Geri çekilebilir egzoz uçları yeni Ford patentinde bir yıldız haline geldi… ‘Egzoz ucu geri çekme modülü’ veya ETRM’nin amacı, arazi sürüşü sırasında onu korumaktır.

Jeep’in patronu, Ford Explorer Timberline alıcılarının kandırıldığını iddia ederek, Ford’un son zamanlardaki off-road yeteneği hakkında kötü yorumlar yapıyor. Jeep, Ford’un yeni buluşuna “Biz buna kaplumbağa egzozu diyoruz.” dedi. Ford ise Bronco ve diğer yeni araçların alıcılar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Ve önemli olanın bu olduğunu belirterek, klas bir şekilde yanıt verdi. Jeep sahipleri araçlarının arazide daha yetenekli olduğunu düşünebilir. Ve Bronco sahipleri de benzer şekilde hissedebilir. Ancak her iki markanın da yaptıkları işte mükemmel olduğunu ve her zaman araçlarının kapasitesini geliştirmeye çalıştıklarını inkar etmek mümkün değil.

Bu amaçla Ford, arazi sürüş deneyimini iyileştirebilecek yeni bir egzoz sistemi için patent başvurusunda bulundu. Kulağa tuhaf geliyor, ama bundan bahsettiğimizde mantıklı gelecektir.Geri Çekilebilir Egzoz Uçları Yeni Ford Patentinde Yıldız

Endişelenmeyin, Ford’daki “hangi segment araçlarında ne gibi sorunlar var ve bunlar nerede? gibi sorularının, bir çözümümüz var” ekibi iş başında. Ve bu ekip görünüşe göre kamyonunuzun egzoz uçlarını ortadan kaldırmanın bir yolunu bulmakla meşgul.
Pekala, örneğin, daha iyi ayrılma açılarına izin vermek için, araziye çıkarken en azından kamyonun arka kısmının güvenliğini sağlamak istemez misiniz? Peki ya güvenlik için egzoz borularınızı geri çekebileceğinizi söylesek. Eminiz ki bu yeni çalışma oldukça ses getirecek.
Ford’un yeni patent fikri “egzoz ucu geri çekme modülü” için yani diğer bir kısaltma adıyla ETRM. Bu çalışma bir görünür uygulamanın ardından Ford ABD Patent ve Marka Ofisi nezdinde..

Yeni Ford Patenti; Geri Çekilebilir Egzoz Uçları yani ETRM

Bazı insanların kamyonlarının arka tamponuna zarar gelmesini önlemek istediğini biliyoruz. Özellikle de Arazi, SUV & Pick-up benzeri araçlara sahip olan ve arazide sürüş yapan çoğu kişi bunu önlemenin bir yolunu aramıştır. İşte şimdi yeni bir Ford patenti, garip fikirlerin bir kamyonun tüm arka ucunun bir parçası olabileceğini gösteriyor. Geri çekilebilir egzoz borusuna merhaba deyin.

Bu tür krom kaplumbağa kafası internette gülünç duruma düşmüş olsa da, dışarı fırlamayan bir egzoz ucuna sahip olmak değersiz bir fikir değildir. Özellikle arazide biraz fazla zaman geçirecek bir kamyona monte edildiğinde. Ayrıca böyle bir durumda kalkış açılarını düşünmek değerli bir deneyimdir. Ford’un patenti, böyle bir sistemin “araç egzoz borularının arazi koşullarında zemin yüzeyine temas etme olasılığını azalttığını” bile söylüyor.

Geri Çekilebilir Egzoz Uçları Yeni Ford Patentinde Yıldız

Ford bu buluşu “egzoz ucu geri çekme modülü” veya ETRM olarak adlandırıyor. Buradaki fikir, Ford’un Ekim ayının başlarında yayınlanan patent başvurusunda belirttiği gibi, sadece egzoz borusunu uzatmak değil. Aynı zamanda onu korumak için geri çekmek. ETRM, “Ford, öncelikle off-road sorununu çözmeyen geri çekilebilir egzoz uçları için diğer iki benzer patentten bahsediyor. Ardından egzoz uçlarını yoldan çıkarmak ve sınırlayıcı bileşeni uçlar yerine arka tampon olacak şekilde değiştirmek için arazi modundayken egzoz uçlarının belirli bir uzunlukta geri çekilmesini sağlar” diyor uygulama. Ford gerçekten burada bir sorunu çözdüğünü düşünüyor.

Geri Çekilebilir Egzoz Uçları Yeni Ford Patentinde Yıldız

Burada, akıllara uçların ilk etapta dışarı çıkmaması için sadece egzoz sistemini kurmak yerine hareket eden bir egzoz borusunun faydaları nelerdir? sorusu geliyor. Açık cevap, Ford’un bazı kamyon sürücülerinin egzoz uçları dışarı fırlamadığında dış dünyaya nasıl görünebilecekleri konusunda ne kadar endişeli olduklarını biliyor olmasıdır. Veya Ford’un sözleriyle, “bu sistemin uygulanması bir aracın görünümüne, stiline veya estetiğine müdahale etmez.” şeklindedir.

Ford ETRM’yi Nerelerde Uygulamaya Alabilir?

Ford’un ETRM patenti, uygulamayı ilk kez ortaya çıkaran CarBuzz’a göre hem ABD’de hem de Avrupa’da dosyalandı. Basitçe söylemek gerekirse, buluş geri çekilebilir bir egzoz borusu içindir. Ve yeni buluş dünya çapında satılan bir araca takılacak. Bu nedenle Ford gerçek bir ETRM uygulaması inşa etmek isterse, bunu her iki pazarda da yapabilir. Yine de, birçok Avrupa otomobilinin sigorta poliçeleri nedeniyle sahte egzoz borularına sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçek egzoz boruları arka tampona çok yakınsa, egzoz sistemi hasar görürse küçük bir arkadan kaza daha pahalıya mal olabilir.

İkinci El Ford Arazi, SUV & Pick-up İlanları

Mustang Mach-E: Ford’un Tanıdık İsimler Kullanması Doğru mu?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here