İki çocukluk arkadaşının bir bisiklete motor eklemesiyle başlayan Harley Davidson efsanesi; günümüzde artık motosiklet denildiğinde ilk akla gelen isim oluyor. Küçük bir markadan dünyaca ünlü bir marka haline geldi. Günümüzde sadece motosiklet satışı yapmanın yanında; bot, mont gibi giyim ürünlerini de üretir haldedir. Ayrıca kendi web sitesinden deneyimleyebileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Bunlardan bazıları;

  • Harley Davidson’ın düzenlediği etkinlikler
  • Fabrika turları
  • Motosiklet turları
  • The Enthusiast dergisi
  • Son olarak Harley Davidson’ın detaylı tarihçesi H-D Museum’da mevcut.

Tarihçesi

Her şey ilk olarak Wisconsin‘de William Harley ve Arthur Davidson’ın arkadaşlığıyla başladı. İki arkadaşta tasarım ve mekaniğe meraklıydı. Bir bisiklete zayıf bir motor takarak ilk motosikletlerini oluşturdular. Efsanenin ismini de kendi soyadlarını birleştirerek Harley Davidson Motor Company olarak seçip kurdular. 1903‘te ilk motosikletlerini sattılar.

Şirketi kurmak için Bal Amca lakaplı bir arıcıdan 170 dolar borç aldılar. Ardından daha güçlü bir motor üreterek yeni bir motosiklet yaptılar. İlk yıllarda nakliye aracı olarak kullanılmasının yanında Dünya Savaşlarıyla birlikte devlet, Harley Davidson motosikletlerini kullandı, popülerliği daha da arttı.

Ayrıca Harley Davidson motosikletleri Hollywood tarafından da dikkat geçer ve 1969 yılında çekilen Easy Rider filminde kullanılır. Bu durum şirketi daha da popülerleştirir. Her şey güzel giderken BMW ve Japon üreticilerinde motorsiklet üretmeleriyle birlikte şirket maddi olarak zora girer ve fabrikalarını satma kararı alır. 1969‘da AMF’e (American Machinery Foundry) satılır ama AMF, motosikletlerdeki kaliteyi düşürünce Harley Owners Group (HOG) memnun kalmaz ve şirket tekrar satışa çıkar. Şirket sık el değiştirse de tarihine sahip çıkar ve her zaman popüler olmayı başarır.

 

 

Yıllar İçinde Ambleminin Değişmesi

Marka yıllar içinde ambleminde de değişim geçirerek yeni ve modern çizgiler eklemiş.

Harley Owners Group “HOG”

Açılımı “Harley Owners Group” olan topluluk için marka şöyle ifade ediyor; Dünyanın her yerinden gelen Harley-Davidson Kullanıcılarının bir araya gelerek sürüş tutkularını paylaştığı ve kutladığı dernektir”. Bu yolculukta tutkularını paylaşmalarını yanında HOG üyelerine etkinlik indirimi gibi avantajlardan da yararlanabiliyor. Ayrıca 2023 yılında ise 120. yılını kutlayacaklar.

H-D Museum

Ayrıca şirkete ait neredeyse bütün bilgileri öğrenip tarihi bir tura çıkabileceğiniz H-D Museum’da da çevrimiçi katılabileceğiniz sergiler de mevcut. Son olarak, imkanı olanların ziyarete gidebileceği H-D Museum’de hayranlarını bekliyor.

Road King İncelemesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here