“The Car Of The Year 2022” Yolda, İşte 7 Finalist

“Avrupa Yılın Otomobilini Seçmek İçin Adaylarını Belirledi. “The Car Of The Year 2022” Yolda…

“The Car Of The Year 2022”

Dünya otomobil üreticileri, Elektrikli Araç üretimine son dönemde ağırlık verdi. Küresel Isınma ve beraberinde gelen çevresel sorunları azaltarak kontrol altına almak için sera gazı salınımının azami düzeyde tutulması, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyor.

Bu süreçte, benzin ve türevleriyle çalışan motorlar yerine yenilenebilir ve çevre dostu enerji kaynağı olan elektrik ile çalışan motorlar revaçta.

Avrupa’da yılın otomobili için 7 finalist açıklandı ve bu otomobillerin 6’sı tamamen elektrikli. Dünya Otomobil Sektörü, SUV ve EV başlıklı taşıtları listenin başına koyuyor gibi görünüyor.

1“The Car Of The Year 2022” İçin Finalistler Belli Oldu

Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında, Avrupa için “2022 Yılının Otomobil Ödülü” sahibini bulacak.  39 Araç arasından 7 model belirlenerek ödüle aday gösterildi. 23 ülkeyi temsilen 61 jüri, oy kullanarak 28 Şubat 2022 tarihinde Avrupa’nın en iyi otomobilini seçecek.

2Cenevre Otomobil Fuarı’nda Ödül Sahibini Bulacak.

1905 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en önemli ve prestijli otomobil fuarlarından biri olarak görülen “Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı”, Covid- 19 salgını yüzünden 2021’de iptal edilmişti.  Her yıl Mart ayında yapılan fuar, bu sefer Şubat ayında yapılacak. 19-27 Şubat 2022 tarihlerinde yapılması planlanan fuarın “yeni normalleşme kuralları” çerçevesinde düzenleneceği bilgisi, yetkililer tarafından verildi.  

Geçtiğimiz yıllarda, İsviçre’nin Cenevre şehrinde “Cenevre Uluslararası Havalimanı’nın yanında konumlanan fuar merkezi “Geneva Palexpo’da düzenleniyordu.

Finale Kalan 7 Otomobil Modelinin 6’sı Tamamen Elektrikli

Avrupa’nın en iyi otomobilini seçmek için 23 ülkeden 61 jüri üyesi oy kullanacak ve 39 otomobil arasından belirlenen 7 modelden biri Avrupa’nın en iyi otomobili olacak. Bu seneki ödül töreninde bir ilk yaşandı ve ilk defa elektrikli otomobiller akaryakıt ile çalışan otomobillere sayıca üstün geldi. 7 otomobilin 6’sı tamamen elektrikli. Dolayısıyla elektrik ile çalışan bir otomobilin birinci olması ihtimali yüksek.

3“The Car Of The Year 2022” İçin 7 Finalist Açıklandı

Avrupa’nın en iyi otomobili olmaya aday gösterilen modeller ise şöyle: Cupra Born, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach- E, Hyundai Ioniq 5, KIA EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here