Ferrari, 2023 yılı F1 aracı Sevgililer Günü’nde tanıtılacak. Geçtiğimiz günlerde Aston Martin yeni aracı AMR23’ü tanıttı. Bunun ardından 2023 aracını tanıtan 2. şirket ise Ferrari olacak. Ferrari, 2019 sezonunda da aracını 14 Şubat’ta tanıtmıştı. Bu sene bir kez daha bu özel gün şirket tarafından tercih edildi. Lansmandan hemen sonra ise araç piste çıkacak. Fakat bu konuda Ferrari takımından ilginç bir tercih geldi. Buna göre aracı Fiorano yerine Imola’da piste çıkarmayı tercih ettiler. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ferrari, 2023 F1 Aracı Binotto’nun İmzasını Taşıyacak

Ferrari, 2023 F1 aracı lansmanına artık sayılı günler kalmış durumda. Geçtiğimiz sezon hayal kırıklıklarıyla, operasyon hatalarıyla ve dayanıklılık sorunlarıyla geçmişti. Bunun ardından ise eski takım patronu Mattia Binotto istifasını sunmuştu. Fakat Ferrari 675 modeli üzerinde en büyük imza da yine Binotto’ya ait. Bu konuda takipçilerin bir çok sorusu bulunmakta. Fakat en çok merak edilen, özellikle dayanıklılık sorunlarına odaklanan Binotto’nun 675 modelinde ne gibi yeniliklere imza attığı. Ayrıca takımın yeni patronu Frederic Vasseur’un da bu yeniliklerden ne kadar faydalanabileceği başka bir soru işareti durumunda. Ayrıca gerçek manada patron olan Binotto’nun ardından teknik ekibin nasıl düzenleneceği de henüz bilinmiyor. Buna göre Ferrari’nin en büyük avantajlarından birisi deneyimli tasarımcı Simone Resta’nın takıma dönmüş olması diyebiliriz.

Ferrari 2023 F1 Aracı

Ferrari 2023 F1 aracı için bazı açıklamalar yaptı. Açıklamada “Ferrari’nin 2023 arabası Sevgililer Günü’nde piyasaya sürüleceği için gelecek yıl 14 Şubat Scuderia sevenler için özel bir gün olacak. 675 proje numaralı ve resmi ismi daha sonra açıklanacak olan yeni araç, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 73. yılında yarışacak. Arka arkaya üçüncü yıl, sürüş görevleri Charles Leclerc ve Carlos Sainz ikilisine düşecek.” denildi.

F1’e Damga Vuran En İyi Ferrari F1 Arabaları⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here