Otomotiv devi Mercedes-Benz, 2023 CES Fuarı kapsamında elektrikli otomobilleri için küresel çapta bir şarj ağı kuracağını duyurdu. Mercedes-Benz küresel şarj ağını yayınlaştırmaya öncelikle ABD ve Kanada’dan başlayacağını dile getirdi. Ayrıca daha sonrasında Çin, Avrupa ve diğer pazarlara açılmayı hedeflediğinden bahsetti.

Mercedes-Benz’in 2030 senesine değin 10.000 elektrikli otomobil şarj istasyonu kuracağı da bilgiler dahilindedir. Ayrıca otomotiv devi, bu istasyonların kullanımının herkese açık olacağını belirtti. Bu istasyonlar sayesinde diğer elektrikli otomobillerde 350 kW’a değin yüksek hızlı şarj ile otomobillerini şarj edebilecek.

Aynı zamanda her istasyonda 30 tane elektrikli şarj cihazı olacağı belirtildi. İstasyonların konumları ise genel olarak; Mercedes-Benz bayileri, büyük iller ve perakende satış yerleridir. Mercedes-Benz şarj istasyonlarına güneş panelleri entegre edilecek. Ayrıca ön rezervasyon sistemi sayesinde zaman tasarrufu da mümkün olacak.

Mercedes Küresel Şarj Ağı

Otomotiv devi, 2027 senesine değin Kuzey Amerika’da 400’den fazla şarj istasyonu kurmayı hedefliyor. Ayrıca 2.500’den fazla şarj cihazına sahip olma niyetindedir. Bu sayede müşteri memnuniyetini artacaktır. Ayrıca diğer potansiyel müşterilere de Mercedes-Benz deneyimini sunmuş olacak.

Mercedes-Benz’in CEO’su ise konuya ilişkin olarak; “Bu elektrikli otomobilleri benimsemekle ilgili. Dünyanın dört bir yanındaki Mercedes-Benz müşterilerine, elektrifikasyon yolculuğunda bizlere katılmaları için başka bir neden daha vermek istiyoruz” dedi.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Mercedes-Benz EQT Marco Polo Elektrikli Karavan” başlığımıza göz atın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here