Hollanda merkezli şirket, Elektrikli Tesla Model 3 modeli cenaze aracına dönüştürdü. Özel bir modifikasyon çalışması yapan şirket, aracı çok farklı bir boyuta taşıdı.

Tüm dünyada elektrikli araçları ile ün kazanmış Tesla, Hollandalı bir şirketin özel bir projesine alet oldu. Hollanda da bulunan “Derks Uitvaartmobiliteit” isimli cenaze arabaları üreten şirket, Tesla Model 3’e bugüne dek görülmemiş bir modifikasyon uyguladı. Böylece Tesla model 3 cenaze aracına dönüştü.

Cenaze Aracına Dönüşen Tesla Model 3

tesla model 3

Görüntüsü ile herkesi şaşırtmayı başaran Hollanda merkezli firma, Tesla Model 3’ün arka kapıları ve koltuklarını söktü. Böylelikle arka kısım tamamen boşaltıldı. Ön camın kavisiyle uyumlu bir panel mevcut. Bu paneli araca yerleştiren mühendisler, panelin yan kısımlarına da oldukça geniş camlar yerleştirdiler. Bu sayede cenaze aracı görünümüne tam anlamıyla ulaştı.

Tesla Model 3’ü cenaze aracına döndüren şirketin belirlediği slogan ise oldukça ilgi çekmeyi başardı. Son yolculuğunuza çıksanız bile çevreye zarar vermeyeceksiniz.”

İç Mekan

Cenaze aracı tesla model 3

Hollanda’lı şirket insanların son yolculuğunu oldukça lüks bir araçta tamamlamalarına imkan sağladı. Zengin görünümlü bir tabut, şık LED’ler ile donatılmış bir tavan aydınlatmasına bakıyor. Ayrıca aracın sağ ve sol kısımlarında geniş ölçekli camlar mevcut. Cenaze arabasına dönüşen Tesla model 3 orijinaline göre 866mm daha uzun boyuta sahip. Ayrıca aracın ön bölümü ile tabutun konduğu bölüm arasına bir bölme mevcut. Ek olarak tabutun olduğu kısımdaki perdeler, isteğe bağlı olarak çekilebiliyor.

Peki ya araçta sökülen arka kapılar yerine ne geldi ? Sökülen arka kapılar yerine gelen yeni arka kapılar açılabiliyor. Bu sayede küçük eşyaları koyma alanı oluşturulmuş

Aracın motorunda herhangi bir değişim söz konusu değil. 225 kW güç üreten bir elektrik motoru ve 53 kWh zemine monte edilmiş bir batarya ile donatılmış. Ancak aerodinamik yapısı bozulduğu için menzilde kısalma söz konusu oldu. 375 km menzil sunan araç için “Şarj istasyonlarına ihtiyaç duymadan sizi mezarlığa götürmek için fazlasıyla yeterli” cümlesi kullanıldı. Son olarak, Tesla Model 3 cenaze aracı dönüşümü için henüz bir fiyat açıklaması bilinmiyor. Fiyat açıklandığında sizlerle paylaşmış olacağız.

Arabam Garaj

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here