Yeni gelecek 2023 Mercedes-Benz GLC Coupe yeni casus fotoğraflarında iç mekanını artık görebiliyoruz.

Geçen yıl tanıtılan tamamen yeni GLC SUV’un ardından Mercedes, dikkatleri 2023’ün sonlarında gelecek olan daha şık bir GLC Coupe versiyonuna çevirdi. BMW X4 satışa çıktığında ve bu son fotoğraflarda otomobilin üretim öncesi halini görüyoruz. İşte karşınızda 2023 Mercedes GLC Coupe!

Daha Sakin Bir Stil

2023 Mercedes GLC Coupe

Halka açık yollarda yüksek performanslı GLC 63 Coupe’u gözlemlemiştik. Ancak bu resimlerdeki araba daha az gizli. Ayrıca daha uzun bir sürüş yüksekliğine, daha küçük tekerleklere ve daha sakin bir stile sahip AMG olmayan bir model.

Önde, GLC Coupe, SUV akrabasına benzer bir ızgarayla geleceğini biliyoruz. Üç köşeli yıldız logoları ve genişliğini kapsayan tek bir yatay çubuk olacak. Bunun yanında, yola animasyonlar ve semboller yansıtabilen Mercedes’in Dijital Işık teknolojisi ile LED far yer alıyor.

Daha Sportif Bir Profil

2023 Mercedes GLC Coupe

Bu test otomobili, havayı optimize etmek için kapalı bir tasarıma sahip 19 inçlik bir alaşım ile karşımızda. Bununla birlikte eğimli tavan çizgisi, iç mekandan ödün veriyor. Böylece daha dik GLC SUV’den daha sportif bir profil sunuyor.

GLC Coupe, C-Serisi ve GLC SUV ile aynı MRA2 platformunda kullanılacak. Ayrıca iç mekan teknolojisi de bu modellerle paylaşacak. 11,9 inçlik portre odaklı dokunmatik ekran, Mercedes’in en yeni MBUX bilgi-eğlence yazılımına erişim sağlayan ön konsolun merkezinde yer alıyor. Buna artırılmış gerçeklik navigasyon sistemi, “Hey Mercedes” sesli asistanıyla birlikte geliyor. Düşük hızlı manevralara yardımcı olan 360 derecelik bir park kamerası da dahildir.

GLC Coupe’un iki kademeli gösterge paneli tasarımı ve 12,3 inçlik dijital gösterge panelini görüyoruz. Ancak alçaltılmış tavan çizgisi, otomobilin 600 litrelik bagaj kapasitesini tüketiyor.

Kısa süre önce tanıtımı gerçekleşen ikinci nesil GLC, 48 volt hafif hibritlerden 100 km’ye kadar tamamen elektrikli menzile sahip. Ayrıca bu üç farklı plug-in hibrite kadar değişen tüm aktarma organları için elektrifikasyon kullanacak. Bununla birlikte, benzer boyuttaki EQC bu alanı kaplıyor. Yani tamamen elektrikli bir varyant beklemiyoruz. GLC Coupe’nin GLC ile aynı güç aktarma organları yelpazesiyle sunulacağı ise neredeyse kesin.

Tamamen Elektrikli

2023 Mercedes GLC Coupe

Yeni GLC’de yer alan plug-in hibrit teknolojisi Coupe modelinde görmeliyiz. Mercedes’in iki benzinli plug-in hibrit ve bir dizel seçeneği var. Hepsi, 100kW ve 440Nm torka sahip bir elektrik motoruna bağlı 31kWh pil kullanıyor. 100 km’nin üzerinde tamamen elektrikli bir menzil iddia ediliyor.

GLC’nin yeni C-Serisi ile aynı platformu paylaşacağı göz önüne alındığında, yeni C 63’ün aktarma organlarının AMG GLC Coupe’de yer almasını bekliyoruz. Elektrik motoruyla desteklendiğini biliyoruz. Bu 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı bir motordan 500 kW’a kadar güç anlamına geliyor.

GLC Coupe’nin, normal GLC’den biraz daha yüksek bir fiyat etiketi ile önümüzdeki aylarda tamamen tanıtılmasını bekliyoruz. Mercedesin tüm fiyat listelerini buradan inceleyebilirsiniz.

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here