Pirelli marka lastiklerin üreticisi Prometeon Tyre Group ve Ford Trucks arasındaki iş birliği devam ediyor. Yeni nesil araç üretimine geçen Ford Trucks, Pirelli lastikleri ile modellerini buluşturuyor. Ford Trucks, Hannover IAA’da lansmanını gerçekleştirdiği ilk elektrikli kamyon modelinde de Pirelli R01 lastiklerini kullandı. Prometeon Tyre Group, dünyada endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek şirket konumunda. Diğer yandan ise Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve iş makinesi lastiklerinin lisanslı üreticisi. Bu iki dev şirket arasındaki partnerlik ise resmen yıllara meydan okuyor. Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ford Trucks Sürdürülebilirlik Kapsamında da  Pirelli Lastikleri Seçti

Ford Trucks ilk elektrikli kamyonunu otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden birisi olan ve bu yıl 20 – 25 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde organize edilen Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı’nda (IAA Transportation) tanıttı. Otomotiv sektöründe Paris İklim Anlaşması, AB Yeşil Mutabakat ve ACEA “Sıfır emisyonlu yük taşımacılığına geçiş” bildirisi gibi sözleşmeler sıfır emisyonlu taşımacılığı dünyada yaymak için şirketleri teşvik etmekteler. Bu kapsamda da  Prometeon Tyre Group ve Ford Trucks %100 elektrikli kamyonda da partnerliklerini sürdürdü. Ford Trucks, bu modeli sürdürülebilirlik bakış açısıyla sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda üretti. Sonucunda da lastik partneri olarak Pirelli’yi seçti.

Pirelli lastik

IAA Transportation’da tanıtılan Ford Trucks elektrikli kamyon, bu tanıtımda da 315/70R22.5 Pirelli R01 kullandı. Model, bu lastikler ile lansmanda oldukça ilgi çekmeyi başardı. Diğer yandan bu modelin seri üretimde de Pirelli’nin R ve H 02 serisi lastikleri kullanması bekleniyor. Tüm bunların ışığında Prometeon Tyre Group da son yıllarda hızlanan ağır ticaride elektrikliye geçiş sürecinde aktif rol üstelenmeye devam ediyor.

Satılık Tüm Ford Kamyon Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here