Suzuki Hayabusa İnceleme

0
5720
suzuki hayabusa

Suzuki Hayabusa ‘nın kökenleri iyi bilinir, ancak bilmiyorsanız kabaca anlatalım. 90’ların sonlarında en hızlı üretim motosikletini yapmak önemli bir hamleydi, Kawasaki ve Honda ganimeti aldı. 176mph’de ZX11R ve daha sonra 179mph’de CBR1100XX SuperBlackbird. Suzuki piyasada gözükmüyordu

1999’da piyasaya sürülen ilk nesil Hayabusa, sıralı 4, 1299cc motorunun 173 beygir gücü ürettiğini gördü. 173 beygir gücü o zamanlar duyulmamıştı.

Bütün bunlar Suzuki için büyük bir ego artışıydı, ancak gerçek dünyada biniciler her sürüşte hız rekorunu kırmak için dışarıda değiller. Yine de, herhangi bir hızda motordan gelen güç, gerçek dünya performansının mükemmel olmasını sağlayarak viteslerin daha iyi kullanılmasına izin vererek harika bir sürüş kolaylığı ve verimlilik sağladı.

2021 Suzuki Hayabusa

Suzuki Hayabusa İncelemesi

Okulda, beden eğitimi dersinde gerçekten işe yaramaz olan şişman çocuğun her zaman en son seçildiğini, ancak yine de 100m sprintinde, uzun atlamada veya disk atmada herkesi şaşırttığını unutmayın. Bu eski Hayabusa gibiydi; ağırdı, diğer bisikletlere kıyasla gerçekten güzel görünmüyordu, bir pist günü, uzun bir tur veya bir pazar günü kafe gezintisi için daha iyi seçenekler vardı. Fakat hala en hızlı seri üretim motosikletiydi. 23 yıl hızlı ileri sarınca, o şişman çocuk kitleler halinde kilo verdi ve profesyonel düzeyde spor yapıyor, lise buluşmasında herkesi şaşırtıyor.

2021 Suzuki Hayabusa, görünür mirasında orijinaline sadık kalmaya devam ediyor; motosikleti sadece silüetinden görseydiniz, yine de onun bir ‘Busa’ olduğunu bilirdiniz. Bazıları buna ikonik diyor, bazıları buna hayal gücü eksikliği diyor ama işe yarıyorsa neden değiştirelim? Neden sadece daha modern görünmesini ve daha fazla teknoloji eklemenmesini sağlamıyorsunuz?

2021 Hayabusa için yepyeni, eski bir motor;

Suzuki, eskinin yeterince iyi olduğuna karar verdi. Süper yeni ve egzotik bir şey alamamış olmamız biraz hayal kırıklığı yarattı ama işe yararsa, neden dağınıklık olsun ki? Yeni üçüncü nesil GSX1300R Hayabusa, 190 beygir gücü ve 150 nm tork üreterek, gen2 bisikletle aynı 1340cc’yi koruyor.

Yeni hayabusa motoru

Revizyonlar, bize korkunç egzoz kutuları veren Euro 5’e güncellemeyi içeriyor, ancak Suzuki bu kutuların yine de değiştirileceğini biliyor. Bazı hayranlar, maksimum güçte 7 beygirlik bir düşüş ve motosikletin 200 beygir üzerinde olmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak. Düşük ve orta aralık geliştirildi ve dürüst olalım, ağırlık azalması güç düşüşünü telafi ediyor.

SRAD’dan harika bir indüksiyon gürültüsü;

Standart egzozlarla, motosiklet sessizdi ve izleyenler için alçakgönüllüydü. Hayabusa’nın mirasını bilmeyenler için normlara bile karışabilir. Yeni Hayabusa hala büyük bir indüksiyon homurtusu yapıyor, muhtemelen egzozdan daha yüksek sesle.

Hayabusa’nın inşa edildiği bir şey varsa, o da insanlardan uzaklaşmak ve baskı yapmaktır. Sessiz bir yol, Hayabusa’nın kanatlarını açmasına (veya onları içeri sokmasına) izin verir, işe koyulur, hızla kilometrelerce koşar. Ulusal hız sınırı işareti yaklaştığında, herhangi bir vitesteki bir avuç onu endişe verici bir hızla ileri doğru iter. Tabii ki en yüksek güçteki düşüş ve bir spor bisikletten daha ağır şasi, o kadar hızlı olmayacağı anlamına geliyor, ancak yine de yüzünde büyük bir sırıtış oluşturuyor.

Hayabusa Teknik Özellikleri

Motor Hacmi 1340 cc
Motor Özelliği 4 silindir, 6 vites
Motor Gücü 197 hp @ 9500 rpm.
Tork 155 Nm @ 7200 rpm.
Maksimum Hız 299 km/h
Ağırlık 266 kg.
Sele Yüksekliği 805 mm.
Yakıt Kapasitesi 21 Litre
Ön Fren 2 x 310 mm disk.
Arka Fren 260 mm disk.
Ön Lastik Ebatları 120/70 — ZR17
Arka Lastik Ebatları 190/50 — ZR17

 

2021 Suzuki Hayabusa iyi mi?

Genel olarak 2021 Suzuki Hayabusa bizi çok şaşırttı. Gerçek bir canavar olmasını bekliyordum, ancak 800 mm’lik düşük sele yüksekliği her şeyi yönetilebilir hale getirdi ve sürüş yardımcıları yetenek eksikliklerini telafi etmeyi daha da kolaylaştırdı. Kısa tarafta olmak, rahatlık benim için bir sorun değildi. Ancak, daha zayıf bir sürücü biraz mücadele edebilir. Bisikletin uzun olmasına şaşırdık.

Suzuki Hayabusa elektronik

Hepsinin en büyük sürprizi, Hayabusa’nın gerçekte ne kadar hızlı olduğuydu. Hepimiz hikayelerle, efsanelerle  büyüdük ve Hayabusa hayal kırıklığına uğratmadı.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here