Daha önce ilk iki serisini yayınladoğımız “Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri” serimizin III. sünü aşağıya bırakıyoruz.

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Mad Max: Çılgın Maks

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Mad Max filmlerinden herhangi biri, özellikle de en yenisi bu listede olabilir. Ancak bu çok fazla yer kaplardı, bu yüzden 1979’daki ilk filmi vekil olarak kullanacağız. Mad Max, bir dizi havalı motosiklet ve arabaya sahipti. Ve ardından onu sonsuza kadar ciddi bir araba filmi olarak sağlamlaştırdı. Ancak 1973 Ford Falcon XB GT, çığır açan rolünde Mel Gibson’ı neredeyse gölgede bırakıyor ve aldığı tüm takdiri hak ediyor. Ne yazık ki model ABD’de hiç satılmadı.

The Last American Hero

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Bundan daha fazla Amerikan hikayesi bulamazsınız. 1973 yapımı The Last American Hero, Jeff Bridges’i bir NASCAR yarışçısı olmak için kaçak içki işini bırakan genç bir baş belası olarak canlandırıyor. Efsanevi yarışçı Junior Johnson’ın Tom Wolfe tarafından 1965 tarihli “The Last American Hero Is Junior Johnson” makalesinde yazılan gerçek hikayesine dayanmaktadır. Evet!” bu film hem NASCAR hayranları hem de Jeff Bridges hayranları için mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Vanishing Point: Ölüm Noktası

Bu 1971 aksiyon filmi, Barry Newman tarafından oynanan Kowalski adlı bir araba teslimat sürücüsüne odaklanıyor. Film, Denver’dan Los Angeles’a rekor sürede bir araba teslim etmeye çalışırken onu takip ediyor. Filmde bazı mükemmel sürüş sahneleri ve güzel bir 1970 Dodge Challenger R/T 440 Magnum var. Çok fazla arsa yok, ancak klasik bir Challenger’ı iş başında görmek için izlemeye değer.

Need for Speed: Hız Tutkusu

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Aaron Paul en çok Breaking Bad’deki rolüyle tanınıyor. Ancak dizi bittikten kısa bir süre sonra 2014’te Need for Speed’de rol aldı. Popüler video oyunu serisine dayanan filmin, Hızlı ve Öfkeli’de biraz daha fazla ortak noktası var. Yine de, eleştirmenler umursamasa da gişede oldukça iyi iş çıkardı. Hızlı arabalarla dolu eğlenceli bir film arıyorsanız, muhtemelen hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

The Gumball Rally: Delice Yarışanlar

Bu 1976 filmi, gerçek hayattaki Cannonball Run’a dayanan yasadışı bir kıyıdan kıyıya yol yarışı hakkında. Başrollerini Michael Sarrazin, Norman Burton, Gary Busey, John Durren ve Susan Flannery’nin paylaştığı bu film aslında Burt Reynolds Cannonball filmlerinden birkaç yıl önceye dayanıyor. Eğlenceli, araba odaklı bir aksiyon-komedi havasındaysanız, arkanıza yaslanın ve bu klasiğin keyfini çıkarın.

American Graffiti: Gençlik Yılları

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Çoğu insan George Lucas’ı Yıldız Savaşları filmleriyle tanır. Ancak uzay gemileri, Jedi ve Sith ile büyük başarıya ulaşmadan önce Lucas, 1960’ların başındaki çılgın araba California’da geçen bu büyüme hikayesini yönetti. 1973 filmi, lise öğrencilerinin üniversiteye gitmeden önceki son gecelerini anlatıyor. Yarış ve kargaşa başlar. American Graffiti, tüm eski demirlerin yanı sıra, Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat ve Harrison Ford gibi yıldızlarla dolu bir kadroya sahiptir.

Christine

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Bu gerilimde, çalışkan bir çocuk, saf kötülük olduğu ortaya çıkan 1958 Plymouth Fury’nin direksiyonuna geçiyor. Ayrıca film devam ederken, içine kapanık genç güzel arabası kadar kötü olur. Bir Stephen King kitabından uyarlanan bu 1983 filmi, ana karakterler olarak Keith Gordon, John Stockell ve Alexandra Paul’u içeriyor. Garip korku filmlerini seviyorsanız, bunu kaçıramazsınız.

The Cannonball Run: Yolun Sonu

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri III

Bu 1981 filminin yıldızlarla dolu kadrosu, onu izlemek için yeterli bir sebep. Yarışçı takımları hiçbir kısıtlamanın olmadığı bir kros araba yarışında yarışırken, Burt Reynolds, Jackie Chan, Roger Moore, Dom DeLuise, Dean Martin ve Sammy Davis, Jr.’ın hepsi unutulmaz görüntülere imza atıyor. Ayrıca harika aksiyon ve bol kahkahalı anlar bu filmi izlenmeye değer kılıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here