Ford Otosan Elektrifikasyon için 200 Milyon Euro’luk Finansman

0
806
Ford Otosan Elektrifikasyon İçin 200 Milyon Euroluk Finansman

Ford Otosan elektrifikasyon için 200 milyon euroluk finansman yolda. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), markaya destek sağlayacak. Bu noktada elektrikli modellerin de bulunduğu yeni nesil 1 ton ticari araç için kredi gelecek. Finansman paketi içerisinde EBRD’nin kendi kaynaklarından 54 milyon euro kredi yer alıyor. Aynı zamanda bankanın A/B sendikasyon kredisi kapsamında sağladığı 146 milyon euroluk kredi yer alıyor. Üstelik katılımcı kreditörler arasında Green for Growth Fund, HSBC gibi kreditörler var. Ek olarak MUFG, Société Générale ve ILX  de var.

Ford Otosan Elektrifikasyon Yolculuğuna Dev Adım

Ford Otosan Elektrifikasyon İçin 200 Milyon Euroluk Finansman

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner konu hakkında şunları söyledi: “Elektrikli araçlar net sıfır bir gelecek için bir gereklilik ve Türkiye’yi Avrupa’nın ticari elektrikli araç üretim merkezi haline getirmek için sektörünün lideri Ford Otosan ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. 2021 yılında 650 milyon euroluk finansal paketle başladığımız ortaklığımızın devam etmesi bizi mutlu ediyor. Kreditörlerimiz bize güvenerek kaynaklarını bu ortak amaç için kullanmayı kabul ettiler. EBRD, Türkiye’de ve küresel ölçekte yeşil bir gelecek için kararlılığını koruyor.

Yeşil Bir Gelecek için Karbon Sıfır Hedefi

Ford Otosan Elektrifikasyon İçin 200 Milyon Euroluk Finansman

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt da konuyla ilgili açıklama yaptı. Özyurt, “Avrupa’nın lider elektrikli ticari araç üreticisi Ford Otosan olarak, sadece ne yaptığımızı değil, nasıl yaptığımızı da yeniden düşünerek aynı zamanda sürdürülebilir üretimde yeni bir çağa öncülük ediyoruz. Kurulduğu günden bu yana çevreye ve topluma fayda sağlayan ürünleri ve hizmetleri sunmayı misyon edinmiş bir şirket olarak, karbon nötr bir gelecek hedefiyle Kocaeli tesislerimizde en gelişmiş teknolojiyle, sürdürülebilir bir fabrika inşa ediyoruz. Elektrikli araçlarımız ve yeni fabrikamız, 2030 yılına kadar tesislerde, 2035 yılına kadar tedarikçiler ve lojistikte ve 2040 yılına kadar ağır ticari araçlar dahil üretilen ürünlerde karbon nötre ulaşma konusundaki uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.” dedi. EBRD’nin ek yatırımı ile Ford Otosan’ın Kocaeli tesislerinde değişim hız kazanacak. Böylece markanın dijitalleşmesi için de destek gelecek. Bu sayede standartlar ve verimlilik de yükseltecek.

Sıfır KM Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here