En Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları… Ralli, tartışmasız en heyecan verici motor sporlarından biridir. Her sporda olduğu gibi Ralli yarışlarının da belirli efsanevi sürücüleri ve arabaları var. Ayrıca Ralli, ıslak Galler ormanlarında, tozlu Kıbrıs dağlarında veya Norveç’in sert donmuş tundralarında olsun, dünyanın dört bir yanındaki hayranlar tarafından izlenen ve sevilen motor sporlarından biridir. Spor, arabaları ve sürücüleri sınırlarının ötesine zorlar. Oldukça zorlu şartlarda ve birbirinden yetenekli sürücülerin etrafında dönen ralli yarışlarındaki bazı araçlar, otomotiv dünyasının mihenk taşıdır. Yıllar geçtikçe, pek çok araba toprakta, karda ve kumda doğal yuvalarını bulan efsanevi statüye yükseldi. Bu yüzden tüm zamanların “En Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları” adlı içeriğimizdeki araçların hepsi, Ralli dünyasına renk ve rekabet katmıştır.

Toyota Celica ST185 – 4 Sürücü Şampiyonası, 2 Üretici Şampiyonluğu, 30 Ralli GalibiyetiEn Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları

Olağanüstü Toyota Celica ST185, Japon üreticinin en başarılı ralli arabası olma unvanını hala elinde tutuyor. Ancak kazanan olarak doğmamıştır. İlk süspansiyon kurulumları ve güç aktarma sistemi arızaları, bir dizi revizyon tam potansiyelini ortaya çıkarana kadar arabanın şampiyonluk yoluna girmesini engellemiştir. Turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoru, sadece 300 beygirlik bir güç üretti ve dört tekerlekten çekiş sistemine bağlandı. Bu, Celica’nın galibiyet üstüne galibiyeti garantilemek için inanılmaz seviyede itiş ve yol tutuşu kazanmasını sağladı.

Lancia Delta HF Integrale – 6 Üretici Unvanı, 46 Ralli GalibiyetiEn Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları

B Grubu rallisini oluşturan vahşi ve aşırı güçlü canavarlar yasaklandığı zaman Lancia, bir ralli arabası olarak doğal yeteneği sayesinde zafere giden bir yol oluşturmak için küçük ama son derece yetenekli A Grubu Delta HF hatchback’lerine dönüş yaptı. Bu başarı üzerine inşa edilen 16v Integrale, safkan bir ralli arabası olarak geliştirildi. Ayrıca ralli dünyasının en başarılı rakiplerinden biri olmaya devam etti ve kahramanlık statüsü kazandı. Homologe edilmiş bir yol otomobili olarak Integrale 16v günümüzde bile efsane olarak yerini almaktadır.

Peugeot 205 T16 – 2 Dünya Ralli ŞampiyonasıEn Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları

B Grubu rallileri için homologe edilen Peugeot T16, popüler ve standart Peugeot 205 yol otomobilinden doğmuştur. Ayrıca endüstriyel güçte son derece farklı parçalar ile geliştirildi.  Sonuç olarak da 400 beygirlik güç ortaya çıktı. Ayrıca ortaya monte motor ve dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olan Peugeot 205 T16, son derece kusuruz bir ralli arabasıydı. Gülünç derecede hızlı olan Peugeot 205 T16, 2,8 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşıyordu. bu hızlanma, hızının ve çevikliğinin hala kalıcı bir kanıtı olarak duran bir istatistiktir.

Audi Quattro – 2 Sürücü Unvanı, 2 Üretici Unvanı, 23 Ralli GalibiyetiEn Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları

Kalın kırmızı işaretle daire içine alınan Audi Quattro, ralliyi yeniden tanımlayan otomobil olarak dikkat çekiyor. Yol aracına dayanarak, 300 beygir gücü dört tekerleğe kanalize edilmiştir. Bilinmez bir güç olarak ortaya çıkan ve yepyeni bir mühendislik yönünde rekabetçi kalmak isteyen Audi Quattro, rakiplerinin korkulu rüyasıdır. Ayrıca Audi Quattro, aynı zamanda 1981 yılında erkek egemen rekabet alanında olan Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazanan ilk kadın sürücüsü olmak için mücadele eden Michele Mouton’un tercih ettiği  otomobil olmasıyla da dikkat çekiyor.

Impreza WRX – 162 Çeşitli Şampiyona

1990’lı yıllarda ve 2000’lerin başında ralli için poster çocuğu olan güçlü Subaru Impreza WRC, 1993 sezonunda hayat bulmuştur. Ayrıca farklı nesil varyasyonları ile 15 yıllık hizmeti süsleyen bir kariyere sahiptir. Impreza WRC yıllar boyunca Ralli sporunda şimdiye kadar tamamlamış en iyi ve en hızlı ralli süper yıldızlarından bazıları tarafından kullanıldı. Colin McRae, Richard Burns, Tommi Makinen ve Petter Solberg gibi isimler, Impreza WRX’in en popüler pilotlarından bazılarıdır.

İkinci El Subaru Impreza İlanları

VW Polo WRC – 12 Çeşitli Unvan, 43 Ralli Galibiyet, 87 Podyum

“En Çok Yarış Kazandıran Ralli Arabaları” adlı içeriği yazarken en çok şaşırtan markalardan biri de Volkswagen oluyor. Genellikle sağlam ama hissiyatsız arabalar üretmesiyle bilinen Volkswagen, Polo modeli ile kafamızı karıştırıyor. Küçük Volkswagen Polo, daha büyük performans kardeşi Golf GTI’nin gölgesinde yaşamaya eğilimlidir. Ancak ralli söz konusu olduğunda, hak ettiği ilgi odağının tadını çıkarmak için ortaya çıkıyor. Özellikle Alman otomobillerinin keyifsiz sürüş tarzına sahip olması, her zaman eleştirilmektedir. Ralli dünyasına baktığımız zaman Volkswagen Polo’nun son derece başarılı ve dikkat çekici bir model olduğunu görebiliyoruz. 2013 yılında ilk kez piyasaya çıkan Polo R WRC, ilk girdiği 8 yarıştan 6’sını kazanarak rekabetçi olduğunu kanıtladı. 320 beygirlik 1.6 litrelik turbo şarjlı Polo, 3.8 saniyede 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Ayrıca ralli yarışlarına 4 yıl boyunca hakim oldu.

İkinci El Volkswagen Polo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here