Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu… Motosikletlere dışarıdan bakınca anlamanız gereken çok şey var. Ne de olsa çok fazla motosiklet var, bu yüzden açıkça beğenilecek bir şey var. Ve ne tür bir motosiklet alacağınız konusunda bir kılavuza ihtiyacınız varsa bu yazıyı takip edin. Öyleyse bu katıksız özgürlüğü kendi benzersiz yollarıyla deneyimlemenize izin veren motosiklet türlerine bir göz atalım.

Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

Standart Motosikletler, Elde Ettikleri Kadar Basit

Farklı motosiklet sınıflandırmalarına dalmadan önce bahsetmemiz gereken birkaç önemli şey var. Yeni başlayanlar için, bu motosikletlerin hepsinin farklı motor boyutları ve farklı sürüş pozisyonları olacak. Ayrıca farklı ağırlıklara da sahip olacaklar; bu, düşmeniz durumunda bilmeniz gereken önemli bir husustur. Bir motosiklet seçmeden önce tüm bunları aklınızda bulundurun.

Bununla birlikte, standart motosikletler geldikleri kadar ortalamadır. Çok ağır değil, bu da onları dengelemeyi kolaylaştırıyor. 150cc’den 1000cc’ye kadar motorlarla çok güçlü değil. Ve çoğu sürücü için onları konforlu hale getiren standart, dik bir oturma pozisyonu sunar. Motosiklet dünyasında yeniyseniz, muhtemelen bunlardan biri için pazardasınız.

Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

Honda Grom, yeni biniciler için standart bir motosikletin iyi bir örneğidir. Motor, sadece 124cc deplasman ile biraz daha küçüktür. Ama hafiftir ve hafiflik iyidir. Ancak, çok “standart” bir standart motosiklet, Kawazaki Z400 gibi bir şey olurdu. 399 cc deplasman ve 165 kg ağırlığa sahip bu, motosikletlerin Goldie-Locks’u.

Spor Motosikletler Hız İsteyenler İçindir

Birçok spor motosiklet sürücüsü, otoyolları patlatan ve şeritleri ayıranlar oldukları için tüm motosiklet sürücülerinin kötü bir resmini çiziyor. Bu durumda, spor motosikletleri çok eğlenceli olabileceğinden, birkaç kötü sürücü grubu mahvetmez. Kontrollü adrenalin patlamaları, sizi diğer tüm motosikletlerden daha fazla yola yaklaştırır. Ancak aynı zamanda oldukça dikkatli olduğunuz bir durumda sizi diğer motosikletlere göre ölümden korur.

Spor motosikletler genellikle hafif ve güçlüdür. Ancak bir spor motosikletin belirleyici özelliği oturma pozisyonudur. Yastık, bisikletin çok gerisinde olacak ve bu da sürücünün öne eğilmesini gerektiriyor. Bu, yoğun hızlara ulaşmanızı sağlayacak aerodinamik kadar ağırlık dağılımı için de iyidir.

Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

Yamaha YZF Serisinden iyi bir spor motosiklet gelir. YZF R1, 998cc motordan 200 beygir gücü ile grubun amiral gemisidir. Bunu bir araba ile karşılaştıralım, standart bir model 1000cc bir litredir. Ve araba 2,4 litrelik bir motordan 201 beygir gücü üretiyor. Bu motosiklet sadece 200 kg, karşılaştırdığımız araba ise 1814 kilograma yakındır.

R3, 321cc’lik bir motordan 42 beygir gücüne sahip giriş seviyesi bir spor motosiklettir. Giriş seviyesi spor motosikletleri, giriş seviyesi sürücüler için oldukları anlamına gelmez. Hız için tasarlanmış bir motosiklete binmeyi öğrenirken hala bir öğrenme eğrisi var.

YZF R6, garip bir şekilde, 116 beygir gücü üreten 599cc’lik bir spor motosiklete sahip orta sınıf bir motosiklet. Bu, aralığın R3’ten R6’ya ve ardından R1’e sıra dışı olduğu anlamına gelir. Ancak anlambilim bir yana, bunların tümü oturma konumları, hafif şasileri ve yüksek hızları nedeniyle spor motosikletler olarak kabul edilir.

Kruvazör Motosikletleri, Parçaya Bakmakta Harika

Yelpazenin diğer ucunda kruvazör bisikletleri var. Büyükler, ağırlar ve mutlaka hızlı olmak zorunda değiller. Üreticiye bağlı olarak motorlar genellikle 1.000cc’lik deplasman hacmini aşıyor.

Kruvazör bisikletlerinin en büyük anahtarı, üzerinde otururken genellikle yaslanmış olmanızdır. Başka bir deyişle, ayaklarınız öne çıkıyor ve sırtınız geriye gidiyor. Aynı zamanda oldukça alçak motosikletlerdir. Ayrıca bu da onlara inip binmeyi kolaylaştırır ve genellikle daha konforlu hale getirir. Ama her şeyden önce, kruvazörler sadece baş belası görünüyor.

Hiçbir marka kruvazör Harley Davidson gibi olamaz. Ve bir Kruvazör için Fat Bob’dan daha iyi bir örnek yok. Sadece 94 beygir gücü üreten ve düşük torka sahip 1868cc (1.8 litre) bir motora sahip. 3.500 rpm’de 118 lb-ft’ye bakıyorsunuz. Bu nedenle, gülünç derecede güçlü olmadan kontrol edilmeleri daha kolaydır ve ayrıca iyi başlangıç bisikletleri (ağırlık eksi) yaparlar.

Mopedler Motosikletlerin Küçük Kardeşidir

Bir kruvazör bisikleti büyük ve sağlam iken, bir moped küçük ve çeviktir. Temelde motorlu bir motosiklet olan mopedler, 50cc’den daha az yer değiştirmeye ve yaklaşık 48 km / saat azami hıza sahiptir. Heyecan verici motosikletler değiller, ancak yine oldukça alıcısı olan modellerdendir.

Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

Bu listede adı geçen tüm motosikletler, onları sürmek için özel bir lisans veya en azından bir onay gerektirir. Mopedler de bir ehliyet ile çalıştırılabilir. Bu, onları binmeyi öğrenmek isteyen herkes için mükemmel başlangıç ​​modelleri yapar.

Honda Metropolitan, mopedler kadar mopeddir. Biraz daha gülünç bir şey arıyorsanız, Honda Ruckus, motosikletten her bir güç parçasını sıkması ve sadece hafif yükselmeler için bazı offroad yeteneklerini doldurmasıyla bilinir.

Touring ve Sport Touring Motosikletleri Mesafe İçin Üretilmiştir

Kruvazörler gibi, Touring ve Sport Touring bisikletleri de konfor için üretilmiştir. Yatar koltukları var ve çoğu zaman iki kişilik yer var. Kruvazörlerin aksine, Touring bisikletleri pratik olmak ve uzun yolculuklar yapmak için üretilmiştir. Genellikle daha büyük gaz tankları, bir sürü kargo odası vardır. Ayrıca bazıları küçük römorkları bile çekebilir.

Farklı Motosiklet Türleri İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

Touring motosikleti ile Sport Touring motosikleti arasındaki temel fark, basitçe söylemek gerekirse, Sport Touring bisikletlerinin daha sportif olmasıdır. Genellikle daha fazla güce ve biraz daha uzun sürüş yüksekliğine sahiptirler, bu da yol tutuşunu iyileştirir.

Touring için Indian Roadmaster ile yanlış gidemezsiniz. Bir kruvazör motosikletine çok benziyor, ancak arkada daha fazla lüks var. Yani, her iki yolcu da koltuk desteği alıyor. Ve 92 beygir gücü ve 171 nm tork üreten 1.8 litrelik bir motorla, aynı zamanda bir kruvazör kadar konforludur. Başka bir deyişle, bir gezgin daha konforlu, uzun mesafeli bir kruvazördür.

Dual Spor Motosikletleri Her Türlü Arazinin Üstesinden Gelebilir

Macera bisikletleri olarak da bilinen dual (ikili) spor bisikletler, hem toprakta hem de asfaltta iyi performans gösterecek şekilde üretilmiştir. Bu nedenle, kaldırımdan sıkılırsanız ve hiçbir Jeep’in üstesinden gelemeyeceği parkurlara çıkmak istiyorsanız, dual spor bir bisiklet sizin için olabilir. Bunları, daha uzun süspansiyonlu ve biraz daha kalın lastiklidir. Sokaklarda yasal olan arazi motosikletleri gibi düşünün. Daha sportif hale getirmek için ağırlıktan tasarruf edildiğinden, tam olarak pratik değiller.

Dual spor motosiklete iyi bir örnek KTM 1290 Super Adventure R’dir. 118 beygir gücü üreten ve yaklaşık 213 kg ağırlığındaki 1301cc’lik bir motoru vardır. Oturma pozisyonu standart ve spor motosiklet arasında bir yerdedir. Ancak onunla her iki dünyanın da en iyisini elde edersiniz.

Off-Road Bisikletleri Patikalar ve Toprak Yollar İçin Uzmanlaşmıştır

Son olarak, çoğunlukla toprak arka yollardan oluşan bir yerde yaşıyorsanız veya patikalara ayrılmış bir bisiklet istiyorsanız, o zaman bir arazi motosikleti sizin için idealdir. Herhangi bir çarpma ile başa çıkmak için daha yüksek süspansiyona sahiptirler. Ayrıca ağaçların arasında eğilebilmeniz için hafif bir çerçeveye sahip olacaklar. Ayrıca, yolda harika hissetmeyen tıknaz lastiklere sahipler, ancak toprakta, kabiliyetlerinin ötesindedirler.

Honda CRF250F, sadece 39 beygir gücü üreten 259 cc’lik bir motora sahip. Ancak bir patikada asla otoyol hızlarına çıkamayacaksınız. Bu yüzden gerçekten daha fazlasına ihtiyacınız yok.

Nasıl sürmeyi seçerseniz seçin, yanlış cevap yoktur. Ancak sizin için doğru olan motosikleti seçmeden önce sürüş deneyiminizi, kullanmak istediğiniz amacı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurun.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here