Ka Mk2, 2008 yılında piyasaya sürüldü. Ayrıca Fiat 500 ve Panda ile aynı platformu kullanıyor. Ayrıca Ka, Polonya’nın Tychy kentindeki Fiat fabrikasında üretilmiştir.

ka

Ka benzinli olarak daha verimli

Bir süredir dizel seçeneği vardı, ancak benzinli motor kadar verimli değildir. Bu yüzden önerebileceğimiz tek motor seçeneği, Fiat tabanlı 68bhp 1.2 litrelik dört silindirli benzin motordur. Bu motor, beş ileri manuel şanzımanla birlikte geldi ve Mk1 gibi bir otomatik şanzıman seçeneği yoktur.

Seçenekler temel donanımlı Studio ile başlıyor, daha yüksek özellikli Style, Grand Prix ve Zetec ve lüks donanım olan Titanium versiyonuna kadardır.

ka

Tüm modeller, standart olarak elektronik denge kontrolü ve stop-start özelliğine sahiptir. En çok satan Ka Zetec, klima, elektrikli camlar, ısıtmalı ön cam ve deri direksiyon gibi büyük ekstralara sahiptir.

Dış kısmı, küçülmüş bir Ford Fiesta gibi keskin, modern bir görünüm hakimdir. Hangi açıdan bakarsanız bakın, Ford Ka bir şehir arabası için pahalıydı. İç mekan sade ve şıktır. Bir şehir arabasında bulmayı beklediğinizden daha yüksek kaliteli bir his veriyordu.

Şehir arabalarının çoğu, dokunmatik ekran seçeneklerine sahiptir. Ford Ka oldukça ilkeldi. Bir uydu navigasyon seçeneği bile yoktu.

MP3 uyumlu ve dört hoparlörlü bir radyo / CD çalar var. Bluetooth, USB bağlantısı ve direksiyon simidi ses kontrolleri istiyorsanız Studio Connect opsiyonunu almanız gerekir.

Küçük olması nedeniyle çok pratik

ka

Küçük dış boyutlarına rağmen, Ford Ka makul bir pratiklik sağladı. İçeride, kullanışlı bir şekilde şekillendirilmiş bir çift kapı bölmesi var.  Düzgün boyutlu bir torpido gözü ve birkaç bardak tutucusu var. Zetec modellerinde, tavan kaplamasına ve ya orta konsolun yan tarafına monte edilmiş esnek saklama ağları bulunuyor.

Sürüş konumu daha iyi olabilirdi. Çok yüksekte oturuyorsunuz ve direksiyon simidinde erişim ayarı yok. Ancak görüş alanı iyi.

Bacak boşluğu ve baş mesafesi hem sürücü hem de yolcu için oldukça iyidir. Bununla birlikte, Ka’nın, arka kısma girmeyi zorlaştıran üç kapısı var.

Arkadaki yolcular, içeriye girdiklerinde, dar bir mekanla karşılaşıcaklar. Baş mesafesi iyi, ancak bacak ve omuz kısıtlı.

Ford Ka, Fiat 500’den daha fazla olan 224 litre bagaj alanı sağladı. Zetec donanımından itibaren, Ford Ka’nın tüm versiyonları bölünebilir katlanır koltukları bulunuyor. Böylece bagaj alanın 747 litreye genişledi. Bu kadar küçük bir araba için bagaj hacmi fena değildir. Ancak bu kadar yüksek bir bagajının olması çok kötü. Bu da daha hacimli eşyaların yüklenmesini zor hale getiriyor.

İKİNCİ EL FORD İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here