Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II… Arabalar çok uzun zamandır hayatımızın bir parçası. Tam da bu nedenle çoğu ünlü filmin önemli bir parçası oldular. Arabalar bazı filmlerde diğerlerinden daha önemli roller oynamıştır. Ancak gerçek şu ki bazen tüm bir filmin en önemli noktası olabilirler. Bullitt’teki koyu yeşil Ford Mustang’den Hızlı ve Öfkeli‘deki turuncu Toyota Supra’ya kadar, oyuncular bazen yapamasalar bile doğru arabalar bütün bir filmi taşıyabilir.

Kendinizi otomotiv sineması deneyimine derinlemesine dalmaktan mahrum ettiyseniz, endişelenmeyin. Tek ihtiyacınız olan birkaç hafta sonu, bir TV (veya bilgisayar) ve tıkınırcasına seyrederken yemek için tonlarca patlamış mısır. Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri serimizin II. sini aşağıya bırakıyoruz.

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

Return to Macon County: Ölüm Bölgesine Dönüş

Genç bir Nick Nolte ve Don Johnson’ın başrolde olduğu Return to Macon County oldukça beğeni aldı. Başroller 1957 Chevy’lerini California’daki National Championship Drag Races’e girmek için kros yolculuğuna çıkaran iki genci konu alıyor. Yol boyunca her türlü belaya bulaşırlar. Chevy tek başına güzel bir şey olsa da, bu B-filmiyle ilgili her şeyi sevmemek zor.

Gone in Sixty Seconds

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

1974 tarihli orijinal Gone in Sixty Seconds bir kült klasiğidir, ancak takip etmesi biraz zordur. Nicolas Cage ve Angelina Jolie’nin yer aldığı 2000’in yeniden çevrimini izlemek çok daha kolay ve eğlenceli. Nick Cage hakkında ne söyleyeceğinizi söyleyin. 1967 yılındaki ikonik Mustang’i Eleanor’da polislerden kaçarken, ona destek olmanız yeterli.

C’était un Rendezvous: Rendezvous

Fransız kısa filmi C’était un Rendezvous gerçekten çok basit. Paris’in işlek caddelerinde yüksek hızlı bir sürüş. Filmin sonunda şoför arabadan iniyor ve onun bir kadına doğru yürüdüğünü ve ona sarıldığını görüyorsunuz. Ve film kulağa basit gelse de, sürüş başka bir şey değil. Tüm zaman boyunca koltuğunuzun kenarında olacaksınız ve arabanın gürültülü motorunun müziği, kalbinizin göğsünüzde çarpmasını sağlayacak.

Duel: Belâ

Steven Spielberg’in 1971 filmi Bela, onun ilk uzun metrajlı filmidir. Dennis Weaver, kötü bir Peterbilt 281 tanker kamyonu tarafından çölde terörize edilen korkmuş Plymouth sürücüsü olarak parlıyor. Ayrıca bu gerilim filmi, bir dahaki sefere boş bir otoyoldayken aklınıza gelen ilk şey olacak ve arkadan bir tanker belirecek.

Red Line 7000: Ölüm Yarışı

1965 yapımı Red Line 7000, her biri gelişmekte olan kariyerlerinin dışında zorlu ilişkilerle uğraşıyordu. Bu sırada kendilerine iş kurmaya çalışan üç genç stok araba sürücüsünün hikayesini anlatıyor. Ayrıca önemli aktörler arasında küçük bir destekleyici rolde James Caan, Laura Devon, Marianna Hill ve George Takei yer alıyor.

Thunder Road: Tehlikeli Yol

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

Bir başka araba-ağır kaçak içki hareketi, 1958’deki Thunder Road. Robert Mitchum, ailesinin kaçak içki işini yürütmek için eve gelen bir Kore Savaşı gazisi olarak rol alıyor. Filmde bazı büyük gangsterlerle çabucak başı belaya girer. Moonshine ile vahşice hızlı sürüş arasındaki bağlantıyı kuran çok az film daha iyi bir iş çıkardı.

Tucker: The Man and His Dream

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

Bu biyografik drama, Preston Tucker ve otomobil endüstrisindeki kısa ama rezil zamanı boyunca yapmaya çalıştığı radikal araba hakkında. Francis Ford Coppola’nın yönettiği filmde Tucker rolünde Jeff Bridges yer alıyor. Amerikan otomobil endüstrisini gücünün zirvesindeyken bozmaya çalışan bir ikonoklast hakkında iyi yapılmış bir film.

Death Race 2000: Ölüm Yarışı 2000

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

Bu 1975 filmi, realite TV’den önce gelir. Ayrıca kros ölümcül araba yarışının ulusal eğlencenin ana biçimi olduğu distopik bir geleceği tasvir eder. Yarışta, sürücüler canlı TV’de yayaları ezerek puan kazanıyor. Bu film kamp, şiddet ve bazen komik, bu yüzden izlemeye değer. Ayrıca, çok sayıda havalı özel yapım araba var. David Carradine, Simone Griffeth ve genç bir Sylvester Stallone’dan oluşan oyuncu kadrosu unutulmayı zorlaştırıyor.

Drive: Sürücü

Mutlaka İzlemeniz Gereken Araba Filmleri II

Başrollerinde Ryan Gosling, Carey Mulligan ve Bryan Cranston’ın yer aldığı 2011 yapımı Drive, tehlikeli bir yeraltı suç dünyasına kapılmış bir kaçış sürücüsü olarak bir Hollywood dublör sürücüsü ay ışığını konu alan yoğun bir film. Ayrıca görsel olarak çarpıcı olmasının yanı sıra, 80’lerden ilham alan mükemmel bir film müziğine de sahiptir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here