Formula 1 2022 sezonunun sonuna geldik. Süprizlerle dolu bir sezonun ardından takım patronları ve pilotlara göre yılın en iyi Formula 1 pilotu belli oldu. Formula 1’in yaptığı açıklamaya göre yılın birincisi çifte şampiyonluk yaşayan Max Verstappen oldu. On takım patronu tarafından yapılan oylamaya göre yılın favorileri seçildi. Lewis Hamilton dışında tüm pilot ve patronların oy verdiği oylamada Max Verstappen son iki yıldır üst üste şampiyonluğu göğüslüyor.

Verstappen’ten Art Arda İki Şampiyonluk

Oylamada her takım patronundan ve pilottan en iyi 25 en düşük 10 olacak şekilde puan vermeleri istendi. Verstappen 207 puanla birinci olurken ikinci olan Charles Leclerc‘i 63 puanla geride bıraktı. Pilotlara göre üçüncü sıra Lewis Hamilton ve George Russell’a ait olsa da, takım patronlarına göre Russell üçüncü sırada yer alıyor. Formula 1 takım patronları ve pilotların yaptığı oylamaya göre skor tablosu:

Sıralama Pilotlara Göre Takım Patronlarına Göre
1 Max Verstappen Max Verstappen (207)
2 Charles Leclerc Charles Leclerc (144)
3 Lewis Hamilton ve George Russell George Russel (127)
4 Lewis Hamilton (100)
5 Lando Norris Sergio Perez (91)
6 Fernando Alonso Lando Norris (81)
7 Carlos Sainz Carlos Sainz (68)
8 albon Fernando Alonso (67)
9 Sebastian Vettel Valteri Bottas (29)
10 sergio perez Sebastian Vettel (24)

 

Sezonda Katıldığı 22 Yarıştan 15’ini Kazandı

 

Max Verstappen

Sezonun en başında Leclerc tarafından biraz zorlanmış olsa da Verstappen, 2022 yılında katıldığı 22 yarıştan 15’ini kazandı. Bununla birlikte Hollandalı pilot, bu yıl kazanılmış en yüksek galibiyet sayısına ulaşmış oldu ve üst üste rekorlar kırdı. Özetle bu sene Max için oldukça sorunsuz ve güzel geçti.

Formula 1 Tarihine Damga Vuran, En iyi F1 Pilotları!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here