Ferrari 250 GT Berlinetta modeli şirketin en ikonik araçlarından birtanesidir. 1959 senesinde tanıtıldığında herkes kıvrımlı tasarımına ve özgün farlarına bayılmıştı. Bu araç, 1964 senesine kadar üretilen bir Grand Tourer modelidir. Zamanın spor araba hayranları konfor ve ferahlıktan hoşlanıyorlardı. Bu yüzden de Berlinetta modeli herkes tarafından oldukça beğenildi. Uzunca bir süre yarışlarda ve normal hayatta kullanılan Berlinetta modeli şimdi ise Forge Design şirketi tarafından güncellenerek kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Hidrojen yakıt ile çalışan V12 bir motor bloğu, Forge Design şirketinin Ferrari 250 GT Berlinetta modeline yaptığı en büyük dokunuştur. Forge Design şirketinin kendine özgü ufak dokunuşlar yapacağı Berlinetta’yı “Competizione Ventidue” olarak adlandırıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı model ise Ferrari 250 GT Berlinetta modelinin Comp 61 varyantıdır. Comp 61 modelleri ilk tasarladığı zamanlarda normal modele göre daha hafif bir iskelet ve daha iyi sürüş performansı sağlamıştı.

Forge Design şirketi bu araçta kullanacağı Hidrojen yakıtlı V12 motoru hakkında detaylı bilgi vermiyor. Hidrojeni nasıl bir şekilde kullanacaklarını ve hangi teknolojiden faydalanacaklarını belirtmiyorlar. Ancak şirket Toyota’nın yeni teknolojisinden ilham almışa benziyor.

Competizione Ventidue Dönüşüm

Ferrari 250 GT Berlinetta

Ön kısmında klasik Ferrari amblemi ve havalandırma ızgarası bulunan aracın öne doğru eğimlenen kaputu mevcut. Kaputun yan kısımlarında ise eğimin tersine şişkin bir far yuvası var.

Yıldız görünümlü tasarımıyla yıllara meydan okuyan jant kapağına Pirelli’nin muhteşem lastikleri eşlik ediyor. Ayrıca Berlinetta, aniden yükselen ve dikleşen bir iç mekâna sahiptir. Arka kısımda ise yine düz ve uzunca bir arka kaput ile birlikte far yuvaları eşlik eder.

Forge Design Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Ferrari 250 GT Berlinetta

Forge Design şirketi henüz bir üretime geçmiş değil. Şirket hali hazırda yaptığı tasarımları Web sitesinde sergiliyor. Ziyaretçilere “spekülatif tasarımlar” başlığı altında yayınladığı görseller ile yapabilecekleri hakkında ipucu veriyor.

Hidrojenle çalışan ve V12 bir motora sahip Ferrari 250 GT Berlinetta modelini hayal etmesi bile güzel geliyor. Eğer bu tasarım gerçekleşirse şüphesiz otomobil dünyasında büyük bir yankı uyandırır.

Siz Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione Ventidue modelini nasıl buldunuz?

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here