Tesla’yı Solladı! İşte En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi

0
1868
Tesla’yı Solladı! İşte En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi

BYD en büyük elektrikli otomobil üreticisi olarak Tesla’yı solladı. Çinli otomobil üreticisi 2022 yılını pazarın öncüsü olarak kapattı. Yaklaşık 1,9 milyon elektrikli araç satan marka liderliği de eline aldı.

Elektrikli otomobillere talep her geçen gün artıyor. Aynı şekilde pazarı da büyüyor. Ancak 2022 yılında bir değişiklik oldu. Artık pazarın lideri herkesin aşina olduğu Tesla değil. Elon Musk’ın CEO’su olduğu marka 2022 yılında liderliği kaptırdı. Çin merkezli şirket Tesla’yı önemli bir farkla geçti. Böylece dünyanın en büyük elektrikli araba üreticisi oldu.

BYD En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi Oldu

Tesla’yı Solladı! İşte En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi

2023’ün başında dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi de değişti. 2022 yılında BYD, dünya çapında 911 binden fazla tam elektrikli araç sattı. Ayrıca 946 binden fazla plug-in hibrit otomobil sattı. Böylece 1,86 milyon otomobili müşterilerine kavuşturdu. Ancak bu zamana kadarki lider olan Tesla yıl boyunca 1,3 milyondan fazla araç ile kaldı. Tabi bu başarıda Çinli kullanıcıların etkisi de büyük. Tüm ülkenin aktif desteğiyle BYD ekonomik durgunluğun olduğu günlerde yükseldi. Ayrıca Çin genelinde de elektrikli otomobiller oldukça popüler hale geldi.

Çin’den Uygun Fiyatlı Elektrikli Araçlar

Tesla’yı Solladı! İşte En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi

BYD özellikle ürün yelpazesi ile dikkat çekiyor. Çünkü araçlar rakiplerine göre çok daha uygun fiyatlı. Genel olarak Çin’deki satışlar 29 bin ila 58 bin dolar arasında gelip gidiyor. Bu ucuz fiyatlara karşın Tesla, Nio ve Xpeng gibi rakipler genellikle 37 bin dolarlık başlangıç fiyatlarına sahipler. Aslında BYD pazara batarya üreticisi olarak girmişti. Ürettiği lityum/demir/fosfat pil takımlarıyla hızla yükselen şirket, yoğun enerjili bataryalarıyla fark yarattı. Şimdi ise üretici olarak bulunduğu pazarda liderliği elde etti. 2023’te durum böyle kalacak mı hep birlikte göreceğiz.

İkinci El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here