Lamborghini Aventador Ultimae modeli teslimatı gerçekleşti. Firma daha önce son Aventador’un NFT’ye dönüşeceğini söylemişti.

Son Aventador Hakkında Kısa Bilgiler

Aventador, 769 beygir gücünde ve 719 nm torka sahip. Son Aventador NFT de nasıl gözüküyorsa gerçekte de öyle gözüküyor. Dış kısımda siyah ve mavi kombinasyonu hakimken, iç mekanda turuncu renk tonu hakim.

Alcantara döşemelere sahip araçta 6.5 litre V12 motor yer alıyor. Araç, bu güçlü motoru ile 0’dan 100 km hıza 2.8 saniyede ulaşıyor. 0’dan 200 km hıza ise 8.7 saniye gibi bir sürede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı ise 354 km.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip araçta ayrıca 7 ileri otomatik şanzıman yer almakta.

Son Lamborghini Aventador Ultimae Modelini NFT Hale Getiren Yaratıcıları

Lamborghini son Ultimae modelini unutulmaz hale getirmek için son Aventador’u NFT yapmaya karar verdi. Bunun için firma yeni sahibini belirlemek için bir müzayede düzenledi.

Aventador ve NFT dijital sanatın yaratıcıları Steve Aoki ve sanatçı Krista Kim aracılığı ile sahibine teslim edildi.

Bu NFT’nin bir kopyasını da sizlerle paylaşıyoruz. Lamborghini son Aventador modeli için nihai planlarını açıkladı.

Lamborghini Aventador Ultimate

Aracın yeni sahibi Aventador’un havalı bazı özelliklerine erişim sağlayabilecek. Bunun yanı sıra yeni aracın sahibi Steve Aoki ve Krista Kim ile tanışıp onlarla selamlaştı.

Ayrıca son Aventador’un sahibi firmanın yaklaşan araçlarının özel sanal ön izlemelerini izleme fırsatı da buldu. Bunun yanı sıra Lamborghini müzesinde özel bir tur ve diğer VIP ayrıcalıklara da sahip oldu. Firma bu VIP özelliklerin neleri kapsadığını ise açıklamadı.

Ultimae’nin Fiyatı

Daha önce de belirttiğimiz gibi Lamborghini son Aventador’u için bir müzayede de açık arttırma düzenledi. Bu müzayedenin kazananı ise araca 1.603.125 dolar ödedi.

Firma bunun yanı sıra son Aventador Ultimae’i gelecekteki etkinliklerde kullanmak isteyebilir. Sektör kaynakları 1.6 milyon dolar değerinde ki bu aracın bu fiyata değip değmeyeceği konusunda henüz kararsız.

Ancak ilerleyen dönemlerde bu aracın bu fiyata değip değmeyeceğini görme şansımız olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here