Mercedes ve Red Bull’un Önde Olmasını Bekliyor

Formula 1’de turbo hibrit motorlar döneminin 2014 yılında başlamasıyla birlikte, Mercedes hegemonyası da başlamış oldu. Aradan geçen 7 yılda Alman takım 7 şampiyonluk kazandı. Bu yıllarda Mercedes’e meydan okuyabilen tek takım 2017-2018 yıllarında Sebastian Vettel’in kullandığı Ferrari oldu. Bunun yanında geçen 7 yılda Mercedes ve Ferrari’nin yanında Red Bull’un da bazen yarış kazanabildiğini gördük ancak sürpriz yarışlar dışında Alman markaya kafa tutabilen olmadı. Ta ki 2021 model Red Bull’a kadar. Bu sezon iki takım zirvedeyken, Ferrari ve McLaren da oldukça hızlı gözükmelerine rağmen bu ikilinin arkasında. McLaren’ın genç ve başarılı pilotu Lando Norris, 2022’de de Mercedes ve Red Bull’un önde olmasını bekliyor.Norris 2022’de de Mercedes ve Red Bull’un Önde Olmasını Bekliyor

Norris’in Açıklamaları

Norris, bu sezon toplam 3 kez podyuma çıkma başarısı gösterdi. Bunun yanında son yarışa kadar İngiliz pilot katıldığı tüm yarışlardan puan çıkardı ve bunların 9 tanesini ilk 5 içinde tamamladı. Bu başarılar Norris’e şu an şampiyonada üçüncü sırayı getiriyor. Ancak Norris bunun üzerine çıkabileceklerini düşünmüyor.

İngiliz pilot açıklamalarında şöyle konuştu; “Mercedes ve Red Bull, favori olmaya devam edecekler. Yeni kurallar, elbette yeni bir fırsat getirecek. Ancak bu iki takımın daha fazla kaynağı var. Onlar gerçekten daha büyük takımlar. Umarım sezon başında çok uzakta olmayız. Çünkü son birkaç yıldır onlara giderek yaklaşıyorduk. 2022’de pek çok değişiklik olacak. Fakat Mercedes ve Red Bull’da aracın nasıl yapıldığını bilen çok sayıda zeki insan var.”

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here