Hemen hemen hepimizin hayallerinin markası olan Mercedes Benz, otomotiv sektörünün gelişmesi ile birlikte ürün çeşitliliğinde değişiklik yapmayı düşünüyor. Alman üretici en sevilen serileri olan C serisi ve E serisi modellerini üretimden kaldırmaya hazırlanırken Mercedes Benz CLE isimli bir model üzerinde çalışıyor. Bu yeni seri C ve E serisinin sedan modelleri arasında yerini alacak. Bu zamana kadar birçok kez gördüğümüz otomobil bu seferde Nürburgring’de kameralara yakalandı.

Mercedes Benz CLE

Mercedes Benz CLE

Otomobilin kabininden hanüz bir görüntüye sahip değiliz. Ancak yine de kabinde MBUX arayüzüne sahip büyük bir yüzer ekrana sahip olması beklediğimiz özelliklerden. İki kapılı olacak olan bu yeni modelde 2+2 oturma seçeneği mevcut olabilir.

Mercedes Benz CLE’nin teknik verilerine baktığımızda henüz net bir bilgi olmasa da C-serisi ile benzer bir ünitenin araçta yer alacağını düşünüyoruz. En yüksek performanslı hali ise elektrikli bir güç ünitesinden yararlanacak. Bir diğer yandan C63’te bulunan 670 beygir güç ve 750 Nm tork üreten 2.0 litrelik motor da bu otomobilde yer alacak.

Son olarak C ve E serisinde bulunan cabrio ve coupe seçeneklerinin bu araçta da yer alacağını düşünüyoruz. Üstelik Shooting Brake versiyonu da gelebilir.

Sıfır Km Mercedes Benz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here