LAND ROVER’IN ÜRETTİĞİ RANGE ROVER EFSANESİ

Büyük otomobil sevenler için lüks, konfor, dayanıklılık ve gücün simgesi olan Range Rover’ın yeri göz ardı edilemez. Peki, Land Rover’ı ne kadar tanıyoruz?

1LAND ROVER, HİNDİSTAN ARABA ÜRETİCİSİ TATA GROUP BÜNYESİNDE, İNGİLTERE’DE ÜRETİM YAPIYOR

Otomotiv Endüstrisinin iddialı markası Tata Motor Şirketi bünyesinde üretim yapan “Land Rover”; Jaguar Cars ile beraber Jaguar Land Rover’ın yan kuruluşu olan İngiliz bir arazi aracı üreticisidir.

“Land Rover” in merkezi Solihull’ İngiltere’dedir. Ancak çatı kuruluş olan Tata Group’a ait olan Tata Motor Şirketi bünyesindedir. 26 Mart 2008’de Ford Motor Şirketi tarafından Hindistan araba üreticisi Tata ‘ya satılmıştır.

2LAGUAR VE LAND ROVER’I BÜNYESİNE KATAN, TATA GROUP HİNDİSTAN MERKEZLİDİR.

Tata Group Hindistan merkezli bir holdingdir.  Grup, 1868’de Cemsetci Tata tarafından bir ticaret ve tekstil şirketi olarak kurulmuştur.

1954 yılında otomotiv endüstrisine genişleyen Grup, Tetley, Corus, Jaguar ve Land Rover dahil olmak üzere bir dizi şirketi satın almıştır. Günümüzde Tata Steel, Tata Power, Tata Motors, Tata Consultancy Services, Tata Tea, Tata Industries, Tata Communications, Tata Teleservices ve Taj Hotels bulunmaktadır. (Kaynak: tr.wikipedia.org)

3LAND ROVER NEDEN BU KADAR ÖZEL?

“Fazlasıyla Çok Yönlü” mottosu ile yoluna devam eden Land Rover, bir arazi aracından beklenin fazlasını veriyor. Arazide bir salon beyefendisi olmayı başaran Land Rover, her yeni modelinde teknolojiye yatırım yaparken, güçlü ve klas çizgisinden de asla ödün veriyor.

Tutkulu ve yetenekli Land Rover, rafine kalitenin zirvesinde şehir hayatına da adapte oluyor. Klasikleşen yüzer tavan çizgisi, kesintisiz bel çizgisi ve alt vurgu grafikleriyle onu yollarda her modelinde tanımak mümkün.

Range Rover’ın olağanüstü ve şık bir biçimde düzenlenmiş iç tasarımı ve genişliği her modelinde gerçek anlamda birinci sınıf yolculuk deneyimi sunuyor.

Land Rover

4 YENİ NESİL RANGE ROVER GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TANITILDI

SUV Segmentinin ilk temsilcilerinden olan Range Rover’ın 5. Nesil Modeli Ekim ayının son günlerinde tanıtıldı. Yeni nesil Range Rover, ağırlığı azaltması için tasarlanan MLA- Flex adı verilen platform üzerinde yükseliyor. Yeni tasarım dokunuşlarıyla sürtünme katsayısı 0.30’a inan yeni nesil model, iki farklı gövde tipi ile satışa sunulacak.

Aracın arka kısmına önemli dokunuşlar yapılmış: yaşanmış. Eskisi gibi yine iki parça olarak açılan bagaj kısmı 725 litrelik bir hacim sunuyor.

Kabinde 13.1 inçlik multimedya ekranı, bakterilere karşı kabin için temiz hava yönetimi, 7 cihazın aynı anda bağlanabileceği Wİ-Fİ erişimi, aktif gürültü önleme teknolojisi, uzaktan park etme, adaptif hız sabitleyici, 500 metre çapa sahip yeni far teknolojisi, 48V elektrik destekli bağımsız süspansiyon bulunuyor.

6 ve 8 silindirli motorların Mild- Hybrid ve şarj edilebilir Hibrit kombinasyonları bulunuyor. Dizelde ise 296 ve 345 beygirlik iki seçenek bulunuyor.

Land Rover

İkinci El Range Rover İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here