Yarış Arabası Sürücüleri ve Geçirdikleri Trajik Kazalar

Araba yarışları uzun yıllardır düzenlenen ve izlenen bir spor. Bu yüzden de birçok olayı bünyesinde barındırıyor. Birçok iyi anının yanında trajik araba yarışı kazaları da önemli bir kısmını oluşturuyor. Sevenlerinin yıllar geçse bile anmaya devam ettiği isimler araba yarışları tarihinde yerini tutmaya devam ediyor. Bu efsane isimler ve trajik ölümleri bizlere araba yarışlarının heyecanının yanında tehlikeli kısmı olduğunu da hatırlatmaya devam ediyor. İşte bazı yarış arabası sürücüleri ve geçirdikleri trajik kazalar.

Dale Earnhardt

Pek çok kişi Dale Earnhardt’ı tüm zamanların en iyi NASCAR yarışçısı olarak görüyor. Ve ölümü hala NASCAR topluluğunda yankılanıyor. “The Intimidator” lakabıyla bilinen Dale Earnhardt’ın ölümü, yakın otomobil yarışları tarihindeki en kötü şöhretli ve trajik otomobil yarışı ölümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dale Earnhardt etkileyici kariyerinde, 1998 Daytona 500 de dahil olmak üzere toplam 76 NASCAR yarışı kazandı. Richard Petty’den sonra Dale Earnhardt, NASCAR tarihindeki belki de en başarılı yarış arabası sürücüsüydü. Ne yazık ki Dale Earnhardt 18 Şubat 2001’de Daytona 500’ün son turunda öldü. 49 yaşındaki zamansız ölümünden bu yana kimse Dale Earnhardt’ın 3 numaralı adıyla yarışmadı.

dale earnhardt- Yarış Arabası Sürücüleri ve Trajik Kazaları

Pierre Levegh

Fransız yarış arabası sürücüsü Pierre, otomobil yarışları tarihindeki en yıkıcı çarpışmalardan biri olan ve çok sayıda seyirciyi öldüren bir kazaya karıştı. 11 Haziran 1955’te Pierre Levegh, 24 Saat Le Mans yarışında arabasını çarptı. Arabası yarışta stantlara uçarak 83 seyirci ve Pierre Levegh’i öldürdü. Olay, otomobil yarışları tarihindeki en kötü trajedilerden olmaya devam ediyor. Bu olay neredeyse sporu tamamen öldürmüştü çünkü otomobil üreticileri, olaylardan sponsorluk parasını çekti. Pierre Levegh kazasının neden olduğu ölümler, yarış pistlerinde ve seyirci alanlarında çok sayıda güvenlik değişikliğine neden oldu.

pierre levegh

Ayrton Senna

Üç kez Formula 1 yarış şampiyonu olan Ayrton Senna, birçok kişi tarafından tüm zamanların en büyük yarış arabası sürücülerinden biri olarak kabul edilir. Brezilyalı yarışçı, 1 Mayıs 1994’te 34 yaşında öldüğünde sporda yaşayan bir efsaneydi. Ayrton Senna, San Marino Grand Prix’sinde yarışa liderlik ederken öldü. Arabası beklenmedik bir şekilde saatte 135 mil hızla pistten ayrılıp bir istinat duvarına çarptı. Trajedi hala birçok kişinin etkilendiği bir olay olmaya devam ediyor.

Yarış Arabası Sürücüleri ve Trajik Kazaları- ayrton senna

Adam Petty

19 yaşında öldürülen NASCAR sürücüsü Adam Petty, 12 Mayıs 2000’de bir antrenman sırasında trajik bir şekilde kaza geçirdi. Adam Petty’nin ölümü, efsane bir aile olan Petty ailesinin bir üyesi olduğu düşünüldüğünde daha da trajik görülüyor. Adam Petty’nin büyükbabası yedi kez Daytona 500 şampiyonu Richard Petty idi ve babası Kyle Petty aynı zamanda başarılı bir NASCAR yarışçısı ve spor yorumcusuydu. Aslında, Adam Petty dördüncü nesil bir NASCAR yarışçısıydı. 19 yaşındaki yarışçı, arabasının kontrolünü kaybetti. New Hampshire Motor Yarış Pisti’nde bir antrenman turunu bitirdiğinde duvara çarptı.

adam petty

Tüm Zamanların En İyi Yarış Arabası Sürücüleri

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here