AMG’nin ilk yarış arabası Mercedes Red Pig.. En yeni arabalarınızdan biri o kadar hızlıysa hatta jant kapakları çıkıyorsa, bu performansa bağlılığın uygun bir işaretidir. Ve AMG bu performans yükseltmesini Mercedes-Benz’in arabalarına on yıllardır yapıyor. Ayrıca Mitsubishi ile kısa bir ilişki kuruyor. Bu miras, çok özel bir sedan tarafından başlatıldı: Mercedes 300 SEL 6.8, namı diğer ‘Red Pig.’ Şimdi kendiniz için kopya şeklinde satın alabilirsiniz.

1971 Mercedes 300 SEL 6.8 “Red Pig”, AMG’nin Mirasını Oluşturmaya Yardımcı Oldu

Red Pig’in hikayesi 1968 Mercedes 300 SEL 6.3 ile başlıyor. Mercedes-Benz mühendisi Erich Waxenburger, W109-gen sedan’a ekstra hız kazandırmak istedi. Böylece orijinal altı silindirli motoru söküp 600 “Grosser” modelinden 6,3 litrelik bir V8 taktı. Ortaya çıkan Mercedes otomobili, o zamanlar dünyanın en hızlı üretim sedanıydı.

Ancak Automobile raporlarına göre Waxenburger, Mercedes 300 SEL 6.3’ün yolda sadece hızlı olmasını istemedi. AMG’nin kurucu ortağı Hans Werner-Aufrecht ile tanıştığı 1969 6 Hours of Macao’da yarışa katıldı. Waxenburger yarışı kazandı, ancak 24 saatlik yarış yapmak istediğinde bir sorun keşfetti.

AMG'nin İlk Yarış Arabası Mercedes Red Pig
1971 Mercedes 300 SEL 6.3

Sedan’ın lastikleri, tekerlek davlumbazı uzantıları olmadan 24 saatlik bir yarış boyunca dayanamazdı. Hagerty, güvenlik konusunda endişelenen mühendisin amirlerinin yarış programını iptal etmek istediğini açıklıyor. Ancak, Waxenburger yine de 300 SEL ile yarışmak istedi. Böylece, Mercedes 300 SEL ve AMG bir araya geldi. Bunun üzerine Hagerty, Mercedes 300 SEL 6.8 “Rote Sau” yani “Red Pig”i yarattı.

AMG’nin İlk Yarış Arabası Mercedes Red Pig; Red Pig Adı Nereden Geliyor?

Kırmızı sedanın adı, ekstra farlarından ve kırmızı boyasından geliyor. Ayrıca Gear Patrol raporları, Magnezyum jantlar ve alüminyum kapılar yardımıyla bile Mercedes Red Pig, 1202 kg gelen oldukça ağır bir otomobil olduğunu söyledi. Bu nedenle, stoktan daha geniş lastiklerini hızla çiğneme konusundaki itibarını artırdı.

Ancak şüphesiz motor da buna katkıda bulunuyor. Adından da anlaşılacağı gibi, Mercedes 300 SEL 6.8, 422 hp ve 607 Nm tork sağlar ve raporların gösterdiğine göre 6.8 litrelik bir V8’e sahip. Mercedes 300 SEL modeli ekstra bir yağ soğutucusu, değiştirilmiş giriş, tam bir yarış egzozu ve çok sayıda güçlendirilmiş dahili bileşen ile birlikte gelir. Ayrıca AMG, Mercedes Red Pig’in diferansiyelini güçlendirdi, ön süspansiyonu yükseltti ve daha sert hava yayları taktı.

AMG'nin İlk Yarış Arabası Mercedes Red Pig
Mercedes 300 SEL 6.8 AMG 1971 24 Hours of Spa’da yarışıyor

Mercedes Red Pig boyutu ve ağırlığı, köşelerde biraz zorlandığı anlamına geliyordu. Ancak yine de, V8, 1971 24 Saatlik Spa, bazı kaynakların raporlarında ikinci sıraya yükselmesine izin verdi.

Bir Alman Mağazası Şimdi Mercedes Red Pig Replikaları İnşa Ediyor

Mercedes Red Pig, başarısının bir sonucu olarak bir marka ikonu haline geldi. Ve yıllar içinde, kaynakların raporlarına göre, hayranlar tarafından yaratılan birkaç arabadan daha fazlasına yol açtı. Hagerty, Arthur Bechtel Classic Motors tarafından Almanya’nın Boblingen kentinde yapılanların uygun kopyalar olduğunu bildirdi.

Bechtel Classic Motors, 1968-1971 Mercedes 300 SEL 6.3 ile başlar ve onu tamamen yeniler. Şirket daha sonra yeni bir kırmızı boya ortaya koydu. Ardından döneme uygun tekerlek davlumbazı uzantıları ve sponsor çıkartmaları takıyor. RobbReport, alıcıların bir spor süspansiyon veya Red Pig’in havalı süspansiyonunun restore edilmiş bir versiyonu arasında seçim yapma şansına sahip olduğunu bildiriyor.

AMG'nin İlk Yarış Arabası Mercedes Red Pig
1971 Mercedes 300 SEL 6.8 AMG

Mercedes Red Pig kopyası, büyütülmüş aynı 6.8 litrelik V8’e sahip değil. Ancak, iki manuel şanzımandan birini seçebilir veya orijinali otomatik şanzıman tutabilirsiniz. Ayrıca Bechtel, siyah deri döşeme, ön kepçeli spor koltuklar, yarış koşum takımları ve takla kafesi ekler.

Mercedes Red Pig Kopyaları Ucuz Değil, Ancak Gerçek Olanları da Kolay Bulamazsanız

Kuşkusuz, Arthur Bechtel Classic Motors’un Mercedes Red Pig kopyaları biraz pahalı. Hagerty’nin bildirdiğine 300 SEL 6.3 göre arabalarının maliyeti 400 bin dolardan başlıyor. Hagerty geçmişte bu arabalardan iyi durumda bir tanesinin yaklaşık 40 bin dolara gittiğini bildiriyor. Ayrıca, Alman restoratör yılda sadece beş Mercedes Red Pig arabasını restore ediyor.

Bununla birlikte, Bechtel’in kopyaları, Mercedes’in kendisi de dahil olmak üzere herkesin ‘gerçek’ bir Red Pig’e ulaşabileceği en yakın şeydir. RM Sotheby’s, bunun nedeni orijinal Red Pig’in artık mevcut olmaması olduğunu açıklıyor. MotorTrend raporlarına göre Mercedes, iniş takımlarını test etmek için uçak üreticisi Matra’ya sattı. PistonHeads’in bildirdiğine göre, koleksiyonunda bulunan 300 SEL 6.8 AMG Mercedes’in aslında çalışanları için ürettiği bir kopyası olmasının nedeni budur.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Mercedes-Maybach Edition 100; Olağanüstü Bir S-Sınıfı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here