim koymuş olmaları.

araba lakapları

Pontiac Firebird Trans Am: Screaming Chicken (Çılgın Tavuk)

1970’ler denildiğinde akla en çok gelen otomobil yüksek ihtimalle Pontiac Firebird Trans Am olacaktır. Bu ismin nerden geldiğini biz açıklamayalım, siz sadece aracın kaputunun üzerindeki desene ve tasarıma bakın.

Volkswagen Type 1: Beetle / Bug (Böcek)

Otomobil dünyasında takma isim dediğimizde belki de aklımıza gelen ilk gelen otomobil şüphesiz ki Volkswagen Beetle olacaktır. Ancak şöyle bir durum var; aslında Beetle ilk olarak orijinal bir isim şeklinde ortaya çıkmamıştı. Başlangıçta Beetle’ın ismi Volkswagen Type 1 idi. Zaman geçtikçe Beetle ismi bu araca yapıştı ve günümüzde doğrudan bu isim ile geliştirilir hale geldi.

1932 Ford: Deuce Coupe (İkinci Coupe)

1932 yılında Ford markası üç farklı model sunuyordu. Bunlardan ikincisi Ford’un flathead V8 adlı motoruna sahip olan ilk modeliydi. Bu otomobil zamanla hot-rod’çıların eline düştüğü için de yine ikinci coupe adlı lakaba layık görülmüş.

araba lakapları

Lamborghini LM002: Rambo Lambo

Lamborghini Urus’un yeni nesli, daha iyi hazırlanmış ve asfalta daha uygun bir SUV gibi görünse de ilk Lamborghini SUV’si olan LM002 hiç de öyle değildi. Model, kaslı ve araziye hazır görünümünün yanında kalın lastikleri, güçlü V12 motoru gibi detayları ile bu lakaba layık görülmüştü. Çünkü tabiri yerindeyse aynı Stallone’nin Rambo filmlerinden fırlamış gibiydi.

Subaru WRX: Scooby / Rex / Bugeye

Subaru’nun ralli savaşçısı diye adlandırılan bu modeli ile ilgili çok çeşitli araba lakapları bulunuyor. Aslında da Scooby takma ismi günümüzde birçok Subaru için d kullanılıyor. Ancak Rex ismi kesinlikle WRX’e özel bir isimdi. Bugeye ise 2002-2003 Subaru WRX’ler için yaygınca kullanılan bir lakap.

Chevrolet Corvette Z06: Big Nasty (Fazla Yaramaz)

Bu takma isim sizin de okuduğunuz gibi biraz ilginç. Çünkü GM yetkilisi Mark Reuss’un bu aracı 2014 Detroit Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımı sırasında ortaya çıkmıştı. Bu ismin planlı mı yoksa tesadüfen mi çıktığı bilinmiyor. Ama bilinen şu ki bu otomobile yapıştı. Z06 kasalı Corvette’in 625 beygirlik süperşarjlı V8 motorunu göz önüne aldığımızda da oldukça uyumlu bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

Toyota MR2: Mister two

Toyota MR2: Mister two

Toyota’nın ortadan motorlu olan ve çok sevilen spor otomobili, bir Japon çizgi filmindeki kurgusal bir karakter ile aynı adlandırılmış. Baş harflerinden gelen isim benzerliği de bu ismin uygun görülmesinde etkili olmuş denilebilir.

Nissan GT-R: Godzilla

Nissan’ın GT-R modelinin sahip olduğu Godzilla takma ismi aslında oldukça meşhur. R32 kasalı Nissan Skyline’lara yani 1990’ların başına kadar dayanıyor. Özellikle 600 beygirlik yarış versiyonu pisti adeta domine ediyordu.

Bu otomobil, Japonya’dan çıkmış bir canavardı. Bu sebepten dolayı da Japonya’dan çıkmış başka bir canavar karakter ismi ile adlandırılmış: Godzilla. Günümüzde de yeni jenerasyon Nissan GT-R’lar hala daha bu isimle anılıyor.

Porsche 911: Widowmaker (Dul Bırakan)

Porsche 911’in motoru arka tekerleklerin arkasına yerleştirilmiş bir tasarıma sahip. Ancak 911, eski modellerinde virajlarda gaza hafif dokunma ile bile arka kısmını serbest bırakarak drift durumuna çok kolay şekilde geçebiliyordu. Bunun sebebi ise günümüzdeki gibi birçok elektronik sistemden destek almıyor oluşuydu. Sonuç mu ?  Birçok sürücüyü hastanelik edebilecek durumlara veya daha kötüsüne sokabiliyordu. Bu da aracın takma ismini kazanmasındaki bir etken olmuş.

Subaru 360: Ladybug

Subaru 360: Ladybug (Uğur Böceği)

Eminiz ki uğur böceklerini sevmeyen yoktur. Hali hazırda Volkswagen’in Beetle yani böcek adlı bir otomobil var olsa da Subaru’nun 360 modeli 1960’lı yıllarda oldukça popülerdi. Bu yüzden bir takma isime ihtiyaç duyuyordu. O zamanlarda Japonca tentoumushi ismi bu araca uygun görülmüş ve Türkçe karşılığı da uğur böceği imiş.

Pontiac Fiero: Plastic Fantastic

Pontiac markası, 1980’lerin ortalarında ortadan motorlu Fiero otomobilini piyasaya sunduğu zaman biraz dalga konusu olmuştu. Bunun sebebi ise aracın gövde parçalarının birçoğunun plastikten üretilmiş olmasıydı. Modelde lakabını buradan alıyor.

Sıfır km otomobil modelleri ve fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here