Rolls-Royce Phantom, teknoloji severler için en iyi sedan konumunda… Teknoloji tutkunları için en iyi sedan ödülünü, Rolls-Royce Phantom alıyor. Montaj hattından çıkan bir Phantom, şimdiye kadar duyduğunuz en çılgın teknolojik sistemler ile dolu. Phantom’un özellikleri en çok beğenilen Mercedes-Benz CLS’yi bile geride bırakıyor. Ayrıca hızlı şarj özelliğine sahip Porsche Taycan gibi bir veya iki yüksek teknoloji özelliğine sahip birkaç otomobil daha var. Ancak Rolls, piyasadaki lüks otomobillerde bulunan diğer birçok teknolojiden daha gelişmiş birkaç özellikle birlikte gelir. İşte Phantom’u öne çıkaran o özelliklere daha detaylı bakalım.

Phantom Evinizin Koltukları Kadar Rahat Üretildi

Rolls Phantom hakkında fark edilmesi gereken ilk şey, tamamen rahatlık için üretilmiş bir otomobil olmasıdır. Araçta içeceğinizi kol dayama yerine koyabilirsiniz ve orada içeceğiniz orada istediğiniz soğuklukta kalır. Ayrıca yumuşacık koltuklar ön ödemeli bir masöz ile gelir. Daha Phantom’unuzda otururken kendinizi yola çıkan bir Airbus A380’de birinci sınıf bir koltukta hissedebilirsiniz. Phantom, araç içerisinde sessiz bir ortam sağlamak için yükseltilmiş ayaklıklara sahiptir. Aracı lüks hale getiren tepsi masalarına ve birden fazla buzdolabına da sahiptir. Rolls-Royce, arabada üç katmanlı cam pencereler ve iç kısımda köpüklü özel lastikler kullanıyor. Dışarıda hava nasıl olursa olsun Phantom’un yolcuları bunu asla bilmeyecektir. Çünkü araç dışardaki o havayı içerde absorbe eder ve son derece rahat bir yolculuk sunar. Hatta kapıların içinde şemsiyeler bile var.

Rolls-Royce Phantom, Teknoloji Severler için En İyi Sedan
Rolls-Royce Phantom

Otomatik Seviye Ayarlı Süspansiyon, Phantom’u Bir Bulutta Tutar

Dünyanın hemen hemen her yerinde engebeli yollar bulunur ve yolların çoğu büyük çukurlara ve küçük kusurlara sahiptir. Tipik olarak lüks bir araba veya SUV tarzı araçlar büyük tümseklerden kolayca geçer. Peki ya küçük olanlar? Rolls-Royce, Phantom’u daha küçük tümsekleri kaldıran ekstra bir amortisörle donatmak için uygun gördü. Bu amortisörler aracın dört köşesinde de var. Phantom ayrıca öndeki yolu tarayan, tümsekleri arayan ve süspansiyonu buna göre ayarlayan bir kameraya sahip. Ancak bu sistemi kullanmak isterseniz, Rolls-Royce aktif süspansiyon sistemi için ekstra ücret alıyor.

Uydu Destekli Şanzıman İle En Yumuşak Sürüş

Şimdiye kadar bahsettiğimiz bu özelliklerin hepsi inandırıcı ve gayet yapılabilir görünüyor. Ancak tam da burada uydu destekli şanzıman ile işler biraz çılgına dönüyor. Araba, Phantom’unuzu sürdüğünüz yolu taramak ve vites değişimlerini önceden planlamak için GPS’i kullanacak. Başka bir deyişle, bir viraja 48 km hızla yaklaşırken uydu destekli şanzıman GPS’si kullanacak ve yolu tarayacak. Ardından arabanın ikinci viteste olması gerektiğine karar verecek ve zamanı geldiğinde vites değiştirecektir. Bu sistemin amacı, mümkün olan en yumuşak sürüşü sağlamaktır. Rolls-Royce, bu özel hedef yani aracın yumuşak sürüşü söz konusu olduğunda iyi bir yol aldı ve hatta birkaç adım öteye gitti.

Rolls-Royce Phantom, Teknoloji Severler için En İyi Sedan
Rolls-Royce Phantom

Phantom’un Müthiş Gece Görüş Sistemi

Rolls-Royce Phantom’un çılgın iletimi yeterli değilmiş gibi, marka aracı ayrıca gece görüşü sistemi ile donatıyor ve sunuyor. Bir kızılötesi kamera kullanarak, Phantom neredeyse 300 metre ileriyi görebilecek ve detaylı bir şekilde tarayacaktır. Ardından tarama sonuçlarına göre sürücüyü gördüğü şey konusunda uyaracaktır. Araba, ön panelde kızılötesi kameranın akışını gösterecek ve farları nesnenin yönüne yönlendirecektir. Şaşırtıcı bir şekilde bu sistem, birçok son teknoloji güvenlik ve sürücü farkındalığı özelliğiyle birlikte Phantom’da standarttır.

Rolls-Royce Phantom, Teknoloji Severler için En İyi Sedan
Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom Teknoloji İle Paketlenmiş

Tüm bu teknoloji göz önünde bulundurulduğunda, Phantom’un korkutucu fiyatı hala düşmüyor. Ve yeni teknolojiler eklendiğinde bu fiyat etiketinin daha da artacağının farkındayız. Ancak, fiyat ne olursa olsun bu arabanın ne kadar gelişmiş olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Asbury Automotive Group, Phantom’u teknolojik sistemler yönünden Mercedes-Benz CLS ile karşılaştırdı. Bu Asbury Automotive raporlarına göre Mercedes neredeyse her yönden yetersiz kaldı. Mercedes CLS, şeritten ayrılma ve çapraz yol algılama gibi modern güvenlik özellikleri için ekstra ücret talep eder. Hatta Mercedes, Rolls gibi aktif sallanma çubukları (amortisör) sunmaz. CLS, Phantom gibi aktif süspansiyon veya gazla şarjlı şoklar da sunmaz. Ancak tabii ki Mercedes, bir Phantom’dan daha ucuza mal oluyor.

İkinci El Rolls-Royce Klasik Araba İlanları

Rolls-Royce, Rekor Denemesi İçin Bir Jaguar Kullanıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here