2022 yılında Japonya’nın iki uluslararası şirketi; Sony ve Honda birleşerek elektrikli araç satışı ve mobilite hizmetleri için birleşti. %50 hisse şeklinde paylaşarak “Sony Honda Mobility Inc.” şirketini hayata geçirdiler. Şirket, 2025 senesinde elektrikli araçların satışı ve mobilite hizmetlerinin piyasaya sunulması için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler. Bu doğrultuda şirket PS5 ile bir ortaklığa gittiler. Yeni üretecekleri elektrikli arabalarına dahili Playstation 5 konsolları ekleyecekler.

Honda; araç üretim teknolojisi, satış ardından yapılan hizmetlerdeki vb. uzmanlıklarını yeni şirketleri için yardımcı olacağı dile getiriliyor. Aynı zamanda Sony’nin de telekomünikasyon, algılama, görüntüleme, eğlence teknolojileri vb. hizmetlerindeki ustalığı ve deneyimi şirkete farklı değerler katacaktır. 2025 yılında çıkacak olan elektrikli araçlarının deneyimi ise herkes için merak konusu.

PS5 Ortaklığı!

Honda ve Sony birleşmeleriyle birlikte; sektöre iddialı adımlar atmaya ve rakip olarak gördükleri otomotiv devleri ile yarışmaya başladı. Daha öncelerde şirket Vision-S serisi araçlarını da tanıtmıştı. Vision-S oldukça teknolojiyle iç içe olan ve tasarımıyla da bunu belli eden bir araçtı. Ayrıca araç içinde eğlenceyi hedef edinen şirket yeni çalışmalar yapmaya da devam ediyor.

Honda ve Sony

Sürüş ve eğlence birbirine zıt şeyler olarak gözükse de şirket; sürüş anında eğlence ve izleme sistemler için sürüşü otonom hale getirerek bu sorunu kaldırmayı planlıyor. Şirket yetkililerinden Izumi Kawanishi; “Aracınızın içindeki alanın keyfini çıkarmak için, onu araç kullanmanıza gerek olmayan bir alan haline getirmelisiniz. Bunun çözümü otonom sürüştür” sözlerini dile getirdi. Ayrıca araca bu özelliği dahil etmenin biraz zaman alacağını söyledi. Kawanishi, Tesla’ya rakip olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı; “Sony insanları harekete geçiren içerik, hizmet ve eğlence teknolojilerine sahip. Bu varlıkları mobiliteye uyarlıyoruz. Tesla’ya karşı en büyük gücümüz bu olacak”.

Vision-s

Son olarak Sony Honda Mobility Inc.; yeni çıkaracağı elektrikli aracına PS5’i yerleştirmenin olanaklar dahilinde olduğunu mümkün olduğu bilgisi verildi. Ardından motor üst düzey yöneticisi Yasuhide Mizuno Tesla’ya değinerek; “Sunmak istediğimiz kitleye hitap edecek donanımda bir araç geliştireceğiz. Şu an hangi araçta Gran Turismo (Yarış simülatörü) var”  diyerek görüşlerini belirtti.

Sony ve Honda Ortak Oluyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here