Şimdiye Kadarki En Hızlı “Fast and Furious” Dodge Charger Modeli… Büyük bir ilgi ile izlenen Hızlı ve Öfkeli serisinin en dikkat çeken arabalarında Charger modellerini sizler için araştırdık. Ve şimdi bu Dodge Charger’ların en hızlısını aşağıda anlatacağız. Vin Diesel’in Dominic Toretto’su arabasıyla tanımlanır. İlk Hızlı ve Öfkeli filmindeki Dom’s Charger, 9 saniyelik 1/4 millik bir 1970 R/T’dir. Ayrıca Franchise’ın en iyi arabalarından biridir. Ancak her yeni Fast Saga filminde soygunlar daha aşırı hale geldikçe Dom’s Charger da ön plana çıkar. Son Dodge Charger, özel bir AWD “ice charger” ve bir uçaktan düşmek üzere tasarlanmıştır. Dahası yüksek bir arazi Charger modeli içerir. Ancak en son film olan The Fast Saga: F9, şimdiye kadar yapılmış en hızlı Hızlı ve Öfkeli Charger’a sahiptir.

Speedkore Tarafından Tasarlanmış Özel Ortadan Motorlu Charger 500

Dennis McCarthy, Universal Studios’ta resim araba koordinatörüdür. Mağazası Vehicle Effects, son yedi Fast Saga filmi için özel arabalar üretti.

McCarthy, her zaman SEMA Show gibi yerlerde ilham aradığını söylüyor. Son zamanlarda, Speedkore Performance tarafından yapılan bir Mustang gözüne çarptı. Klasik otomobil, daha iyi ağırlık dağılımı ve yol tutuşu için bir süper otomobile benzer bir orta motor düzenine dönüştürülmüştü.

McCarthy, Wisconsin merkezli Speedkore’deki insanlara bir Hızlı ve Öfkeli filmi için Dodge Charger yapıp yapamayacaklarını sordu. Ekip bunu duyunca çok heyecanlandı. McCarthy öncelikle ekipten kendisine dükkanında bitirebileceği bir şasi ve gövde yapmalarını istedi. Arabanın ön aksını mümkün olduğu kadar ileri itmelerini söyledi. Ve ardından aracı dramatik bir şekilde indirmelerini istedi. Yani bu araç yere oldukça yakın ortadan motorlu bir modeldi.

Speedkore bunları dikkate alarak bir çift özel kasa üretti. Her biri, gücü bir Lamborghini transaksından geçiren bir orta motor için ayarlanmıştır. Her ikisi de gerçek üç pedallı kılavuzlardır. Speedkore ayrıca ortadan motorlu arabaları ve birkaç kurbanlık dublör arabası için özel karbon fiber gövdeler döktü. McCarthy ve Speedkore, 1968 Charger 500’den esinlenerek geniş bir gövde tasarladı. Bunun nedeni, aerodinamik NASCAR homologasyonu Dodge’un arka sütunlarla aynı hizada bir arka cama sahip olmasıdır. Bu kurulum, orta motor düzeni için maksimum alana izin verdi.

En Hızlı "Fast and Furious" Dodge Charger Modeli
En Hızlı “Fast and Furious” Dodge Charger Modeli; Custom Charger 500 | Iain McGuinness/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Dennis McCarthy Ortadan Motorlu Hızlı ve Öfkeli Charger Arabasını Bitirdi

Dodge, McCarthy’ye Speedkore şasisine takmak için Hellcat sandık motorları sağladı. McCarthy, bu iki V8’i daha agresif bir supercharger kasnağı ve 110 oktanlı bir yarış gaz ayarı için Performance Tech’e gönderdi. Ortaya çıkan motorlar 800 beygir veya daha fazla güç üretiyor.

McCarthy’nin, özel başlıklara, transaksı boşaltmak için tasarlanmış egzoz borularına ihtiyacı vardı. Ayrıca arka tamponun arkasına yerleştirilmiş gizli egzoz uçlarına sahip sistemler oluşturmak için adımlar attı. Bu nedenle Magnaflow performans egzozundan Rich Waitas’ı tuttu. McCarthy, her arabanın önüne yaklaşık 30 litrelik (8 galonluk) bir yakıt hücresi yerleştirdi. Ardından arabaları yarıştan ilham alan iç mekanlarla uyumlu tasarlayarak bitirdi. Ayrıca ilham almak için Ford GT40 gibi 1960 otomobillerine baktığını söyledi. Dahası düşük kovalara ve analog göstergelere sahip düz bir gösterge paneline yerleştiğini hatırlıyor.

McCarthy bu iki “kahraman arabayı” Edinburgh, İskoçya ve Tlisi, Georgia’ya gönderdi. Ortadan motorlu Charger arabalar, Vin Diesel sürüşünün yakın planlarını ve iç mekan çekimlerini çekmek için kullanıldı. Büyük bir özenle hazırlanan Charger arabalarının ikisi de çekimlerden çiziksiz kurtuldu. McCarthy, orta motor düzeninin bu arabalara “yüzde 64 arka ağırlık eğimi” verdiğini söyledi.  Ayrıca onları “şüphesiz ürettiğimiz en hızlı Charger modelleri” olarak nitelendirdi.

Hızlı ve Öfkeli filmlerinin çok sayıda arabayı mahvettiği, uçurumdan aşağıya attığı ve denizin dibine gönderdiği bir sır değil. Bu nedenle McCarthy, Chevrolet LS V8’ler, otomatik şanzımanlar ve Ford 9 inç arka uçlarla aynı şasiden oluşan bir filo oluşturuyor. Daha sonra dublör ekibinin arabayı kullanması ve yok etmesi için bu şasilere çeşitli gövdeler sığdırıyor. Bu şekilde, McCarthy ve ekibi, her Hızlı ve Öfkeli filmi için birkaç ayda 180 veya daha fazla araç monte ediyor. Birkaç standart şasi üretti. Ancak daha ekstrem gösteriler için Speedkore’nin ortadan motorlu Charger gövdelerini aldı.

İkinci El Dodge Charger İlanları

Son Safkan Amerikan Arabası: Dodge Viper!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here