Mercedes-AMG CEO’su Philipp Schiemer, 1 Nisan 2023‘te CEO’luk görevinden ayrılacak. Ardından ise Mercedes-Benz AG bünyesinde yeni bir göreve başlayacak. Schiemer, Mayıs 2020’de eski AMG patronu Tobias Moers’in Aston Martin’in başına geçmesinin ardından göreve gelmişti. Fakat bu yolculuk Schiemer için sadece 2 sene sürdü.  Buna göre Schiemer, 1 Nisan’da Mercedes AG’ye geçecek ve Üst Düzey Müşteri ve Topluluk Yönetimi işlevinin kurulmasından sorumlu olacak. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mercedes-AMG CEO’su Açıklama Yapmadı

Mercedes-AMG CEO’su Philipp Schiemer, 1 Nisan 2023’te görevini bırakacak. Belirtilen bu tarihe ise oldukça az bir zaman kalmasına rağmen Schiemer, konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Açıkçası bu ayrılığın sebebini kendi ağzından duymak isterdik. Her ne kadar kendi ağzından bir açıklama gelmese bile Schiemer’in yerine Michael Schiebe’nin geleceği belli oldu. Schiebe, hem Mercedes–AMG CEO’su hem de Üst Düzey Araçlar Grubu Başkanı olarak yeni görevine başlayacak. Şirketteki tek değişim ise bununla sınırlı değil. Şirketin iki üst düzey yöneticisi daha görevinden ayrılıyor. Bunlar; Ürün Stratejisi ve Yönlendirme başkanı Wolf-Dieter Kurz ve Avrupa/Afrika Üretim bölümünün şu anki başkanı olan Florian Hohenwarter. 34 yıldır Mercedes-Benz’de görev yapan Kurz emekliliği geldiği için görevini bırakıyor. Onun yerine ise Mercedes-Benz Cars Üretim Planlama başkanı Oliver Thöne geçecek. Florian Hohenwarter ise Krauss-Maffei Wegmann şirketinde Baş İşletme Görevlisi olmak için Alman otomobil üreticisinden ayrılıyor. Yerine kimin geleceği ise henüz bilinmiyor.

Mercedes-AMG CEO'su Philipp Schiemer
Philipp Schiemer

Diğer yandan ise Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius konu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Källenius açıklamasında “Mercedes’in başarısı her şeyden önce takım çalışmasına dayanıyor. Uzun yıllar boyunca bizimle birlikte olan meslektaşlarımız hayatlarında yeni bir yolculuğa çıkıyorlar ve hak ettikleri emekliliğin tadını çıkaracaklar. Yorulmak nedir bilmedikleri ve gösterdikleri çaba için kendilerine şükranlarımı sunuyorum ve her birine en iyisini diliyorum.” dedi. Peki siz şirkette gerçekleşen bu görev değişiklikleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Mercedes-AMG Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here