Lewis Hamilton Rekoru Kırdı Ve F1 Tarihine Geçti

2
2969

F1 Dünya Şampiyonası tüm hızıyla devam ederken, sezonun 12. Yarışı olan Portekiz Grand Prix’inde birinciliğe uzanan pilot Lewis Hamilton oldu. Hamilton’u sıkça podyumda görmeye alışmış olsak da bu birinciliği özel kılan şey, o artık F1 tarihinin en çok yarış kazanmış pilotu.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton ve 92. Galibiyet

Formula 1’in en çok yarış kazanan pilotu 2006 Çin Grand Prix’den bu yana 91 yarış zaferi ile Michael Schumacher’de bulunuyordu. Lewis Hamilton geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Eifel GP’yi kazanarak kariyerinin 91. yarış zaferini elde etmiş ve bu rekoru egale ederek, zirve koltuğunda Schumacher’in yanına oturmuştu. Bu haftaki Portekiz Grand Prix’te ise pole poziyonunda başlamasına karşın yarış içerisinde geriye düşse de liderliği geri almayı başardı. Ve bitiş çizgisine ilk sırada ulaşarak rekoru 92 yarışa taşıdı. Böylelikle de Lewis Hamilton 92 yarış birinciliği ile Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu olmayı başardı.

Lewis Hamilton

7. Şampiyonluk Mücadelesi

Şu anda Michael Schumacher 7 şampiyonluk ile de F1 tarihinin en çok şampiyonluğu olan pilotu konumunda yer alıyor. Lewis Hamilton ise toplamda 6 F1 şampiyonluğuna sahip. Güncel sıralamada büyük bir farkla lider konumunda devam eden Mercedes pilotu, bir aksilik olmazsa bu sezon şampiyonluğa uzanacak isim olacak. Eğer bu 7. Şampiyonluğunu da kazanabilirse şampiyonluk konusunda da Michael Schumacher’e ortak olarak onu geçmek için 8. şampiyonluğu kovalayacak. O sebeple de herkes şu an büyük bir heyecanla Hamilton’u takip ediyor ve başaracaklarını merakla bekliyor.

Portekiz Grand Prix’i

Lewis Hamilton Portekiz’de galibet rekorunu kırarken takım arkadaşı Valtteri Bottas onun 25.5 saniye arkasından gelerek ikinci sırada yarışı tamamladı. Üçüncü sırada Red Bull Racing Honda takımı pilotlarından Max Verstappen yer aldı. Uzun zamandır hayal kırıklığı yaşatan ve taraftarlarından çok büyük tepkiler alan Ferrari takımı ise Portekiz’de 4.lük elde etti. Charles Leclerc ile Hamilton’un 65 saniye gerisinden dördüncülüğe uzandı. Alpha Tauri takımı pilotlarından Pierre Gasly ise 5. sırada yarışı tamamlamayı başardı. Böylelikle Mercedes pilotları çoğu yarışta olduğu gibi bu yarışta da ilk iki sıralamayı alarak takımlarının liderlik farkını açmaya devam ettiler.

İkinci El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here