Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler… Sürüş konusunda yeniyseniz, mükemmel motosikleti bulmanıza yardımcı olmak istiyoruz.

Yeni bir biniciyseniz, önce tebrik etmeme izin verin. Bir sürü insandan daha çok eğlenecek ve hayattan daha çok zevk alacaksınız ve umarım yolda olduğunuz her anın tadını çıkarırsınız. Bu kararı verdiğine göre artık düşünmen gereken pek çok şey var ama en önemlilerinden biri ilk önce kullanacağın motosiklet. Burada bilgisiz bir seçim, güveni olumsuz etkileyerek ve temel becerilerin ilerlemesini engelleyerek sürüşü bozabilir. Piyasadaki motosikletlerin güzelliği ve zenginliği göz önüne alındığında, bu yapılması kolay bir hatadır.

Bir dizi motosikleti listelemek yerine, mükemmel motosiklete giden yolda size rehberlik etmek için bazı sorular soracağım ve bazı cevaplar vereceğim.

Yeni Bir Motosiklet Sürücüsü Olarak Hedefleriniz Nelerdir?

Sadece sürmek için, değil mi? Gerçekten biraz düşünürseniz, o kadar basit olmayabilir. Motosikleti öncelikle banliyö olarak mı kullanacaksınız? Yoldan biraz zaman ayırmayı umuyor musun? Rahatladıktan sonra daha uzun bir yolculuk mu planlıyorsunuz? Oturup kendinize gerçekten altı ay, bir yıl, iki yıl içinde bir binici olarak nerede olmak istediğinizi sormanız faydalı olacaktır.

Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler

Bu, olmak istediğiniz yer hakkında size daha iyi bir fikir verecektir. Ayrıca bu sorular eğlenceli ve başlangıç motosikletinizin ne olacağına karar vermeye yardımcı olabilir. Ve eğer tam olarak emin değilseniz, biraz daha düşünün. Ardından birkaç yıl içinde olmak istediğiniz birçok farklı yeriniz varsa, endişelenmeyin. Örneğin, KTM RC 390 gibi, size yönetilebilir bir yolculuk ve daha agresif vücut konumlandırma ve virajlarda daha iyi hissetme yeteneği sağlayacak motosikletler var. Ya da günlük kullanım için iyi bir motosiklet olacak ama aynı zamanda bir miktar off-road hüneri sağlayacak olan Kawasaki Versys-X 300. Kalbinizde bir kruvazör sürücüsüyseniz ve hayalinizdeki Harley-Davidson’a ulaşmak istiyorsanız, biraz Honda Rebel’a zaman ayırın.

Daha Önce Motosiklet Deneyiminiz Var mı?

Lisedeyken bir arkadaşınızın toprak motosikletinde düz bir çizgide gidip gelmek gerçek bir deneyim değildir. Debriyajı bırakıp gaza bastığınızda ne bekleyeceğiniz konusunda size bir fikir vermiş olabilir. Ancak bu kadarı sizi yalnızca yeni bir sürücü kursunun ilk saatinde idare eder. Biraz çevreciyseniz, 600cc veya 1.000cc spor motosikletleri sürmek için daha fazla incelik ve beceri gerektiren yüksek performanslı makinelerden uzak durmak isteyeceksiniz. Neden bahsettiğime dair bir örnek için BMW S 1000 RR’ye bakın.

Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler

Yıllardır toprak yollarda motosiklet sürdüyseniz ve bu motosiklette rahatsanız, hiçbir zaman yasal ve yolda olmadınız. O zaman belki Suzuki SV650 gibi orta ağırlık aralığında bir bisiklet düşünebilirsiniz. Bu aynı zamanda, daha önce kilometre yapan, ancak birkaç yıldır bunu devam ettirmeyen biniciler için de geçerlidir.

Başlamak için bir motosiklet seçmeden önce bisikletlerle ilgili deneyim ve beceri seviyeniz konusunda dürüst olabilirseniz çok daha iyi durumda olacaksınız. Sıfır veya ihmal edilebilir bir deneyim düzeyindeyseniz, ilk modeliniz olarak küçük deplasmanlı, daha hafif bir makine düşünün. Örneğin bir Ducati Scrambler Sixty2.

Ödeyebileceğiniz Bir Bütçe Belirleyin

Fiyat etiketi konusunda endişelenmesi gerekmeyen şanslı birkaç kişiden biriyseniz, bu bölümü dikkate almayın. Ancak durum tam tersi ise, motosiklet hedefinize ulaşmanın daha kısa yollarını arayabilirsiniz. Örneğin ikinci el gibi.

Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler

Ayrıca kullanılmış motosikletler de çok daha iyi fırsatlar var. Yeni bir bisiklet almak aynı zamanda yeni teçhizat almak anlamına gelir. Bu aşamada kask, ceket, eldiven, pantolon ve botların (en azından) maliyetini de denkleminize dahil edin. Böylece motosikleti alıp binememek durumunda kalmazsınız. Ayrıca vites elemanı, yolda yeni bir sürücü için çok önemlidir, bu yüzden bu noktayı ihmal etmeyin.

Tabii ki, finansman seçenekleri mevcuttur. Ancak altı ay sonra motosiklet sürmenin sizin için olmadığına karar verebilirsiniz. Ardından borcunuz için motosikleti satmaya çalışmak zorunda kalırsanız? Ya da motosikleti düşürürseniz ve aylık ödemenize ek olarak onarım için para harcamak zorunda kalırsanız? Başa çıkmak istediğiniz bu zorluklar mı? Bu soruların yanıtları, finansmanın dikkate değer bir değerlendirme olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirmelidir.

Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler

Acemi ve Yeni Biniciler İçin En İyi Motosikletler; Sonuç

Özetlemek gerekirse. Hedeflerinizi geniş anlamda bile belirleyebilirseniz, aramanızı bir veya iki sürüş tarzı segmentle daraltabilirsiniz. Ardından, deneyim seviyeniz konusunda dürüstseniz, aramanızı bir performans aralığına küçültebilirsiniz. Burada daha düşük cc, daha az agresif bir performans aralığının oldukça doğru bir göstergesidir. Ardından, yaşam tarzınıza uygun bir bütçeniz varsa, bütçenize uyan motosikletleri daha da daraltabilirsiniz.

Tüm bu değerlendirmelerden sonra iki veya üç tane varsa, bir bayiye gidin. Veya arabam.com motosiklet ilanlarından birkaçını değerlendirin. Hatta iletişime geçerek deneyim alanınızı genişletebilirsiniz. İlanlardaki ve ekranlardaki bir motosiklet gerçekten büyük bir etki yaratabilir. Sizinle uyuşabilecek modelleri farklı kategorilerde değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca istediğiniz motosiklete sahip olmak, etrafında olmak, onunla ilgilenmek ve onu sergilemekten keyif almak isteyeceksiniz. O motosiklete sahip olduğunuzda, becerilerinizi geliştirme ve daha yetkin bir binici olma olasılığınız çok daha yüksek olacak.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here