Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisiklet Türleri… Çocukluktan sonraki ilk bisikletinizi satın alma veya bisiklet koleksiyonunuza ekleme yapmak için yeni bir yolculuğa hazır olun. Hangi bisikleti alacağınız konusunda kararsızsanız okumaya devam edin.

Ancak biraz mayın tarlası olabilir. Dışarıda o kadar çok farklı bisiklet türü var ki, görünüşe göre her gün daha fazla varyasyon ekleniyor. Bu yüzden tam olarak ne tür bir bisiklet satın alacağınızı bilmek göz korkutucu olabilir.

Her şeyden önce, ne tür bir bisiklet sürmek istediğinize karar vermelisiniz. Neyse ki bu günlerde, ‘tüm yol’ ve çakıl tipi bisikletlerin çok daha popüler hale gelmesiyle birlikte bu, ikili bir seçim değil. Bu ne anlama geliyor, sorduğunuzu duyuyoruz? Farklı bisiklet türlerini aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklayacağız. Ancak basit terimlerle bu, bisiklet üreticilerinin yolda, patikada ve çakılda sürebileceğiniz daha fazla ‘hepsini yapın’ bisikletleri ürettiği anlamına geliyor.

Aşağıda, yaygın olarak satın alabileceğiniz bisiklet türlerinde oldukça üst düzey farklılıklar bulunmaktadır. Her zaman yerel bisiklet mağazanıza gitmenizi ve bilgili bir personel ile konuşmanızı ve size en uygun olanı görmek için birkaç farklı türü test etmenizi öneririz. İstediğiniz bisiklet türüne karar verdikten sonra, ‘bisiklet satın almaya yeni başlayanlar kılavuzumuz’ blogumuza göz atabilirsiniz.

Yol Bisikletleri

Görünüşte, kaç tane binildiğini gördüğünüze bağlı olarak en popüler bisiklet türü. Bu, profesyonel bisiklet yarışlarında gördüğünüz bisiklet türüdür.

İnce tekerlekleri ve lastikleri vardır, genellikle çok hafif ve aerodinamiktirler. Ayrıca daha “düşük” gidonlara sahiptirler, bu birden fazla konumda tutabileceğiniz kavisli gidonlar. Genellikle 18 – 22 vitesleri vardır ve adından da anlaşılacağı gibi yol sürüşü ve yarış için yapılmıştır.

İnce lastikleri nedeniyle, ağırlık ve aero profilli yol bisikletleri piyasadaki en hızlı bisikletlerdir. Bu nedenle hız arıyorsanız, o zaman bu tam size göre. Bununla birlikte, hızlı olduğunuzda rahatlıktan vazgeçersiniz, bu yüzden uzaklara gitmek istiyorsanız bunu aklınızda bulundurun.

Yol bisikletleri, ince lastikler ve gidonlar nedeniyle ilk başta biraz daha ‘gergin‘ veya dengesiz hissettiriyor. Ancak buna kısa sürede alışacaksınız. Yol bisikletleri, sadece yarış veya üst düzey sürüş için değil, her türlü yol bisikleti için kullanılabilir. Yol bisikleti ile istediğiniz yerlere çok rahat bir şekilde gidip gelebilirsiniz.

Ancak ne yazık ki hırsızlar parlak yol bisikletleri arayışında gibi görünüyor. Bu nedenle güvenli bir saklama alanınız ve gerçekten iyi bir kilidiniz olduğundan emin olun. Asfalt sürmeye bağlı kalacaksanız, hızlı gitmek ve yokuşları (daha fazla) kolayca tırmanmak istiyorsanız yol bisikleti tam size göre.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisikletler

Hibrit Bisikletler

Adından da anlaşılacağı gibi, hibrit bir bisiklet, çoğunlukla yol ve dağ bisikletlerinin bir karışımıdır. Bir yol bisikletinin hafif çerçevesini ve 700c tekerleklerini alırlar. Ardından bunu bir dağ bisikletinin rahat geometrisi ve düz gidonuyla karıştırırlar.

Hibrit bisikletler, bisiklet dünyasında ne yazık ki küçümseniyor, ancak bu bisikletler çok yönlüler. Çerçeve boşluğu, çoğu yol bisikletinden daha geniş lastikler kullanabileceğiniz anlamına gelir. Böylece, maksimum eğlence için dar bir hızlı yol lastiği, geniş bir rahat yol lastiği veya bir arazi lastiği arasından seçim yapabilirsiniz.

Genellikle hibrit bir bisiklet daha rahat bir geometriye sahiptir. Bu nedenle daha rahattır ve daha kullanışlı düz gidon fren kolları ve vitesleri vardır. Bu genellikle, bar değerlerini ve yol bisikleti viteslerini düşürmeye alışamayan yeni başlayanlar tarafından tercih edilir.

Hibrit bisikletler işe gidip gelmek için mükemmeldir. Ayrıca bir yol bisikletinden daha az ‘takılabilir’. Bu bisikletin korunmasında da aynı kurallar geçerlidir. Yani güvenli bir depolama ve gerçekten iyi bir kilit.

Birçok kişi hibrit bisikletlerin grup sürüşü için mi yoksa sportif veya bisiklet mücadelesi etkinliği için mi kullanılabileceğini soruyor. Bu soruya cevabımız kesinlikle evet.

Gerçekten hızlı sürmek veya gelişmiş bir grup sürüşüne katılmak istiyorsanız, yol bisikletini tavsiye ederiz. Ancak bir hibrit her zaman işi yapacaktır. Yine de bir ipucu, sizi gerçekten daha hızlı yapacaklarından, uzun sürüşler yapmadan önce yol lastiklerini taktığınızdan emin olun.

Hız konusunda daha az endişe duyuyorsanız, biraz daha fazla kontrol ve biraz çeşitlilik istiyorsanız, hibrit bir bisiklet istiyorsunuz.

Tur Bisikletleri

Tur bisikleti, hibrit ve yol bisikletinin bir melezi gibidir. Hala bizimle misin? Tur bisikletini daha rahat bir yol bisikleti olarak düşünün. Yine de düşük gidon ve benzer çerçeve ve tekerleklere sahip, ancak sürüşü daha güzel.

Tur bisikletleri geleneksel olarak hız için değil uzun mesafeler için üretilmiştir ve kendi bagajınızı taşıdığınız uzun turlar için mükemmeldir. Bu nedenle, ya arkada bir yan çanta ile gelecekler ya da kendi rafınıza uyacak perçinlere sahip olacaklar.

Bisiklet paketi yapmayı planlıyorsanız bir tur bisikleti harika bir seçenektir. Ancak günümüzde Restrap gibi bagaj sağlayıcıları sayesinde her türlü bisikletle tur yapmak mümkündür.

Çok uzun mesafeli sürüşler yapmayı planlıyorsanız bir tur bisikleti istersiniz, ancak gerçekte bunu bir yol, hibrit veya çakıl bisikletinde yapabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisikletler

Dağ Bisikletleri

Saf arazi makinesi! Yolda bir dağ bisikleti kullanabilirsiniz. Ancak doğal ortamından daha yavaş olacağından, aslında üretildiği amaç değildir. Ancak çamurlu bir yolda bir tane alın ve onlar mükemmel bir eğlence aracıdır. Yine, ne tür bir bisiklet sürmek istediğinizi kendinize sormalısınız.

Dağ bisikletleri, yoldaki kuzenlerinden farklı bir çerçeve geometrisine ve daha küçük tekerleklere (29’lar hariç) sahiptir. Ayrıca ekstra kontrol için geniş gidonlarla genellikle daha ağır ve hantaldırlar.

Bu sayede biniciler kendilerini daha güvenli ve sağlam hissederler. Ancak yollarda çok daha yavaş olacağınızdan şüpheniz olmasın. Patikalar boyunca ilerleyebilmek için gerçekten tıknaz ve yumrulu lastikleri vardır.

Düzgün bir yol dışında, tek izli parkurlarda sürmeyi planlıyorsanız, bir dağ bisikleti istersiniz. Elbette yolda dağ bisikleti kullanabilirsiniz, ancak bu amaç için bir dağ bisikleti önermiyoruz.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisikletler

Çakıl / Macera Bisikleti

Bloktaki yeni (havalı) çocuk. Son birkaç yılda çakıl sürmenin yükselişi şaşırtıcı. Kısmen bazı yeni yarışlarının artan popülaritesi sayesinde, kısmen de arabasız parkuru keşfetme ve yollardan uzaklaşma arzusu. Ancak çoğunlukla, sizi tek bir disiplin seçmeye zorlamayan ‘hepsini yapın’ bisiklet arzusundan dolayı. Çünkü bu sıkıcı, evet!

Bir çakıl bisikleti, tam olarak rahat bir geometri yol bisikletine benziyor. Ancak ön çatallar ve arka destekler, arazi sürüşü için uygun olan daha geniş lastikleri takabilir.

Ayrıca yol bisikletinde disk frenlerin popülaritesi büyük oranda arttı. Bu sayede, uzun süredir arazi dünyasının katı bir şekilde korunması ile,  çakıl bisikleti gerçekten daha büyük lastiklere ve disk frenlere sahip bir yol bisikletidir. Tam da bu yüzden onu çok yönlü ve giderek daha popüler bir seçenek haline getiriyor. Bir dizi ince lastik takın ve bir yol bisikletiniz olsun.

Off road lastiklerine geçtiğinizde, patika veya çakıl bölümlerinin en çetrefilli bölümleri dışında hepsini üstlenebilirsiniz. Arada bir şey seçin ve işe gidip gelirken herhangi bir çukur veya kırık cam saçılmış şehir caddesinden geçebilirsiniz. Çok yönlü bir gerçek. Bir çakıl bisikleti istiyorsanız onlar hızlı, kararlı ve en eğlencelilerindendir.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Bisiklet Türleri: Bazı Özel Bisikletler

Bu gerçekten devasa bisiklet türleri buzdağının görünen kısmıdır ve yukarıdakiler sadece en yaygın olanlarıdır. Aşağıda bazı özel sözler verilmiştir:

Single Speed Bisiklet: Serbest tekerleğe sahip 1 vitesli bisiklet (pedal çevirmeyi bırakabilirsiniz). Düşük bakım nedeniyle şehir içi ve işe gidip gelmek için mükemmeldir. Ancak yokuşlar için iyi değildir.

Fixie/Track Bisiklet: Single Speed gibi 1 vitestir, ancak serbest tekerlek yoktur. Bu nedenle bisiklet hareket ederken pedal çevirmeye devam etmeniz gerekiyor. Çok eğlenceli ama pratik gerektiriyor. Aynı şekilde tepeler ve yokuşlar için iyi değildir.

Cyclocross Bisiklet: Çakıl/macera bisikletinin yarış versiyonudur.

Folding Bisiklet: Bu bisiklet işe gidip gelmek için harika ama uzun yolculuklar için değil. Yağmur yağarsa ve bir tren istasyonunun yakınındaysanız şanslısınız hemen trene atlayın.

BMX:13 yaşındayken harika olabilirdi (hala havalı). Ancak bir pompa pisti dışında herhangi bir şey için oldukça pratik değil.

Artık farklı bisiklet türleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi biliyorsunuz, alışverişe hazırsınız. Bisiklet türleri hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçin, yardımcı olabiliriz. Her zaman bisikletler hakkında sohbet etmeye hevesliyiz!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here