Macaristan GP: McLaren Yeni Güncellemeler Getirecek

Formula 1’de British GP sonrası zirvedeki ikili arasında rekabet iyice kızıştı. Ancak üçüncülük savaşı da bir o kadar sıcak. McLaren’de, Ferrari ile olan bu kapışmada geri düşmemeye niyetli. Bu sezon için üçüncülük hedefinde güçlenmek için Macaristan GP’de bazı adımlar atacak. Öyle ki Mclaren, yeni güncellemeler getirecek ve Macaristan GP’de fark yaratmayı hedefleyecek.

McLaren geçtiğimiz yıl takımlar şampiyonasını üçüncü sırada tamamlamıştı. Geçen yıl, Racing Point ve Renault ile kapışan İngiliz takım için bu yılki rakip Ferrari. Geride kalan 10 yarışta iki takım da farklı pistlerde birbirine üstünlük sağladı. Britanya GP’de ise Leclerc, ikinci olarak puan farkının 15’e düşmesinde önemli rol oynadı. Ferrari geçtiğimiz ay yapılan Fransa GP’de yaşadığı lastik kullanma problemi sonrası önemli güncellemeler getirmiş ve saf hız olarak rakibiyle durumu eşitlemişti.McLaren Yeni Güncellemeler Getirecek Ferrari

McLaren patronu Seidl’ın Açıklamaları

Ancak McLaren bu durumdan çok hoşnut değil gibi. McLaren takım patronu Andreas Seidl bu konuyla alakalı bazı açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan yarış sonrası konuşan Seidl, ‘’Macaristan’da mücadeleyi devam ettirebilmek için bazı yeni güncellemeler getireceğiz.’’ dedi.

Seidl açıklamalarına şöyle devam etti, ‘’Takımlar şampiyonasında 3. sırada yer almak ve ilk 10 yarış sonrası 163 puan toplamak bizim için harika. Geçen yıla göre önemli bir adım. Bundan dolayı çok mutluyum.’’ dedi.

Öyle ki McLaren geçtiğimiz yılın tamamında 202 puan toplamıştı. İngiliz markanın, ilk 10 yarış sonunda ise 106 puanı ve sadece 1 podyumu vardı. Ferrari ise büyük hayal kırıklığı olan sezonda toplamda 131 puan toplayabilmişti. Bu derece İtalyan markanın son 40 yıldaki en kötü performansı olmuştu. Ferrari’nin bu seneki büyük gelişimi sonrası McLaren karşısında daha güçlü bir rakip buldu. Seidl, Ferrari’nin gelişimine de değindi.

McLaren F1 takım patronu, rakiplerinin güçlü iki sürücüye sahip olduğunu ve bu gelişime şaşırmadığını ifade etti. Ayrıca rakiplerinin gelişmek ve sorunlara tepki verebilmek adına çok fazla kaynağı olduğunu ekledi. Seidl sözlerine, sezon sonuna kadar son derece zorlu bir mücadele içerisinde olacaklarını ekleyerek son verdi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here