2024 Mercedes-Benz CLA ve Mercedes-AMG CLA serisi yeni tasarımı ve içerisinde barındırdığı teknolojileriyle tamamen güncellendi.

2024 Mercedes-Benz CLA Serisi Dış Tasarım Değişiklikleri

CLA serisi 2024 yılında kendine özgü bir tasarıma sahip olacak. AMG modelleri dikey çıtalara sahip Panamericana radyatör ızgarası ile beraber gelecek. Ayrıca yeniden elden geçen LED farlar ve arka lambalar da değişikliklerden bir kısmı. AMG rozeti ön tamponda yer alacak.

Değişik versiyonlara sahip olacak CLA serisinin CLA 35 modeli standart olarak 10 kollu 18 inç boyutunda tekerleri olacak. İsteğe bağlı olarak kullanıcılar 19 inç boyutunda olanı da seçebilecek. CLA 45 modelinde ise 19 inçlik yeni tasarım tekerler olacak.

AMG modellerinin dışında 250 ve 250 4Matic versiyonlar yıldız desenli yeni ön ızgaraya sahip olarak gelecek. Ayrıca yeniden elden geçmiş yeni grafiklere sahip LED farlarda olacak.

2024 Mercedes-Benz CLA

CLA serisine iki yeni renk seçeneği ekleniyor. Mavi tonu olan bu renkler Hyper Blue ve Starling Blue. Hyper Blue renginin sadece CLA serisine özel olduğunu da belirtelim.

Diğer değişikliklerden biri de arka tarafta ki sabit spoiler. Ayrıca AMG Aerodinamik paketini de içerecek. Bu sayede AMG yüksek hızda yol tutuşunu daha iyi hale getirecek.

İç Tasarım Değişiklikleri

İç kısımda yeniliklerden bir tanesi Mercedes’in son nesil bilgi-eğlence sistemi olacak. Burada ki ekranlar üç farklı stil ile özelleştirme seçeneğine sahip olacak. Bu stiller; Klasik, Sportif ve Discreet.

Gösterge ekranı ve bilgi-eğlence ekranın her ikisi de 10.25 inç boyutlarında olacak. Bilgi-eğlence sistemi üzerinden navigasyon, yardım ve servis modları yer alacak. Kullanıcılar bu ekranlar üzerinde de diledikleri gibi kişiselleştirme seçeneğine sahip olacak. Bunun yanı sıra ayrıca kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay seçeneği olacak. Ek olarak yolcular için USB-C bağlantı yeri de olacak.

İç kısımda Hey Mercedes komutu ile çalışan bir akıllı asistan da olacak. Ayrıca elden geçen Burmester Surround ses sistemi sayesinde ses konusunda endişeniz olmayacak. Bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak dileyen kullanıcılar Dolby Atmos ses sistemini de tercih edebilecekler.

İç mekan önceki seriden daha modern bir görünüme sahip olacak. Güncel 2024 CLA Serisi geri görüş kamerası ve Nappa deri direksiyon simidi ile beraber gelecek. Ayrıca USB paketi ile birlikte uzun far yardım asistanı da standart olarak geliyor. Ücretsiz olarak iç kısımda ayna paketi ve otopark paketi de sunulacak.

Mercedes tüm bunların yanı sıra sürücü yardımı ile güvenlik konusunda da iyileştirmelere gitti. 3D görüntülü 360 derecelik görsel elemanlara sahip park paketi sayesinde aracı park etmek çok kolay hale geliyor.

Döşeme seçenekleri sınıfa göre değişiklik gösteriyor. Ancak yeni döşeme kaplamaları arasında kahverengi ıhlamur ağacı ve koyu karbon kaplama bulunmakta. Bunun yanı sıra  Black, Macchiato Beige ve Sage Grey isimli üç iç mekan rengi yer alacak. Daha fazla renge sahip olmak isteyen kullanıcılar MB-Tex/mikrofiber döşemeyi seçmeliler.

Bu döşeme içinde beş farklı renk seçeneği kombinasyonu yer alıyor. Bunlar; Siyah, Bahia Kahvesi, Adaçayı Grisi, Kırmızı/Siyah, Titanyum Grisi ve İnci/Siyah.

AMG Line ayrıca kahverengi mikrofiber kaplama paketine de sahip olacak. Ayrıca AMG modelleri yeni iç döşemeyle gelecek. Kullanıcılar deri koltuk için Kırmızı/Siyah gibi ek ton renkler tercih edebilecekler. Kahverengi Ihlamur Ağacı rengi CLA 35 ve CLA 45 modelleri için de mevcut olacak.

AMG modelleri ayrıca AMG Performance direksiyon simidi ile geliyor. Ayrıca AMG’ye özel tasarıma sahip olacak.

2024 Mercedes-Benz CLA Serisi Motor Performansı

CLA serisi eski modelden çok daha güçlü olacak. CLA serisinin 45 S versiyonu normalden 34 beygir daha fazla güçlü olacak. Böylece toplam 416 beygirlik bir güce ulaşacak. Bu motor 2 litre ve dört silindirli. Tork değeri ise 500 nm.

CLA serisi içindeki en küçük sedan 268 km maksimum hıza sahip olacak. Ayrıca 0’dan 100 km’ye dört saniyede çıkacak.

AMG’nin sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanı gücü tekerlere aktaracak. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olacak.

CLA 35 versiyonu ise kayış tahrikli marş jeneratöründen gücünü alacak. 48 voltluk elektrikli versiyonu hibrit olacak. Bu versiyon fazladan 13 beygir ek güce sahip. Pürüzsüz bir start-stop geçişine sahip bu modelde firma geçişlerin neredeyse algılanamaz olduğunu söylüyor.

Motor soğutma kısmında da yeni bir ön radyatör yer alacak. Bu radyatör CLA 35’i soğuk tutacak. Bu versiyon ise 302 beygir gücünde ve 399 nm tork üretiyor. Bu model yine de çok hızlı. 0’dan 100 km’ye 4.8 saniye gibi bir sürede çıkıyor.

Giriş modelleri de CLA 35 ile benzer motora sahip olacak. Burada ki ekstra 13 beygirlik gücün geçici olduğunu belirtelim. Bu enerjiyi geri kazanmak ve verimliliği arttırmak için yapılmış bir yöntem.

2024 Mercedes-Benz CLA Fiyatı

CLA serisi için şu an resmi olarak fiyat paylaşımı yok. Ancak sektör kaynakları mevcut taban fiyatının 39.950 dolardan başlayacağını ifade ediyor. Ayrıca Mercedes 2023 yılının sonlarında bu serinin bayilerde olacağına dair bilgi verdi.

CLA serisinden sonra firma MMA adlı bir platform da geliştirecek. 2024 yılında çıkacak bu platform sayesinde Mercedes CLA’nın ilerleyen zamanlarda ayrıca elektrikli versiyonlarını da piyasaya sürecek.

CLA Serisinin Güncel 2023 Versiyonlarına da Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here