Alpine’in Hedefi İlk Beş

Formula 1’de 23 yarışlık takvimin ilk 11 yarışı geride kaldı. Sezon arasına girilmişken şampiyonada net ayrımlar var. Mercedes ve Red Bull zirve için, Ferrari ve McLaren üçüncü sıra için kıyasıya rekabet içinde. Benzer bir durum beşinci sıra için de söz konusu. Bura için de mücadele eden takımlar Alpine,  AlphaTauri ve Aston Martin. Bununla paralel olarak, şu an beşinci sırayı elinde bulunduran Alpine’in hedefi ilk beş takım arasında yer alabilmek. Alpine F1 yöneticisi Davide Brivio, ilk beş hedeflerini ve 2021 yılı için düşüncelerini açıkça ifade etti.

Alpine’in bu kadar geride kalmasının sebepleri arasında en temel faktör olarak motor gücü görünüyor. Ancak Fransız marka buna rağmen Macaristan’da eline fırsat geçtiğinde zafere ulaştı.

Alpine Yarış Direktörü Davide Brivio’nun AçıklamalarıDavide Brivio Fernando Alonso

Daha önce MotoGP’de de önemli başarılar yakalayan ve sene başında Alpine’e transfer olan Brivio şöyle konuştu; “Şans, onu arayan kişiye gelir. Macaristan’daki zafer böyle hissettiriyor. Çünkü şartlar bizim için en iyi şekilde oluştu. Ancak ne olursa olsun, şans ayağınıza geldiğinde bunu kullanabilmeniz gerekiyor. İlk turdaki olay yarışın gidişatını etkiledi. Ancak dürüst olmak gerekirse, Esteban Ocon 68 tur boyunca yarışa liderlik etti. Ayrıca sürekli Sebastian Vettel’in baskısı altında lider gittiğini de eklemek gerekiyor. Ek olarak, ikinci starttan önce kuru zemin lastikleri için pite gelme kararını ve mühendislerimizin pitteki çalışmalarını unutmamalıyız. İyi performans gösterdik.

Hem MotoGP hem de Formula 1’de kazandım. Bu zaferler aynı derecede eğlenceliydi. Özellikle de Alpine F1’in yarışı kazanması beklenmediği için bu, daha da keyifli oldu. Böylesine bir zafer, her zaman keyif verir. Sezon başında kendimize bir hedef koymadık. Sezon başında mümkün olan en yüksek sonuçları elde etmek için işlerin nasıl gittiğini anlamaya çalıştık. Şu anda takımlar şampiyonasında 5. sıradayız ve bu konumu korumalıyız. Şu anda Mercedes ve Red Bull Racing kendi aralarında savaşıyor. Arkalarında McLaren ve Ferrari savaşıyor. Ancak bazen biz de son derece rekabetçi olmayı başarıyoruz.”

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here