Alman otomobil üreticisi Mercedes, yeni makyajlı tasarımıyla Mercedes CLA modelini tanıttı. Yeni aktarma organıyla gelen model, Coupe ve Station Wagon gövde tipinde  makyajlandı. Genel olarak büyük değişiklikler yerine küçük dokunuşlar yer alıyor. Yeni makyajlı Mercedes CLA hakkında tüm bildiklerimizi sizler için derledik.

Makyajlı Mercedes CLA’ya İlk Bakış

mercedes cla 2023

Öncelikle Mercedes CLA’da çok büyük değişiklikler olmadığını ve hafif makyajlandığını söylemek mümkün. Aracın ön yüzünde panjur ve arka kısmında difrüzör ayrıntısı dikkat çekiyor. Bununla birlikte yüksek performanslı LED farları yeni grafiklerle kombin edilmiş. Tekerleklere indiğimizde 17 inçlik jantlar dilendiğinde 19 inç seçeneğiyle 3 farklı jant seçeneğinden biri sipariş verilebiliyor. Araçta çok fazla değişiklik olmadığını vurgulasak da önceki modele göre daha fazla donanıma özelliğine sahip. Ayrıca bu modele özel iki farklı renk seçeneğiyle “hyper blue” ve “spectral blue” tercih edebilecek.

İç Mekan ve Konfor

mercedes cla 2023 iç mekan

Araç iç mekanını incelediğimizde daha fazla makyaj görmemiz mümkün. Geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı iç mekanda Mercedes’in en rahat koltukları kullanılıyor. En düşük donanım seviyesinde çift ekranlı 7 inçlik bir multimedya ekranını ve 10.25 inçlik dijital gösterge paneli bulunuyor. Dilerseniz küçük ekranı da 10.25 boyutunda seçebiliyorsunuz. Ayrıca MBUX teknolojili multimedya ekran, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu. Opsiyonel olarak ise Dolby Atmos özellikli Burmester ses sistemi bulunuyor. Direksiyon ise Neppa deri ile kaplanmış ve Line paketinde direksiyon ısıtma sistemi bulunuyor. Buna ek olarak tüm donanım paketlerinde uzun far yardımcısı, arka görüş kamerası ve USB girişleri standart olarak mevcut.

Motor ve Performans

makyajlı yeni cla

Yeni CLA’nın kaput altındaki değişikliklerini incelediğimizde Plug-in Hibrit ve Shotting Brake versiyonlarında sırasıyla 82 ve 80 km menzil sağlıyor. Elektrik motoru 107 HP gücündeyken önceki nesline göre 7 beygirlik bir artış yaşanmış. Ayrıca AC çıkışlı şarj gücü 7.4 kW’tan 11 kW’a yükselmiş. DC ile ise yaklaşık 25 dakikada batarya doluluğu yüzde 80’e ulaşıyor. Aracın hibrit versiyonunda 0-100’e hızlanması 4,9 saniyede gerçekleşirken 415 beygirlik AMG CLA 45 S modelinde bu süre 4,1 saniyeye düşüyor.

Yeni Makyajlı Mercedes CLA’nın Fiyatı Ne Kadar?

mercedes c serisi

Henüz bir fiyat açıklaması yapılmasa da şuan ülkemizde satışta olan Mercedes CLA Coupe’un fiyatı 1.429.500 TL‘den başlıyor. Ek olarak üst donanım seviyelerinde ise bu fiyat 3.400.000 TL‘ye kadar çıkıyor.

Toyota‘nın sıfır kilometre fiyatları ve paketlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here