Formula 1’de sezonun 8. yarışı F1 Styrian GP ile gerçekleşecek. Avusturya’da, keyifli yarışlara sahne olan Red Bull’un evi Red Bull Ring pistinde, gerçekleşecek yarış öncesi şampiyona lideri Max Verstappen ile 12 puan gerisindeki Lewis Hamilton arasındaki kıyasıya rekabet; Fransa’da kaldığı yerden devam edecek. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 Styrian GP Cuma Günü Programı

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarış, 25 Haziran Cuma günü saat 12:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 16:00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

F1 Styrian GP Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 13:00’daki 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Pilotlar iki hafta üst üste burada yarışmadan önce pisti bu hafta anlayabilmek için son kez pistte olacak. Araçların maksimumunun görüleceği antrenman takımlar için oldukça önemli olacak. Son ayarlamalar yapılacak, yarış tempoları ve sıralama tempoları test edilecek.F1 Styrian GP Saat Kaçta

Peki Sıralama Turları ne zaman?

Fransa’da pilotların start pozisyonunu belirleyecek olan sıralama turları, 26 Haziran Cumartesi saat 16:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Antrenman ve Sıralama Turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 Styrian GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 27 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile 16:00’da izleyenlerle buluşacak. Red Bull’un üstünlüğü net şekilde ele alamaya başladığını hissettirmesi ve iki hafta üst üste kendi evinde yarışacak olması hem Mercedes hem de Red Bull üzerindeki baskıyı arttırıyor. Yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum

Fransa’daki strateji savaşı sonrası sürücüler klasmanında pilotlar arasında ciddi bir sıra değişimi olmadı. Verstappen’in Hamilton’la, Perez’in Bottas ve Norris ile aradaki farkı arttırdığını gördük. Takımlar bazında Red Bull, Mercedes ile olan farkı 11 puan arttırdı ancak durum hala çok yakın. Orta sıralarda ise Fransa öncesi olduğu gibi burada da Ferrari/McLaren üçüncülük çekişmesi ve Aston Martin/AlphaTauri beşincilik çekişmesi devam ediyor. Sürücüler klasmanında Max/Lewis ikilisi zirvede kapışmayı sürdürüyor. Bu iki pilota yaklaşan isim güncel formu ile Sergio Perez oldu. Sene başından beri istikrarlı şekilde puanları toplayan Norris, Perez’i takip ediyor. Bottas’ın başını çektiği alttaki grup ise bu isimlerden kopmanın eşiğinde. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası Sürücüler ve Markalar Klasmanı’nındaki son durum;

F1 Dünya Şampiyonası Sürücüler Klasmanı:
F1 Dünya Şampiyonası Takımlar Klasmanı:

Yarış hafta sonunda neler oldu? Antrenman turları nasıl geçti? Sıralama Turu sonuçları gibi haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Fransa GP 2021 Özeti: Verstappen Zirvede

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here