2023 Macaristan GP inanılmaz sahnelere ev sahipliği yaptı. Hollandalı Formula 1 pilotu olan Max Emilian Verstappen, genç yaşına rağmen adından sıkça bahsettirdi. Pek çok isim yarış boyunca öne çıkarken kazanan isim Max Verstappen oldu. Haberin detaylarına gelin birlikte bakalım.

Formula 1 Macaristan GP 

Mercedes pilotu Lewia Hamilton, sıralama turlarında ilk sırada yer alıp Verstappen’in pol serisini bozarak ikinci sıraya taşıdı. Ayrıca start alma hakkını üçüncü sırada Lando Norris alırken dörcüncü sırada Oscar Piastri vardı. Yarışın başlamasından kısa bir süre sonra Verstappen hemen ilk sıraya geçti. Ardından Piastri ve Norris, Hamilton’ı ilk sektörü bitirmeden geçerek sıralamadaki yerlerini aldılar. Sıralamanın devamı ise aşağıdaki gibi:

  • 5. sırada Leclerc
  • 6. sırada Sainz
  • 7. sırada Perez
  • 8. sırada Alonso

Bu sıralama başta pit stop süreçlerinden dolayı devamlı olarak farklılık gösterdi. Örneğin 16. turda ilk taktik pit stop yapan Sainz lastiklerini yeniledi. 43. turda ise Perez lastiklerini yeniden değiştirdi. Bu ve bunun gibi süreçler yaşanırken 50. turdan sonra ön sıralardaki isimlerde farklılık yaşanmadı ve yarışın sonunda Max Verstappen zaferi elde etti.

Macaristan GP
Kaynak: Red Bull

Formula 1 Macaristan GP Sıralaması

Temmuz 2023 Macaristan GP sıralamasında pek çok başarılı kariyere sahip isimler yer alıyor. Örneğin Britanyalı yarış pilotu Lewis Hamilton ve Mendoza Meksikalı yarış pilotu Sergio Pérez bu isimler arasında bulunuyor. Peki, 2023 Macaristan GP sıralaması nasıl? İlk sırada Verstappen yer alırken Norris, ikinci olarak bizleri karşılıyor. Üçüncü sıradaysa Pérez yerini alıyor. Merak edenler için ilk beş ismi sırasıyla açıklayalım.

Sıralama
M. Verstappen Red Bull
L. Norris McLaren
S. Perez Red Bull
L. Hamilton Mercedes
O. Piastri McLaren

Max Verstappen

Kariyerine 2015 yılında başlayan Verstappen, eski Formula 1 pilotu Jos Verstappen’in oğludur. İlk şampiyonluklarını küçük yaşta almaya başlayan Max Verstappen, 2023 Macaristan Formula 1 Dünya Şampiyonası’yla beraber üst üste 7. kez adını zirveye taşıdı. 2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 12. yarışında Red Bull pilotu olarak oturduğu koltukta şampiyon oldu.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz Formula 1 2022 Sezonunun En İyi Pilotu Max Verstappen Oldu!” başlıklı yazımıza da göz atmayı unutmayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here