Red Bull Racing takım patronu Christian Horner’a göre Mercedes F1 DAS sisteminden fayda sağladı

Mercedes F1 takımı sezon başında kullanmaya başladığı yeni Dual-Axis Steering (DAS) sistemi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Test sürüşlerinde direksiyonu kendilerine doğru çekerek ön teker açılarını değiştiren pilotların videoları gündeme bomba gibi düştü. Bu sistemin FIA kurallarına uygun olup olmadığı çok tartışıldı ancak kısa sürede FIA sistemin legal olarak kullanılabileceğine karar verdi.

Mercedes F1

Sistemin kullanıldığı ilk günden sonra bu haberin yankıları giderek etkisini kaybetti. Mercedes pilotlarının sistemi yarışlarda kullanmadığı düşünüldüğü için bu konuda olan tartışmalar sona erdi. Ta ki geçtiğimiz pazar gününe kadar. Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, Mercedes DAS sisteminin Lewis Hamilton’a, Eifel GP’sinde güvenlik aracı pistten çıktıktan sonra önemli bir avantaj sağladığı kanaatinde olduğunu dile getirdi.

RedBull Racing takım patronu Christian Horner yaptığı açıklamada: “Bence güvenlik aracı, arkada olan araçların yetişmesini beklediği ve yavaş gittiği için, lastik ısıları büyük bir sorun oldu. Ve bence Mercedes, DAS sistemi ile beraber güvenlik aracı startını bize göre daha iyi yönetme şansı yarattı. Güvenlik aracı startı biraz karmaşık, Max bunu oldukça iyi yönetti, ve sonrasında da yarış sonuna kadar net bir durum ortaya çıktı.” ifadelerine yer verdi.

“Verstappen Mükemmel Bir Yarış Çıkardı”

RedBull Racing takım patronu Christian Horner, Nürburgring’de Mercedes F1 takımını yakalamaya bir adım daha yaklaştıklarının altını çizerek; “Evet, gerçekten inanılmaz bir sürüştü. Aynı zamanda yarışın sonunda en hızlı tur zamanını almayı da başardık. Max, yarışın başında lastiklere gerçekten çok nazik davrandı. Ve Max ile Lewis, yarışın bir bölümünde, üçüncü sırada bulunan (Daniel) Ricciardo’nun 50 saniye önündeydi ve dördüncü sıraya tur bindirmek üzerelerdi. Gerçekten çok dominant bir performanstı. Ancak bence, Mercedes’e karşı, bu hafta sonu bir ilerleme göstermişiz gibi hissediyorum. Ve tabii ki de ikinciliği yeniden almak güzel bir his. Bence özellikle ilk sektörde tüm hafta sonu boyunca daha güçlü olan taraf olduk. Karşılaştırmada üçüncü sektör en zayıf olduğumuz sektör oldu, ancak genel olarak güçlü bir hafta sonu geçirdik. Bence bir gelişim sağladık. Bu da oldukça cesaretlendirici. Dediğim gibi, pistte Mercedes ile eşit olduğumuz veya daha iyi olduğumuz bölgeler vardı.” açıklamasında bulundu.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here