Harley-Davidson Efsanesi: Road King, vintage bir görünüme sahip arketipsel bir Harley-Davidson motosiklet modelidir. Road King, uzun bir geçmişi olan ve son derece sorunsuz olarak bilinen bir motosiklet modelidir. İlk olarak 1994 yılında tanıtıldı fakat Road King’in kökleri 1941’deki orijinal FL modeline kadar uzanıyor.

Road King, popüler bir Harley-Davidson modelidir ve şimdiye kadar yapılmış en iyi Harley’lerden biridir. Devasa V-twin motora ve yüksek çıkışlı Twin Cam 103 motora sahip olsa da sade ve basit motosiklettir. Bu yüzden Harley Davidson fanatikleri, Road King’e “Gerçek Motosiklet” olarak lakap takmaktadır. Milwaukee-Eight 107 V-twin motor, sürücüsünü ve yolcusunu, yol boyunca rahatça götürmek için yeterli güce ve torka sahiptir. Road King, motosiklet tutkunlarına gerçekten hitap eden vintage bir görünüme sahip arketipsel bir Harley-Davidson motosiklettir. Dik sürüş pozisyonu, geniş ekranı ve standart yan çantaları ile harika gezilere imza atmaktadır. Ayrıca  vintage ve tarihin tozlu sayfalarında gezinmeyi sevenler için Harley-Davidson sahip olduğu aksesuarlar listesiyle sevenlerine keyifli anlar yaşatıyor. Harley’yin yol motosikletleri söz konusu olduğunda Road King, en keyifli uzun yol motosiklet modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Harley-Davidson Road King Tarihi Harley-Davidson Efsanesi: Road King

1977 yılında Harley-Davidson, Electra Glide Sport‘u tanıttı. Bu model, ilk olarak ünlü Electra Glide’ın daha uygun fiyatlı bir versiyonu olarak tanıtılıyordu. 1970’lerin sonlarındaki Electra Glide Sport; ön cam, yan çantalar veya geniş bagaj hacmine sahip değildi. Ayrıca naked 74 inç küp Shovelhead motoru vardı. Twing kademeli borular, geri/ileri ayarlanabilir gidon ve “FX tarzı kademeli koltuk” 1981 modelinin en ayırt edici özelliklerinden birkaçıdır. 1982’de FLHS, heybeler, döşeme tahtaları, normal FLH koltuklar ve standart kafalarla orijinal konfigürasyonuna geri döndü. Ayrıca 1981 modelleri daha da nadir ve benzersiz hale getirildi.

Harley-Davidson Efsanesi: Road King1987 yılında 80 kübik inç Evolution motoru, çanta ve bagaja sahip üçüncü bir Electra Glide Sport tanıtıldı. Bu model, Harley Davidson Electra Glide Police modelinin sivil bir versiyonuydu. Harley Davidson 1990’ların başında modellerine daha fazla krom eklemeye başladığı zaman FLHS kromsuz kaldı. Bu olay, onu Electraglide serisinden daha da farklılaştırdı. FLHS, 1987’den 1993’e kadar Harley’nin tek klasik/retro, 50’ler-60’lar stiline sahip olan tur motosikletiydi.

Akü, Electra Glide Sport’un son model yılı olan 1993’te tüm FLH modellerinde sağ taraftan koltuğun altına taşındı. Böylece tüm FLH modelleri 1997’de yeniden tasarlanmıştı. Daha düşük sele yüksekliği, modellerin tasarımını daha da keskinleştirdi. Ancak bu değişiklik, özellikler kısa boylu sürücüler için bulunmaz ipek kumaş kadar değerliydi. Böylece Harley Davidson, kısa boylu motosiklet tutkunlarının da vazgeçilmezlerinden biri oldu. Daha sonra Harley-Davidson, 2000 ve 2001 yıllarında FLHR’de birçok önemli yükseltme yaptı. Ön aks ve yataklar, iki pistonlu kaliperler gibi teknik özellikler, motosikletin sürüşünü büyük ölçüde iyileştirdi. Ancak 2002’de Harley, arka salıncak kolu revizyonunun yanı sıra daha da önemli yapısal değişiklikler yaptı. Hız sabitleyici, 2002 için Classic’te standart olarak sunuldu. Ayrıca FLH serisi artık en yeni Delphi yakıt enjeksiyon sistemine sahipti. Screaming Eagle Road King, 2002’de bol miktarda krom ile ilk kez sahneye çıktı ve neslinin en iyisi oldu.

En Etkileyici Özelliği Güçlü MotoruHarley-Davidson Efsanesi: Road King

Road King, 92,5 beygir gücü ve 111 lb-ft tork üreten güçlü Milwaukee-Eight 107 ile çalışan 1.746 cc’lik motora sahiptir. Aynı zamanda geniş deposu ve yeni teknoloji yakıt enjeksiyon sistemi sayesinde kullanıcısına daha verimli ve uzun bir menzil sunmayı amaçlamaktadır. Motosikletin sürüşüne değinecek olursak pürüzsüz ve harika bir gaz tepkisine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca hoş ve keskin egzoz sesinden bahsetmeye gerek bile yok. Konik susturuculu çift krom egzoz, asfaltta deprem etkisi yaratıyor…

Motor hava soğutmalıdır ve motordan gelen tüm güç, 6 vitesli şanzıman aracılığıyla tekerleklere gider. Eski motosiklet yapısı ile yeni motosiklet yapısının birleşiminden ortaya çıkan Road King, kusursuz vites geçişine sahiptir. Ayrıca Standart ABS’li Refleks Bağlantılı Brembo Frenler dahil olmak üzere ek özelliklerle birlikte gelir. Bu fren sistemi düz bir çizgide fren yaparken tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek sürücünün kontrolü elinde tutmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Önemli durumlarda ABS, tekerlekler en doğru müdahaleyi yapar. Ayrıca sistem, kontrolsüz tekerleklerin kilitlenmesini önlemek için ön ve arka frenlerde bağımsız olarak çalışır. Genellikle Harley-Davidson ve cruiser motosiklet modellerindeki 50-50’lik fren yapısını sevmesem de Road King’in fren sistemi, bildiğimiz cruiser modellerin oldukça üzerinde çalıştığını söyleyebilirim.

Harley Davidson Road King TasarımHarley-Davidson Efsanesi: Road King

Aslında tasarım söz konusu olduğunda Harley Davidson’un çok haklı olduğunu görebiliyoruz. Road King adı, bu motosiklet tasarımıyla doğrudan bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor. Yolların Kralı gibi duran bu motosiklet, geniş tasarımı ve detaylarıyla yolların hakimi gibi duruyor. Özellikle en sevdiğim noktasına değinecek olursam; V-Twin motoruna bağlanan ve hiç bitmeyecekmiş gibi duran krom egzoz tasarımının motosikletin en can alıcı noktası olduğunu söyleyebilirim. Sonuç olarak Harley-Davidson Efsanesi: Road King, tasarımı ve motor performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Keşke fiyatları biraz daha makul olsa da sahip olabilsek…

İkinci El Harley Davidson İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here