Chery Türkiye’de 3 Yeni Model Sunacak

0
4045
Chery Türkiye'de

Dünyanın en büyük otomobil markalarından birisi olan Chery artık Türkiye’de! Chery Türkiye’ye 1.6TGDI motor ile döndü. Çinli otomobil markası bu yılın ortalarına doğru 3 yeni SUV’unu satışa çıkaracak. Sportif coupe SUV modeli olan ve geçen yıl Guanzghou fuarında tanıtılan Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8 Pro’yu ülkemizde satışa sunacak.

”Türkiye Büyük Bir Pazar”

Chery Türkiye pazarına oldukça iddialı bir giriş yaptı. Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si Türkiye’nin oldukça büyük bir pazar olduğunu vurguladı. Başkan yaptığı açıklamada “Chery, “Yenilik, sorumluluk ve karşılıklı yarar” temel konseptine bağlı kalarak küresel etkiye sahip. Ayrıca rekabet gücüne sahip nitelikli bir işletme olmaya kendini adamış durumda.” dedi.

Ayrıca Si, “Chery, küresel kaynakların entegrasyonuyla otomobil iş kolunu odak noktası olarak görerek farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Böylece, 300’den fazla üye işletme ve 150 milyar CNY yıllık gelir mevcut. Bu işletme gelirle otomobil, otomobil parçaları, finans, modern hizmetler, akıllı ağlar, gemiler ve emlak dahil olmak üzere yedi farklı alanda faaliyet gösteriyor. Chery, son yıllarda Ortadoğu ve Batı Asya pazarlarında son derece başarılı satış performansları sergiliyor.” ifadelerini kullandı.

Chery Türkiye'de

Avrupa’ya Köprü Olacak

Açıklamasının devamında Başkan Si, “Chery aynı zamanda küreselleşme yolculuğuna çıkan ilk Çinli otomobil markası. Beş küresel Ar-Ge merkezi, 10 fabrika ve Çin dışında 1500 satış ve servis noktası bulunuyor. Chery satış verileri açısından, 19 yıl üst üste Çin’in 1 numaralı binek araç ihracatçısı unvanını elde etti. Aynı zamanda yılda 410.000 adetlik ihracat performansıyla öncü rolü üstleniyor. Chery’nin küresel satış hacmi 2,35 milyon yurt dışı olmak üzere 11,1 milyon adedi aştı” dedi.

Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, “Aynı zamanda AB pazarına resmi girişi için aktif hazırlıklar yaparak küreselleşme hamlesini hızlandırmaya da devam ediyor. Türkiye, hem Asya hem Avrupa’da yer alıyor. Ayrıca hem AB adayı hem de NATO üyesi olmak üzere iki kimliğe sahip. Coğrafi avantajları ve büyüyen ekonomisiyle Türkiye, Chery için her zaman önem verdiği stratejik bir pazar oldu ve Chery’nin Avrupa pazarına girmesi için bir köprü görevi de görüyor” diyerek açıklamasını bitirdi.

3 Yeni Model İle Geliyor

Chery Türkiye'de

Çinli dev marka Türkiye’yi Avrupa pazarına köprü olarak kullanacaklarını belirtti. Chery ülkemize ilk etapta 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzımana sahip TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMAD 5 modelleriyle giriş yapacak. OMODA 5 dünyada ilk olarak Türkiye’de satışa sunulacak!

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan ise, “Eşsiz coğrafi özellikleri ve stratejik konumu ile Türkiye, tüm global markaların olduğu gibi Chery’nin de uzun zamandır odağında olmuştur. Chery son 4 yıldır, pazar araştırması, müşteri beklentilerinin analizi ve daha birçok farklı alternatiflerin fizibiliteleri sonucunda, Türkiye pazarına kendi yatırımı ile gelme kararı almıştır. Bu karar, markanın Türkiye pazarına olan inancının da tam bir göstergesidir” dedi.

Chery Türkiye'de

Turan, ayrıca “Chery son 4 yıldır, pazar araştırması, müşteri beklentilerinin analizi ve daha birçok farklı alternatiflerin fizibiliteleri sonucunda, Türkiye pazarına kendi yatırımı ile gelme kararı almıştır. Bu karar, markanın Türkiye’ye ve Türkiye’deki otomotiv pazarına olan inancının da tam bir göstergesidir. Satıcı ve servis ağımızı kademeli olarak genişleterek 2024 yılında 40’lar seviyesine çıkarmayı hedeflemekteyiz. Showroom’larımız, ürünlerimizin teknoloji, yeni trendler ve güç unsurlarını ön plana çıkaracak şekilde dizayn edildiler” dedi.

Ahu Turan, “İlkbahardan itibaren 3 yeni modelimizle Türkiye pazarına giriş yapacağız. Chery OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO pazarda satışa sunacağız. İlk 3 model bunlar olacak. Göreceğiniz üzere tamamen SUV modellerimizle ilk etapta pazarda yer alacağız. Bu modellerin ikisi kompakt SUV segmentinde yer alıyor. Ayrıca amiral gemimiz TIGGO 8 PRO ise D segmentinde yer alıyor. Böylece bu 3 modelde de ilk etapta 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunacağız. 2024 yılından itibaren ise Chery’nin üstün teknolojili hibrit ve elektrikli motorizasyonlu model versiyonları pazardaki yerini alacak” açıklamalarını yaptı.

Çin Otomobil Devi ‘Chery’ Türkiye’de Fabrika Kuruyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here