Mercedes-Benz, Türkiye için Yeni Satış Modelini Açıkladı!

0
1183
mercedes-benz

Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan markanın geleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Elektrikli otomobillere daha çok ağırlık vereceğini belirten Bekdikhan, portföyündeki elektrikli otomobil sayısını arttıracaklarını belirtti. Ayrıca bu yeni satış modeli 2023 yılının Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyor.

Önümüzdeki Yıl Araç Satışlarının Yüzde 10’u Elektrikli Olacak!

Haber Türk‘e konuşan Şükrü Bekdikhan önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl sonuna kadar Alman otomotiv devinin elektrikli otomobillere daha fazla odaklanmakla birlikte, otomobil satışında 3 farklı stratejiden birini seçeceklerini belirtti. Ayrıca elektrikli otomobillerini EQ ile tek bir çatı altında birleştirerek 5 farklı segmentte ülkemizde satışa sundu. EQE SUV ve EQS SUV  ile birlikte yine 2023 yılında bu segmentte 2 yeni otomobil daha ekleneceğini belirtti.

Mercedes-benz Şükrü Bekdikhan

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, yeni satış stratejisi hakkında şöyle konuştu:

Otomobil satışında dünyada üç farklı strateji gündemde. Birincisi Tesla ve Togg’un benimsediği gibi arada bayi olmadan doğrudan satış. İkincisi bayinin teslim noktası olduğu ama son fiyatın genel merkezden belirlendiği model. Üçüncüsü ise son fiyatın bayi tarafından belirlendiği ve bayinin teslim noktası olduğu model. Bu üç modelden birini seçeceğiz.

Türkiye elektrikli araç pazarı geçen senenin tamamında bin 987 adet seviyesindeydi. Ocak-Ekim döneminde bu oran yüzde 148 arttı ve 5 bine yaklaştı. Yıl sonunda ise 6 bin adetlere yaklaşılacağı pazarın yüzde 1’inin elektrikli otomobillerde oluşacağını tahmin ediyoruz. Bizim satışlarımızın ise yıl sonunda yüzde 10’unu elektrikli olacak. Bu oranı yeni modellerin gelişiyle birlikte 2025 yılında yüzde 25’e çıkartacağız.

Dünyada en büyük otomotiv trendleri gelişimini sürdürüyor. Bu değişim artık durdurulamaz noktaya geldi. Togg doğru bir zamanda doğru bir strateji ile yola çıktı. İlk yıl için belirlenen hedeflere ulaşmakta da sıkıntı yaşanmaz. Togg’un elektrikli araç pazarını büyütecek olması, tüm markalara katkı sağlayacak.

Sıfır KM Mercedes-Benz Paketleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here