Honda 2021 Sezonu Sonunda Formula 1’e Veda Edecek

1
1706
Honda F1

Başarılı Üretici Honda, 2021 F1 Sezonu Sonunda Spora Veda Edecek

Yakın dönemde 2015 yılında McLaren F1’in motor partneri olarak Formula 1’e dönüş yapan Honda, bugün 2021 sezonu sonunda F1’e veda edeceğini açıkladı. Evet, McLaren’le partnerliği boyunca 3 sene işler istediği gibi gitmedi Honda’nın. Hatta motorundan istediği performansı çıkaramayan Japon üreticinin F1’i bırakacağı yönünde söylentiler bile çıktı. Bu söylentilerin üstüne Toro Rosso ardından da RedBull’la yapılan anlaşmalar hem söylentileri yalanladı hem de Honda için yeni bir sayfa açtı.

Honda motoru RedBull takımlarının elinde çok daha dayanıklı ve üstün performanslı olacak şekilde geliştirildi. 2019’da Red Bull ile 3 yarış zaferi elde edildli. 2020’de ise biri Red Bull biri AlphaTauri ile iki zafer daha olmak üzere Honda motoru toplam 5 zafere imza attı.

Konuyla alakalı en son açıklamalarında 2021 sezonu sonuna kadar F1’de kalmayı garanti eden Japon marka, teminatlarını yerine getireceklerini; 2021 sezonunun sonunda yarıştan çekileceğini duyurdu. Motor üreticilerinin yarıştan çekileceğini açıklamasıyla gözler RedBull takımlarına çevrildi. RedBull daha önce Concorde Anlaşması ile 2025’e kadar F1’de kalacağını onaylamıştı.

Honda Kaynaklarını Geleceğin Teknolojilerinin Ar-Ge’si İçin Kullanacak

F1’den ayrılacağı açıklandıktan sonra marka temsilcileri, bu kararın yol araçlarındaki elektrikleşme yolunda gerekli kaynakları bulabilmek için bu kararı aldığını belirtti. Açıklamada, “Honda’nın araştırma ve geliştirme alanındaki kurumsal kaynaklarını, karbonsuz teknolojilerin çekirdeği olacak yakıt hücreli araç (FCV) ve bataryalı EV (BEV) teknolojileri dahil olmak üzere gelecekteki güç ünitesi ve enerji teknolojileri alanlarına aktarması gerekiyor.” sözlerine kullanıldı.

“Geçmişte de kanıtladığımız gibi bu duruma cevap vermeye hazırlıklıyız.”

Redbull takım patronu Christian Horner, motor tedarikçilerinin gidişiyle alakalı düşünceleri paylaştı. Konuşmasında bu karar sonrası hayal kırıklığı yaşadıklarını ancak bu durumu atlatacak güçte olduklarının altını çizdi.

Christian Horner

Horner, “Takım olarak Honda Motor Company’nin 2021 sezonu sonunda F1’den ayrılma kararına ulaşmasının ne kadar zor olduğunu anlayabiliyoruz. Otomotiv dünyasındaki odak noktasının değişmesi, Honda’nın kaynaklarının yönünü değiştirmesi kararında etkili oldu. Bu kararın gerekçesini anlıyor ve saygı duyuyoruz. Onların bu kararı, takım olarak açık bir şekilde bizim zorlanmamıza neden olacak ancak daha önce de bu durumu yaşadık. Derinlerde olan gücümüzle, geçmişte de kanıtladığımız gibi bu duruma cevap vermeye hazırlıklıyız. Honda ile ilişkimize devam edemeyeceğimiz için hayal kırıklığı yaşıyor olsak da, birlikte başardıklarımızdan, Red Bull’un sahibi olduğu takımlarla toplam 5 galibiyet ve 19 podyum almamızdan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Honda’daki herkese olağanüstü çabalarından ve adanmışlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. 2020 ve 2021 sezonları için ortak odak noktamızda bir değişiklik yok. Birlikte galibiyet ve podyum mücadeleleri vermeyi planlıyoruz.” dedi.

İkinci El Honda İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here