Formula 1 Miami GP Mayıs Ayında Yapılabilir

Formula 1 yönetimi 2022 takviminde Miami GP’nin olacağını resmen açıkladı. Ayrıca Formula 1 Miami GP Mayıs ayında yapılabilir. 2022 takvimi ile için yapılan çalışmalarla alakalı açıklamalar yapan Formula 1 CEO’su Domenicali, açıklamalarında Miami GP’ye de değindi.

Miami GP’nin Özet Serüveni

Formula 1 yönetimi uzun zamandır Amerika’da ikinci bir yarış daha yapmak istiyordu. Hatta bu sene özelinde 23 yarışlık takvim tamamlanamazsa Austin pistinde ikinci bir yarış daha yapılma ihtimali var. Ancak istek farklı bir pistti. Bunun için de istek Miami’de bir pist inşa edilmesiydi. Bu istek yerel halkın itirazları sonrası rafa kalktı. Fakat Miami GP fikri Nisan 2021’de onaylandı. Böylece Miami 2022’den başlamak üzere 10 yıl boyunca Formula 1 takviminde yer alacak. Pist ise Miami Gardens – Hard Rock Stadyumu’nun etrafında yer alacak. Böylece takvimde bir başka cadde-sokak pisti daha olmuş olacak.

Miami caddelerinde yapılacak yarış için gerekli çalışmalar ise hızla devam ediyor. Hatta potansiyel olarak Mayıs ayında yapılacak yarış için ilk asfalt piste döküldü bile.

Stefano Domenicali’nin Açıklamaları

Domenicali açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, ‘’2021 sezonunun yarısına bile gelmedik. Fakat bir süredir 2022 için planlamalar yapıyoruz. 2022 için çok fazla yarış teklifi var. Eylül ya da Ekim aylarında geçici olarak bir takvim gösterebilmeyi umuyoruz. Merakla beklenen Miami GP’sinin de Mayıs ayının ilk yarısında yapılacağını teyit edebiliriz. Resmi bilet satışları henüz başlamadı. Ancak talep çok yüksek. Ayrıca Rusya Grand Prix’inin de 2023 yılında St. Petersburg’a geçmesini heyecanla bekliyoruz.’’

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here