Tofaş

Dünya’ya Mühendislik İhraç Ediliyor.

Ülkemizde  otomobil üretimi yapan, başarılı markalardan olan Tofaş; mühendislerinin bağlı olduğu otomotiv grubu Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) küresel çaptaki mühendislik çalışmalarında görev aldığını bildirdi. Bursa fabrikasında Fiat Doblo, Fiorino ve Egea modellerinin üretiminde görev alan 115 mühendisin aynı zamanda FCA’nın küresel çalışmalarında görev aldığı; yakın gelecekte bu sayının 200’ün üstüne çıkacağı belirtildi.

tofaş

FCA grubunun EMEA Bölgesi’ndeki İtalya tesisinden sonra en büyük Ar-Ge merkezine sahip olan Tofaş, grubun gelişiminde önemli rol üstleniyor. Tofaş Ar-Ge merkezi Ram ProMaster City ve Egea modellerinin gelişiminde büyük pay sahibi. Doblo’nun RAM versiyonu olan ProMaster City projesi 360 milyon dolarlık yatırımla 2014 yılında Tofaş’ın katkıları ile hayata geçmişti. Bunun yanında 2015 yılında 1 milyar dolar gibi büyük bir yatırımla başarılı ilerleyen Egea modellerinde de Tofaş’ın payı göz ardı edilemez.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu : “Önemli roller üstlendik”

Konuyla ilgili bilgi veren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu konuyla alakalı açıklamasında; “Bir otomobilin tümünün veya parçalarının uluslararası düzeyde sorumluluğunun üstlenilmesi hem uygun bir altyapı hem de yetkin mühendislik gerektiriyor. Son yıllarda, ürünün mühendislik tasarımından pazara sunulmasına kadar önemli roller üstlendiğimiz Doblo, Fiorino ve Egea gibi projelerimizle beraber yalnızca ürün değil mühendislik anlamında da dünyaya açıldık. Son 15 yılda 1.6 milyar euro Ar-Ge harcaması yaptığımız merkezimizde yaklaşık 500 çalışanımız görev alıyor” ifadelerine yer verdi.

Tofaş’ın yürüttüğü mühendislik çalışmalarının zamanla FCA bünyesinde önemli bir yer edindiğini de sözlerine ekleyen Cengiz Eroldu; “Otomotiv teknolojilerini yakından takip eden ve sıfırdan araç geliştirme yetkinliğine sahip Ar-Ge’miz, FCA’nın dünyanın birçok noktasında üretilerek pazara sunulacak olan modellerinde önemli sorumluluklar alıyor” ifadelerini kullandı.

Tofaş’ın FCA bünyesindeki farklı amaçlar için geliştirilen projeler için tasarım, doğrulama, test ve prototip üretim aşamalarında önemli rol aldığı biliniyor.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here