Formula 1’in En Genç Pilotu: Lando Norris

0
1767
Motorsports: FIA Formula One World Championship, WM, Weltmeisterschaft 2020, Grand Prix of Hungary, 4 Lando Norris GBR, McLaren F1 Team, Budapest Hungary.

Formula 1 sporunu icra eden birçok yaşta pilot var. Ancak çoğu pilot ve otorite bu işin yetenek ve tecrübeden beslendiğini düşünüyorlar. O sebeple çaylaklıktan alıp genç pilotun tecrübelenerek ilerlediğini izlemek büyük keyif. 2020 sezonuna baktığımızda ise bizi bir pilot karşılıyor ki daha yeni 21 yaşına girdi. Yani sezonun çoğunu 20 yaşında tamamladı. 1999 doğumlu Lando Norris Formula 1’in en genç pilotu unvanına da sahip konumdadır.

 Formula 1'in en genç pilotu

Formula 1’in En Genç Pilotu Lando Norris Kimdir ?

Şu an da Formula 1’in en genç pilotu olan Lando Norris, 13 Kasım 1999 doğumlu, şu anda Formula 1’de McLaren ile yarışan ve İngiliz bayrağı altında yarışan pilottur.  2015’te MSA Formula şampiyonluğunu, 2016’da Toyota Yarış Serilerini kazanmıştır. Eurocup Formula Renault 2.0 ve Formula Renault 2.0 Kuzey Avrupa Kupası’nı da kazanarak McLaren Autosport BRDC Ödülü’nü de aldı. Daha sonra 2017 FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nı kazandı.

Norris, 2017 Avrupa Formula 3 Şampiyonası’nda Carlin Takımı ile tam zamanlı yarıştı. Hockenheimring finalinde üç yarıştan ilkinde şampiyonluğu garantiledi ve ikinci Joel Eriksson’un 53 puan önünde bitirdi. Ayrıca 2018 FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yine Carlin Takımı için yarıştı ve şampiyonluğu kazanmaya çok yaklaştı. Ancak Britanyalı George Russell’ın ardından kıl payı olarak ikinci bitirdi. Bu yüksek performansları ile dikkatleri çekti. Ve 2019’da Mclaren Takımı ile sözleşme imzaladı.  Böylelikle de Formula 1’in en genç pilotu oldu.

 Formula 1'in en genç pilotu

Formula 1 Macerası

İlk sezonu için tam bir çaylak performansı sergileyen Norris çok fazla şaşırtmadı. Sık sık basit çarpışma ya da zamanlama hataları sebepleriyle alabileceği puanlardan mahrum kaldı. 2019 onun için çok heyecanlı aynı zamanda zor bir yarış sezonu oldu. Yine de bir çaylak için fena olmayan performansı üzerine McLaren ile sözleşme yenilediler. Böylelikle F1’in en genç pilotu F1 McLaren takımında yoluna devam etti. 2019 sezonunda 49 puan toplayabildi. Ve sezonu 11. Sırada bitirdi.

2020 sezonunda hırslı ve çalışkan bir genç olarak bir izlenim gösterdi ve kendisine dair beklentileri tazeledi. Sezonun ilk yarışında 3. Olarak podyum gördü. Bir yarışta 4. İki yarışta da 5. olarak bu sezon daha iddialı olduğunu kanıtlamış olsa da tekrar podyum henüz göremedi. Sezonun bitmesinde 3 yarış varken 74 puanla 8. Sırada sezonu sürdürmektedir.

 Formula 1'in en genç pilotu

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here