İddialı bir giriş ile CES’te tanıtımını yapan RAM elektrikli konsept modern görünümüyle önümüzdeki yıl tamamen elektrikli olarak satışa çıkacak.

Amerika Birleşik Devletleri markası olan Dodge Ram Las Vegas’ta düzenlenen bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda ilk tam elektrikli kamyonetinin konseptini tanıttı. Bu yıl bir rakibi henüz yok. Ford’un F-150 Lightning’i 2022’de satışa çıkmıştı. Chevrolet ise geçen yıl CES’te Silverado isimli elektriklisini sergiledi. Ancak Chevy’nin rakip üretimi 2024’te yani Ram 1500 BEV’in satışa çıktığı yılla aynı tarihte gerçekleşecek.

Revolution BEV RAM elektrikli konsept

Ram CEO’su Mike Koval Jr, yeni kamyonetlerinden oldukça umutlu. Açıklamarında “Ram 1500 Revolution BEV Konsepti, Ram’da olağanüstü bir şeyin eşiğinde olduğumuzun en net işareti. Ayrıca doğrudan elektrikli yolculuğumuzda nereye gittiğimizi gösteriyor. Ram’da, kamyonetin ne olabileceğini yeniden tanımladık.” dedi.

Modern Bir Tasarım

RAM elektrikli konsept

Ram’ın tasarım ekibi, Ram 1500 Revolution BEV için oldukça modern bir görünüm seçti; bunlardan bazıları birkaç yıl içinde üretim versiyonuna ulaşamayabilir. ”Elektrikli arka kısım, bagaj kapağı ve aktif difüzörlü arka basamak gibi diğer özellikler ve ayrıntılar hayatta kalmalıdır.” Konsept aynı zamanda yansıtıcı aynalar yerine yan görüş kameralarını da destekliyor. Tabi bunun için Türkiye dahil birçok ülkede trafiğe çıkması yasal hale gelmesi için bir yönetmelik değişikliği gerekecek.

RAM’in konseptinin doğası gereği teknik özellikleri sınırlı. Zaten henüz piyasaya çıkmasına da 2 yıl öngürlüyor. Ancak Ram’in ana şirketi Stellantis, dört yeni gövde üzerinde STLA Çerçeve mimarisini kullandığını açıkladı.

Performans ve Şarj

Araç çift motorlu, dört tekerlekten çekişli. Bununla birlikte akü 800 V’ta çalışıyor. bu da kamyonun 350 kW’a kadar hızlı şarj etmesini sağlıyor. Ram bunun 10 dakika içerisinde 160 km menzil ekleyeceğini söylüyor. Ayrıca 15 dereceye kadar arka tekerlek yönlendirme özelliğine sahip olacağını açıkladı. Stellantis daha önce STLA Frame’lerin 159 kWh ile 200 kWh arasında kapasiteye sahip paketleri kullanacağını söylemişti. Ancak menzil, yük ve çekme gibi bilgiler henüz açıklanmadı.

İç Mekan

Ram

Fotoğraflara baktığımızda oldukça geniş bir iç mekan görüyoruz. İç aydınlatmayı, koltuk konumunu ve hareket kabiliyetini değiştiren üretkenlik modu, parti modu, dinlenme modu ve sosyal mod dahil olmak üzere bir dizi farklı tema içeriyor. Ayrıca kamyonun süspansiyonu, ses sistemi ve ekranlarıda dikkat çekiyor.

Ram 1500 Revolution Battery-electric Vehicle (BEV) Concept

Yeni kamyonun mevcut Ram 1500’den çok daha geniş bir iç mekana sahip. Ayrıca 5 metre elektrikli bir orta kapıya monte edilmiş üçüncü bir atlama koltuğu mevcut.

Yüksek Teknoloji

Ram 1500 Revolution Battery-electric Vehicle (BEV) Concept

Ram ayrıca 1500 Revolution BEV konseptine oldukça fazla teknoloji kattı. Yapay zeka kişisel asistanı ve kamyonun, sürücü kabinden çıkıp yürürken yavaşça onu takip etmesine izin veren bir gölge modu var. Marka açıklamasında bunun için ”Birisinin şantiyede yalnızca kısa bir mesafe hareket etmesi gereken durumlar için kullanışlı” dedi.

Artırılmış gerçeklik baş üstü ekranları artık otomobil endüstrisinde zorunlu hale geldi diyebiliriz. Son derece trend olan Revolution BEV konsepti, kamera ve bilgileri içeriyor. Mobil uygulaması ile yükleri ölçüyorsunuz. Hatta en iyi nasıl yükleyeceğinizi bile gösteriyor. Ayrıca açılı bilgi-eğlence ekranı aslında bir çift 14,2 inç ekranı ve alttaki ekran çıkarılıp tablet olarak kullanılabilir. Kamyonu mobil bir sinemaya dönüştürmenizi sağlayan yerleşik projektörler bile var!

Ek olarak Ram, evde şarj için CES’e bir robotik indüksiyon şarj cihazı getirdi. Robotun, şarj pedini aracın altına hizalayarak kablosuz şarj edebiliyor!

Dodge Ram 1500 Mopar Aksesuarları

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here